Θες να είσαι ευτυχισμένη; Υιοθέτησε αμέσως αυτές είναι τις 9 συνήθειες!

Θες να είσαι ευτυχισμένη; Υιοθέτησε αμέσως αυτές είναι τις 9 συνήθειες!

Οι αισιόδοξοι άνθρωποι έχουν καλύτερη υγεία, δεν αγχώνονται και βλέπουν πάντα το ποτήρι μισογεμάτο. Θέλεις να γίνεις και εσύ ένας από αυτούς; Δες ποιες είναι οι 9 συνήθειές τους και προσπάθησε να τις υιοθετήσεις και εσύ..

Να είσαι ευγνώμων

Αν δεν είσαι ευγνώμων για όλα τα καλά πράγματα που έχεις στη ζωή σου δεν πρόκειται ποτέ να είσαι ικανοποιημένη. Να χαίρεσαι για όλα τα καλά γύρω σου αλλά και για εκείνα που δεν είναι τόσο καλά. Πρέπει να είσαι ευγνώμων και για εμπόδια, τις δυσκολίες και τις αποτυχίες σου. Γιατί; Διότι αυτά είναι που σου δίνουν τη σοφία. Σου δίνουν δύναμη, σου διδάσκουν πράγματα και σε ωριμάζουν εσωτερικά. Να είσαι ευγνώμων για κάθε βήμα που κάνεις στη ζωή σου όσο εύκολο και ωραίο είναι και όσο δύσκολο και άσχημο είναι. Αποδέξου και το καλό και το κακό καθώς και τα δύο θα σε οδηγήσουν σε ένα πιο φωτεινό μέλλον.

Μοιράσου τις ιστορίες σου

Μοιράζοντας τις ιστορίες σου με τους άλλους θα διαπιστώσεις ότι και άλλοι άνθρωποι έχουν περάσει δυσκολίες σαν τις δικές σου. Γνωρίζοντας κάτι τέτοιο σε παρηγορεί και σου δίνει δύναμη να προχωρήσεις όπως έκαναν και αυτοί. Από την άλλη μεριά, λέγοντας την ιστορία σου δίνεις τη δύναμη και σε άλλους ανθρώπους να προχωρήσουν και να μάθουν από τη δική σου δύναμη.

Δείτε ακόμη: "Είμαι 26 ετών και η μητέρα μου με φροντίζει σαν μικρό παιδί! Γιατί συμπεριφέρεται έτσι;" Ο ψυχολόγος του Youweekly.gr απαντά...

Να συγχωρείς

Αυτό είναι ευκολότερο να το λες από το να το κάνεις αλλά πρέπει να συγχωρείς όλους αυτούς που σε έχουν δυσκολέψει στη ζωή σου. Ο πιο εύκολος τρόπος να το κάνεις είναι να προχωρήσεις και να καταλάβεις πως το παρελθόν έχει περάσει και έχει τελειώσει. Συλφιλιώσου με το παρελθόν έτσι ώστε να μη σου χαλάει το παρόν. Μόλις το πετύχεις αυτό, θα μπορέσεις να ζήσεις μία πιο θετική και ευτυχισμένη ζωή.

Γίνε καλύτερος ακροατής

Όταν ακούς τους άλλους ανθρώπους μπορείς να μάθεις πολλά πράγματα και να αποσπάσεις τον εαυτό σου από τις σκέψεις σου. Επίσης με αυτόν τον τρόπο δείχνεις ότι νοιάζεσαι για τους άλλους ανθρώπους και τους σέβεσαι. Η γνώση και η αυτοπεποίθηση είναι η απόδειξη ότι είσαι θετική με τον εαυτό σου και σε κάνουν να εκπέμπεις θετική ενέργεια.

Μετέτρεψε τη ζήλεια σε ενέργεια

Όταν ζηλεύεις άλλους ανθρώπους το μόνο που καταφέρνεις είναι να πληγώνεις τον εαυτό σου. Το σύμπαν δε σου χρωστάει τίποτα επειδή κάποιος άλλος άνθρωπος είναι καλύτερος από σένα σε κάτι. Δες την επιτυχία των άλλων ανθρώπων σαν έμπνευση για να πετύχεις και εσύ.

Χαμογέλα περισσότερο

Όταν χαμογελάς δημιουργείς ευτυχία και προσελκύεις και άλλους ευτυχισμένους ανθρώπους κοντά σου. Από την άλλη μεριά αν γκρινιάζεις συνεχώς απομακρύνεις από κοντά σου τους χαρούμενους ανθρώπους.

Δείτε ακόμη: Ονειροκρίτης: Τι σημαίνει όταν βλέπεις ότι έχεις ερωτική επαφή!

Γυμνάσου και ακολούθα μία υγιεινή διατροφή

Μπορεί αυτή να είναι μία πολύ κοινή συμβουλή αλλά χρειάζεται να γυμνάζεσαι καθημερινά στο φως του ήλιου ακόμα και μόνο για 15 λεπτά. Αν δεν μπορείς να βρεις φυσικό ήλιο ζήτα από το γιατρό σου να σου δώσει βιταμίνη D. Αν από την άλλη δεν έχεις ελεύθερο χρόνο για να το κάνεις χρησιμοποίησε τις σκάλες αντί για το ασανσέρ ή πάρκαρε λίγο πιο μακριά το αυτοκίνητό σου έτσι ώστε να περπατήσεις έστω και λίγο. Όσο για τα γεύματά σου φρόντιζε αυτά να είναι ισορροπημένα και να αποτελούνται από πολλά φρούτα και λαχανικά. Αν πεινάς στη διάρκεια της ημέρας τρώγε μερικούς ξηρούς καρπούς ή κάποια μπάρα δημητριακών.

Σταμάτα να κατηγορείς τους άλλους

Είναι πολύ εύκολο να κατηγορείς τους άλλους για τη δική σου κατάσταση. Οι άνθρωποι κατηγορούν την οικονομία, τους πολιτικούς, τα αφεντικά τους και γενικότερα άλλους ανθρώπους για τα δικά τους προβλήματα. Μόλις αποδεχτείς πλήρως ότι εσύ έχεις τον έλεγχο της ζωής σου θα δεις ότι η αισιοδοξία και η επιτυχία έρχονται από μόνες τους. Να θυμάσαι πως οι ευκαιρίες βρίσκονται πάντα στις κοιλάδες και όχι στις κορυφές.

Το παρελθόν δεν καθορίζει το μέλλον σου

Μόνο και μόνο επειδή πέρασες δύσκολο παρελθόν δε σημαίνει πως η ζωή σου θα κυλήσει το ίδιο άσχημα εκτός κι αν εξακολουθήσεις να το πιστεύεις.