Μεγάλη προσοχή: Τι θα συμβεί στο σώμα σου όταν πίνεις νερό με λεμόνι κάθε μέρα

Πρέπει οπωσδήποτε να το γνωρίζετε

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Μεγάλη προσοχή: Τι θα συμβεί στο σώμα σου όταν πίνεις νερό με λεμόνι κάθε μέρα

Είναι γνωστό πως το λεμόνι βοηθά σε μια σειρά από προβλήματα τόσο όσον αφορά τον οργανισμό μας, όσο όμως και το σώμα και την ομορφιά (όπως για παράδειγμα στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας). Βέβαια, αυτό δεν αναιρεί το γεγονός πως υπάρχουν και αρκετοί μύθοι γύρω από το λεμόνι, καθώς από την πολύ συχνή μπορούν να προκύψουν αρκετά προβλήματα.

Τα προβλήματα που θα σημειωθούν αν πίνεις νερό με λεμόνι κάθε μέρα

Διάβρωση των δοντιών

Η κατανάλωση πολύ όξινων τροφών ή ποτών όπως είναι το λεμονόνερο, προκαλεί εκτεταμένη επαφή του οξέος με τα δόντια σας. Αυτό μπορεί να διαβρώσει το σμάλτο των δοντιών και να κάνει τα δόντια σας ευαίσθητα ειδικά σε ζεστά και κρύα φαγητά. Για να προστατέψετε τα δόντια σας πιείτε τα όξινα ποτά μέσα από ένα καλαμάκι.

Τα προβλήματα που θα σημειωθούν αν πίνεις νερό με λεμόνι κάθε μέρα

Καούρα

Η υπερβολική κατανάλωση λεμονόνερου μπορεί να προκαλέσει καούρα ή να χειροτερέψει την κατάσταση αν ήδη βιώνετε καούρες. Η καούρα συμβαίνει όταν ο σφιγκτήρας ανάμεσα στον οισοφάγο και το στομάχι δεν λειτουργεί σωστά και το οξύ από το στομάχι επιστρέφει πίσω στον οισοφάγο, μια διαδικασία που είναι γνωστή ως γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση. Η καούρα επίσης αναφέρεται ως παλινδρόμηση οξέος. Η καούρα μπορεί να προκαλεί κάψιμο και πόνο στο στήθος. Η περικοπή των όξινων τροφών και ποτών βοηθά να περιοριστούν τα συμπτώματα της καούρας.

Συχνή ούρηση και αφυδάτωση

Το λεμονόνερο μπορεί να έχει διουρητική δράση. Τα λεμόνια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, ή ασκορβικό οξύ. Αυτή η θρεπτική ουσία είναι γνωστή για τις διουρητικές της ιδιότητες, πράγμα που σημαίνει ότι αυξάνει την παραγωγή ούρων στα νεφρά, βοηθώντας το σώμα να αποβάλλει την περίσσεια υγρών και νατρίου πιο γρήγορα. Ενώ η κανονική ποσότητα λεμονόνερου (λίγες σταγόνες χυμός λεμονιού ή μερικές φέτες λεμόνι στο νερό) είναι βοηθητικές, αν φορτώσετε το νερό με μεγάλες ποσότητες χυμού λεμονιού μπορεί αυτό να έχει σε ορισμένες περιπτώσεις διουρητική δράση. Αν αρχίσετε να αισθάνεστε ότι αφυδατώνεστε μετά από υπερβολική κατανάλωση λεμονόνερου, σκεφτείτε να μειώσετε τις ποσότητες λεμονιού που χρησιμοποιείτε.

Το πρόβλημα που προκαλεί στην υγεία μας το λεμόνι στο ποτό το καλοκαίρι

Το λεμόνι που πολλοί χρησιμοποιούν κάτω από τον ήλιο διαθέτει ένα συστατικό (κιτρικό οξύ) που αν παραμείνει πολύ ώρα σε ζεστή θερμοκρασία γίνεται τοξικό.

Από αυτό προκύπτει συνήθως το φαινόμενο που λέγεται «Δερματίτιδα της Μαργαρίτας» ή Νόσος Λάιμ, κάτι που είναι ικανό να προκαλέσει μέχρι και γερά εγκαύματα. Η νόσος Λάιμ συνήθως προκαλείται όταν πέσει πάνω στο δέρμα μας το ποτό ή ο χυμός με λεμόνι που έχουμε και αυτό έχει εκτεθεί για πολλή ώρα στον ήλιο....Τώρα τι γίνεται μέσα στο στομάχι μας, είναι κάτι άλλο. Για αυτό λοιπόν, προτιμήστε να το πίνετε στο σπίτι στύβοντας το φτιάχνοντας σπιτικό ρόφημα με ελάχιστες θερμίδες.

Απαγορεύεται το καλοκαίρι να βάζεις λεμόνι στην μπύρα σου