Το ήξερες; Ο τρόπος που κοιμάσαι μαρτυρά τον χαρακτήρα σου!

Εσύ ακόμη να μάθεις;

Το ήξερες; Ο τρόπος που κοιμάσαι μαρτυρά τον χαρακτήρα σου!

Το ήξερες αυτό; Ο τρόπος και η στάση που έχεις ενώ κοιμάσαι μαρτυρά τον χαρακτήρα σου!

Μάθε τώρα τι αποκαλύπτει ο τρόπος ύπνου σου για την προσωπικότητά σου!

Εμβρυακή στάση Αν σας αρέσει να κοιμάστε σε στάση εμβρύου, δεν είστε καθόλου μόνοι: Έτσι επιλέγουν να κοιμηθούν το 41% των ανθρώπων, σύμφωνα με βρετανική έρευνα, η οποία αποκαλύπτει την δημοτικότητα του… κουλουριάσματος. Ακόμη πιο δημοφιλής είναι η συγκεκριμένη στάση για το γυναικείο φύλο. Όσον αφορά το τι δηλώνει η εμβρυακή θέση ύπνου για την προσωπικότητα αυτού που την υιοθετεί, οι ειδικοί μιλούν για ανθρώπους με «σκληρό» περίβλημα, καθώς παρουσιάζονται φαινομενικά δυνατοί, αλλά δεν παύουν να είναι εξαιρετικά ευαίσθητοι και συχνά ντροπαλοί στην αρχή, με την ικανότητα όμως να προσαρμόζονται γρήγορα.

Η στάση «κορμός» Πρόκειται για πλάγια στάση, αλλά με διατήρηση του σώματος σε εντελώς ευθεία θέση και με τα χέρια κατεβασμένα προς τα κάτω. Η ίδια μελέτη δείχνει πως αυτή είναι η δεύτερη δημοφιλέστερη στάση ύπνου, με θιασώτες το 15% των ερωτηθέντων. Αν κοιμάστε κι εσείς με το στuλ «κορμού δέντρου», πιθανότατα είστε αρκετά κοινωνικοί και «καλόβολοι» χαρακτήρες. Ίσως μάλιστα είστε αρκετά γενναιόδωροι στην εμπιστοσύνη, κάτι που σε μερικές περιπτώσεις είναι καλό, αλλά με τους ακατάλληλους ανθρώπους, μπορεί να αποδειχθεί εκμεταλλεύσιμο με την κακή έννοια.

Η στάση «ικέτης» Κοιμάστε στο πλάι, με τα χέρια απλωμένα μπροστά από το σώμα σας; Ανήκετε στο κομμάτι του πληθυσμού που υιοθετεί την «ικετευτική» στάση και οι επιστημονικές αναλύσεις σας θέλουν ανοιχτόμυαλους, αλλά αρκετά κυνικούς. Η καχυποψία χαρακτηρίζει την προσωπικότητά σας, ενώ είστε αρκετά πεισματάρηδες: Όταν παίρνετε μια απόφαση, ο κόσμος να χαλάσει, θα την διατηρήσετε μέχρι τέλους.

Η «στρατιωτική» στάση Η θέση ύπνου αλά «στρατιωτικά» είναι η εξής: Ανάσκελα, με τα χέρια κάτω, δίπλα στα πλευρά. Το 8% των συμμετεχόντων της έρευνας δήλωσαν πως κοιμούνται με αυτό τον τρόπο, και κατατάσσονται σε εκείνους που χαρακτηρίζονται από σχετικό συντηρητισμό, ενώ είναι φιλήσυχοι και αντιπαθούν τους καβγάδες και τις φασαρίες. Εξαιτίας της θέσης τους με την πλάτη ακουμπισμένη στο κρεβάτι, όσοι υιοθετούν αυτή τη στάση έχουν περισσότερες πιθανότητες να ροχαλίζουν, κάτι που μπορεί να μην τους στερεί τον ύπνο, αλλά αφαιρεί αρκετή από την ποιότητά του και την ξεκούραση.

