Δεν θα θυμάσαι ότι έχεις περίοδο - Το σπιτικό ρόφημα με δυο υλικά για τους φριχτούς πόνους

Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Δεν θα θυμάσαι ότι έχεις περίοδο - Το σπιτικό ρόφημα με δυο υλικά για τους φριχτούς πόνους

Οι περισσότερες γυναίκες όταν τους έρχεται η περίοδος συνήθως βιώνουν ανεπανάλληπτους πόνους με αποτέλεσμα να βρίσκουν την εύκολη λύση στο να "μπουκώνονται" στα χάπια.

Ωστόσο, μετά από ένα ψάξιμο που κάναμε βρήκαμε το πώς θα σας "λύσουμε" τα χέρια καθώς το μόνο που χρειάζεστε είναι δυο υλικά προκειμένου να φτιάξετε το απόλυτο σπιτικό ρόφημα.

Το θαυματουργό σπιτικό ρόφημα για πόνους περιόδους

Περίοδο - Tips για τους πόνους

Εκτός από το κλασσικό χαμομήλι μπορείτε να δοκιμάσετε να βράσετε ένα ξύλο κανέλας και με δύο τρία γαρύφαλλα και να τα αφήσετε για λίγο σε σιγανή φωτιά. Πιείτε το τις πρώτες ώρες του πόνου... και θα μας θυμηθείτε, ενώ μπορείτε να δοκιμάσετε αυτό το ρόφημα για να έχετε έναν δυνατό οργανισμό.

Εσωτερική φωτογραφία: Cliff Booth / pexels

Εξωτερική φωτογραφία: cottonbro/ pexels

Άλλοι τρόποι εκτός από το σπιτικό ρόφημα για να αποφύγεις τους πόνους της περιόδου

  • Δοκίμασε τον βελονισμό: Μπορεί να σου ακούγεται περίεργο, μπορεί όμως να βοηθήσει! Ο βελονισμός είναι γνωστό ότι βοηθάει να αντιμετωπιστούν χρόνιες ασθένειες όπως οι ημικρανίες. Ουσιαστικά, αυτό που συμβαίνει κατά την περίοδο σου είναι ότι το νευρικό μας σύστημα στρεσάρεται γιατί το σώμα μας προσπαθεί να προσαρμοστεί στην κατάσταση.Όπως και με τις ημικρανίες, έτσι και με την περίοδο, ο βελονισμός βοηθάει το νευρικό μας σύστημα να χαλαρώσει, κάνοντας την κυκλοφορία του αίματος καλύτερη. Νομίζω είναι μια μέθοδος που αξίζει να δοκιμάσεις!
  • Αρωματοθεραπεία: Τα αιθέρια έλαια έχουν χαλαρωτικές ιδιότητες, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να βοηθήσουν να ανακουφιστείς από τα ανεπιθύμητα πονάκια. Άναψε ένα αρωματικό κερί ή κατά τη διάρκεια του μπάνιου σου χρησιμοποίησε αιθέρια έλαια. Θα σε χαλαρώσει και θα νιώσεις πολύ καλύτερα.
  • Θερμοφόρα ή γυάλινο μπουκάλι:Από τα πιο κλασσικά γιατροσόφια η θερμοφόρα! Ξάπλωσε, πάρε τη θερμοφόρα ή αν δεν έχεις ένα γυάλινο μπουκάλι με χλιαρό νερό και κάνε κυκλικές κινήσεις μασάζ στην κοιλιά σου μέχρι να πέσει η θερμοκρασία της θερμοφόρας. Αν δεν έχεις το κουράγιο απλά διπλώσου και αγκάλιασε τη.