Διώξε με φυσικό τρόπο το άγχος και την υπνηλία! Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος!

Ο πιο φυσικός τρόπος!

Διώξε με φυσικό τρόπο το άγχος και την υπνηλία! Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος!

Είναι φαύλος κύκλος, σκέψου το. Από τη μία φορτώνεις την καθημερινότητα και τη σκέψη σου με χίλιες δυο υποχρεώσεις κι από την άλλη παλεύεις να βρεις τρόπους να ηρεμήσεις.

Η ζωή είναι δομημένη πάνω στην αντίθεση των «πρέπει» και των «θέλω» σου. Λες και το ένα δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς το άλλο. Και κάπως έτσι, ψάχνεις τρόπους να ανακτήσεις τη χαμένη σου ηρεμία, τις αντοχές σου, ακολουθείς κόλπα, μεθόδους και συμβουλές ώστε να μην σε ρίξει κάτω το άγχος. Διαβάστε παρακάτω..

Δείτε ακόμη: Έχεις άγχος; Μάθε τι τύπος στρες είσαι!

Κάνεις γιόγκα και διαλογισμό, παίρνεις βαθιές ανάσες, δοκιμάζεις βότανα που χαλαρώνουν, γεμίζεις τη μπανιέρα, ανάβεις κεριά, συναντάς ειδικούς, τρέχεις, περπατάς, συζητάς και πολύ καλά κάνεις. Σ' αυτό το κλίμα θα κινηθώ κι εγώ, με ένα ακόμα παράγοντα που σύμφωνα με μία πολύ πρόσφατη έρευνα, σε ηρεμεί όσο και ένα φαρμακευτικό ηρεμιστικό.

Δείτε ακόμη: Έχετε άγχος; 3 τρόποι για να το αντιμετωπίσετε!

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στην Επιθεώρηση "Frontiers in Behavioral Neuroscience", η μυρωδιά της λεβάντας έχει την ίδια ισχυρή επίδραση όπως και οι βενζοδιαπίνες (η πιο ευρεία κατηγορία φαρμάκων που καταπολεμούν το άγχος και τις αϋπνίες). Το πείραμα έγινε σε ποντίκια με καλή ποιότητα όσφρησης κι αυτό που αποδείχθηκε είναι ότι έστω και η μυρωδιά της λεβάντας (πόσο μάλλον η απορρόφησή της από το αίμα) είχε εξαιρετικά χαλαρωτική επίδραση στον εγκέφαλο των ζώων, εφάμιλλη με εκείνη των σκευασμάτων στα οποία καταφεύγουν οι περισσότεροι άνθρωποι για να ηρεμήσουν, όπως είναι το Valium.

Δείτε ακόμη: Αναγνωρίστε έγκαιρα την κατάθλιψη! Αυτά είναι τα συμπτώματα!

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η ηρεμιστική δράση της λεβάντας δεν εμφανίζει τις παρενέργειες των βενζοδιαπίνων, σαν τη ζάλη και την ελαφρυά κεφαλαλγία.

Πριν λοιπόν καταφύγεις σε λύσεις χημικές, δοκίμασε να επωφεληθείς από τη λεβάντα. Δοκίμασε το έλαιο στάζοντας λίγο στον καρπό σου για να το μυρίζεις, ρίχ΄το στη μπανιέρα σου, χρησιμοποίησέ το σαν αρωματικό χώρου πιες το σαν τσάι ή σαν συστατικό της λεμονάδας σου.