Η «ελεύθερη πτώση» Πρόκειται για την θέση «έπεσα από το ταβάνι και έφαγα τα μούτρα μου στο κρεβάτι» ή σε απλά ελληνικά, μπρούμυτα. Όσοι ξαπλώνουν πλακώνοντας την κοιλιά τους, ενώ με τα χέρια τους «καδράρουν» το μαξιλάρι τους και διατηρούν το κεφάλι τους σε πλάγια θέση, είναι συνήθως παρορμητικοί και κοινωνικοί σαν χαρακτήρες. Ωστόσο, δεν αισθάνονται καθόλου άνετα με την κριτική. Με αυτή την κατηγορία ταυτίστηκε το 7% των ερωτηθέντων.

Στάση «αστερίας» Ξαπλωμένοι ανάσκελα, με τα χέρια ψηλά, δίπλα από το κεφάλι τους ή από το μαξιλάρι τους. Αυτοί είναι οι «αστερίες» του κρεβατιού και φτάνουν το 5% των ερωτηθέντων. Τι δηλώνει για έναν «αστερία» η στάση ύπνου του; Ξέρουν να ακούνε τους άλλους, τους αρέσει να βοηθούν, αλλά δεν αισθάνονται άνετα να βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής. Δυστυχώς γι’ αυτούς, επίσης, η στάση «αστερίας» τους κάνει πιο ευάλωτους στον εφιάλτη του ροχαλητού και είναι αυτοί που υποφέρουν περισσότερο από κακή ποιότητα ύπνου.

Σημείωση: Μερικά ακόμη ενδιαφέρονται στατιστικά ευρήματα για τον ύπνο είναι τα εξής: Στην πλειοψηφία μας, κοιμόμαστε σε μια συγκεκριμένη στάση ύπνου. Αν θεωρείτε πως δεν συγκαταλέγεστε σε κάποια από τις παραπάνω στάσεις γιατί συνεχώς αλλάζετε την θέση σας κατά την διάρκεια της νύχτας, μάλλον κάνετε λάθος: Μόλις το 5% αποδείχθηκε πως αλλάζει θέση κατά τον ύπνο. Επίσης, μόλις το 10% των ανθρώπων σκεπάζουν ολόκληρο το σώμα τους με κουβέρτα ή κάποιο άλλο σκέπασμα, αφού εννιά στους δέκα προτιμούν να αφήνουν ξεσκέπαστο ένα χέρι, ένα πόδι ή και τα δύο τους πόδια.

Πόσο παράξενη είσαι; Κάνε το test τώρα και μάθε!

Πόσο παράξενη είσαι; Κάνε ένα γρήγορο και απολαυστικό test για να μάθεις αν είσαι παράξενη και πόσο ή αν απλά όλος ο υπόλοιπος κόσμος έχει τρελαθεί.

Κάντο τώρα!

Θα περιγράφατε τον εαυτό σας ως παράξενο;

Α) Με κάποιον δικό μου τρόπο, ναι.

Β) Νομίζω ότι είμαι αρκετά φυσιολογικός/ή.

Γ) Δεν ξέρω. Ποτέ δεν μπορεί κάποιος να είναι πραγματικά εξοικειωμένος με τις δικές του εκκεντρικότητες.

Δ) Είμαι αρκετά παράξενος, ναι.


Τι θα θέλατε να φάτε τώρα;

Α) Σούσι.

Β) Πίτσα ή ζυμαρικά.

Γ) Μια φέτα φρυγανισμένο ψωμί ή λίγο βούτυρο.

Δ) Πρόχειρο φαγητό.

Πόσο συχνά βγαίνετε έξω μόνοι;

Α) Κάθε μέρα.

Β) Κάθε λίγες ημέρες.

Γ) Κάθε λίγες εβδομάδες.

Δ) Ποτέ δεν το κάνω αυτό.

Τι φοράτε όταν πάτε για ύπνο;

Α) Τις άνετες πιτζάμες μου.

Β) Το αγαπημένο μου πουκάμισο.

Γ) Κοιμάμαι με τα εσώρουχά μου.

Δ) Τίποτα, μου αρέσει να κοιμάμαι γυμνός/ή.

Βρίσκετε τους αντισυμβατικούς ανθρώπους κάπως...

