Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2023 | Επικοινωνία

«Είμαι έγκυος στον 4ο μήνα! Πόσο ασφαλές είναι να πάρω αντιβιοτικά στην περίπτωση που κολλήσω κάποια ίωση;»

Ο ειδικός απαντά

«Είμαι έγκυος στον 4ο μήνα! Πόσο ασφαλές είναι να πάρω αντιβιοτικά στην περίπτωση που κολλήσω κάποια ίωση;»
Unsplash.com
HEALTH NEWS 18.01.2023 13:25
Από Youweekly Team

Πως λειτουργεί το σώμα μας; Τι σημαίνουν οι πόνοι που νιώθουμε; Πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα στη σεξουαλική μας ζωή; Ο ειδικός του YOU, Παντελής Μεσσαρόπουλος, Μαιευτήρας Γυναικολόγος με Msc στην Παθολογία κύησης, είναι εδώ για να απαντήσει σε κάθε σου ερώτηση και να φωτίσει άγνωστους σε σένα τομείς.

Ερώτηση:

Είμαι έγκυος στον 4ο μήνα. Πόσο ασφαλές είναι να πάρω αντιβιοτικά στην περίπτωση που κολλήσω κάποια ίωση;

Απάντηση

εγκυος και αποριες
Unsplash.com

Καταρχάς θα πρέπει να γίνει σαφές ότι οι ιώσεις δεν θεραπεύονται με αντιβίωση. Οι αντιβιώσεις χρησιμοποιούνται για την καταπολέμηση βακτηριακών λοιμώξεων, όπως π.χ οι στρεπτοκοκικκές λοιμώξεις. Μάλιστα, μια πρόσφατη έρευνα συσχετίζει συγκεκριμένες αντιβιώσεις με αυξημένο κίνδυνο αποβολών, κυρίως στο πρώτο τρίμηνο της κύησης. Αντιβιώσεις όπως π.χ οι κινολόνες, σπάνια χρησιμοποιούνται σε γυναίκες που κυοφορούν, ενώ εκείνες που έχουν ως βάση την πενικιλίνη και λαμβάνονται από γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, δεν φαίνεται να αυξάνουν τον κίνδυνο.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

LEO Pharma: Θετικά τα αποτελέσματα της κρέμας delgocitinib σε ενήλικες ασθενείς με μέτριο έως σοβαρό χρόνιο έκζεμα άκρας χειρός

Γιατί και που ωφελεί το πράσινο τσάι

Share