Ιδανικό για τις "καυτές" μέρες του καλοκαιριού - Σπιτικό ρόφημα με ανανά, λεμόνι και...

Θα σε δροσίσει και θα σε αποτοξινώσει την ίδια στιγμή

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Ιδανικό για τις

Οι καυτές μέρες του καλοκαιριού έχουν ήδη φτάσει για αυτό κι όλοι έχουμε ανάγκη από δροσιστικά ροφήματα, που μπορούμε να φτιάξουμε εύκολα και γρήγορα στο σπίτι, χωρίς πολλές θερμίδες.

Ένα από αυτά λοιπόν είναι με ανανά, λεμόνι, νερό και μέντα! Είναι άκρως θρεπτικό, υγιεινό και με ελάχιστες θερμίδες και μπορείς να το ετοιμάσει μέσα σε 2-3 λεπτά, το ίδιο και το ρόφημα που επιλέγει να πίνει στην καθημερινότητά της η Ελίνα Παπίλα.

Σπιτικό ρόφημα με ανανά, λεμόνι και μέντα

Συστατικά:

  • 1 λίτρο ανθρακούχο νερό
  • 1 λεμόνι
  • 1 κονσέρβα ανανά με το ζουμί του
  • μέντα

Πως να το φτιάξετε:

Βράστε το νερό σε μια κατσαρόλα. Πάρτε το ξύσμα του λεμονιού και βγάλτε το χυμό. Προσθέστε τη ζάχαρη στο νερό και σιγοβράστε μέχρι να λιώσει εντελώς. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και αφαιρούμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά. Ρίχνουμε το σιρόπι σε μια κανάτα μέσα από κόσκινο. Προσθέστε του χυμό του λεμονιού και του ανανά.

Κόψτε τον ανανά και προσθέστε το στο ρόφημα. Αφήστε το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και βάλτε το στο ψυγείο. Γαρνίρετε με φέτες φρέσκου ανανά πριν από το σερβίρισμα.

Σπιτικό ρόφημα με ανανά, λεμόνι και μέντα

Αν στοχεύετε αποκλειστικό στο κάψιμο λίπους, σας έχουμε ακόμα ένα σπιτικό ρόφημα

Αυτό το σπιτικό ρόφημα βάζει φωτιά στον μεταβολισμό χάρη στα συστατικά του. Περιέχει όλα όσα χρειάζεσαι για να τον ενεργοποιήσεις, ενώ βοηθά και στην καύση λίπους. Για να το φτιάξεις θέλεις μόνο 3 λεπτά από το χρόνο σου.

Αν έχεις ακούσει ότι η μπανάνα παχαίνει, είναι μύθος. Η ποσότητα μετράει και να έχεις στα υπόψη σου ότι, εμποδίζει την κατακράτηση υγρών στο σώμα άρα μειώνει και το φούσκωμα στην κοιλιά.

Μάλιστα, υπάρχει και ένα παρόμοιο με λεμόνι, όμως με άλλα συστατικά, όπως το μαϊντανό, το τζίντζερ και το ξύδι.

Υλικά για ένα ποτήρι

  • 1 μπανάνα
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.γ. μέλι

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υλικά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα και σερβίρουμε με πάγο. Τόσο απλό!