Α) Παράξενους.

Β) Ενδιαφέροντες.

Γ) Ανόητους.

Δ) Ελκυστικούς.

Τι κάνετε πρώτα: Τρώτε πρωινό ή βουρτσίζετε τα δόντια σας;

Α) Πρώτα τρώω πρωινό, μετά βουρτσίζω τα δόντια μου.

Β) Βουρτσίζω τα δόντια μου πριν φάω πρωινό.

Γ) Διαφέρει από μέρα σε μέρα.

Δ) Βουρτσίζω τα δόντια μου πρώτα και συνήθως δεν τρώω πρωινό.


Δείχνετε μία από τις αγαπημένες σας ταινίες στους φίλους σας, αλλά δεν τους αρέσει καθόλου. Πώς αντιδράτε σε αυτό;

Α) Εμμένω στην άποψή μου ότι είναι μια υπέροχη ταινία, ακόμα και αν δεν αρέσει στους άλλους.

Β) Θα προσποιηθώ ότι ήταν ένα αστείο και θα κάνω ότι τάχα δεν μου αρέσει και εμένα η ταινία.

Γ) Αφού μιλήσω με τους φίλους μου, δέχομαι τον λόγο που δεν είναι σπουδαία ταινία.

Δ) Τους λέω ότι και μένα δεν μου αρέσει η ταινία, αλλά στην πραγματικότητα ακόμα τη λατρεύω.


Τι σας αρέσει να διαβάζετε;

Α) Επιστημονικά βιβλία.

Β) Μυθιστορήματα.

Γ) Περιοδικά.

Δ) Κίτρινες φυλλάδες.

Αποτελέσματα:

Αν έχετε περισσότερα Α: Είστε 38% παράξενοι. Είστε κανονικοί στις περισσότερες πτυχές της ζωής, αλλά ακόμα και εσείς έχετε κάποιες περίεργες στιγμές. Οταν αφήνετε να φανεί λίγο η παράξενη πλευρά σας, τους κάνετε όλους να γελούν και να ξεχνούν τη σοβαρή πλευρά της ζωής. Και το να φτιάχνετε τη διάθεση των άλλων είναι κάτι ευχάριστο για εσάς.

Αν έχετε περισσότερα Β: Είστε 55% παράξενοι. Δεν φαίνεστε και τόσο παράξενοι με την πρώτη ματιά, αλλά όποιος σας γνωρίζει ξέρει όλες εκείνες τις παράξενες σκέψεις που κρύβετε πίσω από το πρόσωπό σας. Καταφέρνετε όμως να εξισορροπήσετε αυτές τις ιδιαιτερότητες με τον φιλικό και ανοιχτόμυαλο τρόπο ζωής σας. Απολαμβάνετε τη ζωή και μπορεί να χαθείτε σε στιγμές χωρίς να χάσετε και την επαφή με τα πραγματικά σημαντικά πράγματα στον κόσμο σας.

Αν έχετε περισσότερα Γ: Είστε 21% παράξενοι. Συνήθως έχετε πολύ νηφάλιες και ρεαλιστικές απόψεις για τη ζωή, αλλά γελάτε με παράξενα πράγματα κάθε λίγο και λιγάκι. Οταν ξεχνάτε τη γνώμη των άλλων, αφήνετε να φανεί η παράξενη πλευρά του χαρακτήρα σας και διασκεδάζετε τον εαυτό σας, καθώς και τους άλλους. Εχετε προκαλέσει έκπληξη σε αρκετούς φίλους με αυτές τις ξαφνικές εκρήξεις παραξενιάς.

Αν έχετε περισσότερα Δ: Είστε 100% παράξενοι. Είστε ένα παράξενο άτομο – τουλάχιστον αυτή τη γνώμη έχουν πολλά άτομα για εσάς. Το ύφος σας και ο τρόπος που παρουσιάζετε τον εαυτό σας είναι μοναδικοί, και δεν μπορούν να το διαχειριστούν όλοι. Αλλά δεν σας πειράζει. Παραμένετε πιστοί στον εαυτό σας, ανεξάρτητα από το τι πιστεύουν οι άλλοι για εσάς.