Θα εξαφανιστεί όλο το λίπος με μέλι και κουρκουμά - Το ρόφημα που κάνει θαύματα μέσα σε λίγες μέρες

Πρέπει να το δοκιμάσετε

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Θα εξαφανιστεί όλο το λίπος με μέλι και κουρκουμά - Το ρόφημα που κάνει θαύματα μέσα σε λίγες μέρες

Το καλοκαίρι έχει ήδη φτάσει και πολλές από εμάς προσπαθούμε να μαζευτούμε λιγάκι, προκειμένου να προλάβουμε να χάσουμε 3-4 κιλάκια. Για αυτό και τώρα που κάνουμε διατροφή και γυμναστική, είναι πολύ καλή επιλογή να τα συνδυάζουμε μαζί με κάποιο σπιτικό και αδυνατιστικό ρόφημα.

Εμείς βρήκαμε ένα θαυματουργό με μόνο 2 υλικά: Μέλι & κουρκουμά που βοηθούν στο λίπος, ενώ αυτό εδώ με το λεμόνι βοηθά στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας.

Ρόφημα με κουρκουμά & μέλι

Η κουρκουμίνη, μια ουσία που βρίσκεται στον κουρκουμά, καταστέλλει την ανάπτυξη του λιπώδους ιστού, μειώνοντας την ανάπτυξη νέων αιμοφόρων αγγείων σε λιπώδη ιστό. Η κουρκουμίνη έχει μεγάλη επίδραση στον λιπώδη ιστό, ενώ ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και μπορεί να μειώσει τα συμπτώματα της κατάθλιψης.

Σε καυτό νερό, λοιπόν, ρίχνουμε ένα κοφτό κουταλάκι κουρκουμά σε σκόνη, διαλύουμε και προσθέτουμε μέλι.

Ρόφημα με κουρκουμά & μέλι

Οφέλη που έχει ο κουρκουμάς για την υγεία σας

  • Ο κουρκουμάς έχει φυσικές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Γενικά η φλεγμονή είναι εξαιρετικά σημαντική. Βοηθάει τον οργανισμό να καταπολεμήσει τους “ξένους εισβολείς” και παίζει ρόλο στην αποκατάσταση των ζημιών. Χωρίς φλεγμονή, τα παθογόνα βακτήρια θα μπορούσαν εύκολα να πλημμυρίσουν τον οργανισμό και να επιφέρουν τον θάνατο.
  • Γενικά, ο κουρκουμάς παίζει ρόλο-κλειδί στον έλεγχο της φλεγμονής, επειδή η κουρκουμίνη είναι μια βιοδραστική ουσία που την καταπολεμά σε μοριακό επίπεδο.
  • Ο κουρκουμάς αυξάνει δραματικά την αντιοξειδωτική ικανότητα του οργανισμού
  • Ο κουρκουμάς ενισχύει το νευροτροφικό παράγοντα στον εγκέφαλο, που συνδέεται με βελτιωμένη λειτουργία του εγκεφάλου και με χαμηλότερο κίνδυνο παθήσεων του εγκεφάλου. Παλαιότερα πίστευαν ότι οι εγκεφαλικοί νευρώνες δεν ήταν σε θέση να διαιρούνται και να πολλαπλασιάζονται μετά την πρώιμη παιδική ηλικία. Ωστόσο, είναι πλέον γνωστό ότι αυτό δεν ισχύει. Οι εγκεφαλικοί νευρώνες είναι ικανοί να σχηματίζουν νέες συνδέσεις, αλλά σε ορισμένες μόνο περιοχές του εγκεφάλου, ενώ μπορούν επίσης να πολλαπλασιάζονται και να αυξάνονται σε αριθμό. Η κουρκουμίνη, που έχει ο κουρκουμάς, μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα της ορμόνης BDNF στον εγκέφαλο.

Πηγή: iatropedia.gr