Θα πετάξεις τις μπατονέτες - Πως να καθαρίσεις το κερί από τα αυτιά με μαγειρική σόδα

Εύκολο και αποτελεσματικό

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
pexels/Agung Pandit Wiguna
pexels/Agung Pandit Wiguna

Μπορεί η μαγειρική σόδα να εξαφανίζει τις τρίχες από διάφορα μέρη του σώματος, ωστόσο, μπορεί να καθαρίσει και το κερί από τα αυτιά αν δεν θέλει να χρησιμοποιείς μπατονέτες που μόνο χειρότερο το κάνουν, αφού πιέζουν το κερί προς τα μέσα.

Οι μοναδικές μπορούν να βοηθήσουν στον καθαρισμό των αυτιών σας, να μαλακώσουν την κυψελίδα και να τα προστατεύσουν ενάντια σε μικροοργανισμούς.

Έτσι θα καθαρίσει το κερί από τα αυτιά με μαγειρική σόδα

Συστατικά

  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα (5 γραμ.)
  • 1/2 της κούπας νερό (125 ml)

Πώς πρέπει να το χρησιμοποιήσετε;

Προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα σε μισή κούπα ζεστού νερού, ανακινήστε καλά και βάλτε μερικές σταγόνες σε κάθε αυτί. Αφήστε τες για λίγα λεπτά και έπειτα αφαιρέστε τα υπολείμματα με ένα στεγνό, μαλακό πανί.

Μαγειρική σόδα και στα χέρια

Μαγειρική σόδα χέρια

Μαγειρική σόδα έχουμε οι περισσότεροι στο σπίτι μας, και αν είστε από αυτούς που δεν τη χρησιμοποιούν δυστυχώς... χάνετε! Η λευκή αυτή σκόνη κάνει θαύματα και όσον αφορά θέματα καθαριότητας, αλλά και ομορφιάς, όπως και μαγειρικής.

Σχετικά με την ομορφιά, μπορείτε μαζί της να φτιάξετε διάφορες μάσκες προσώπου, αλλά και χεριών, όπως επίσης και να λευκάνετε τα δόντια σας. Εμείς όμως σας βρήκαμε τρόπο για να έχετε συνεχώς τα χέρια σας μαλακά.

Αν τα χέρια σας είναι τραχιά και ξηρά, χρησιμοποιήστε μαγειρική σόδα. Ο πιο γρήγορος τρόπος για να μαλακώσετε το δέρμα σας. Ανακατέψτε λίγη σόδα με νερό και σαπούνι και κάντε πολύ καλό μασάζ στα χέρια σας. Ξεπλύνετε τα χέρια σας με χλιαρό νερό. Αυτή η μέθοδος καταπολεμά επίσης τις μυρωδιές που μένουν μετά την προετοιμασία των γευμάτων.