"Μου ζήτησε διαζύγιο, αλλά δεν θέλω να χωρίσουμε" - Ο ειδικός του Youweekly απαντά

Ποιες οι συμβουλές του;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα

Ο ειδικός του Youweekly δίνει απάντηση στη Φωτεινή που δεν θέλει να χωρίσει και δεν ξέρει τι να κάνει. Διαβάστε τι την συμβουλεύει στο δίλημμά της. Ο σύζυγός της της ζήτησε διαζύγιο.

Το ερώτημα έχει ως εξής:

"Ο σύζυγός μου σε μια πρόσφατη λογομαχία μας μου ανακοίνωσε ότι θέλει να πάρουμε διαζύγιο. Εγώ θέλω να το αποφύγω και θα προσπαθήσω για αυτό. Θα βάλω την κόρη μου να του μιλήσει, για να του αλλάξει απόφαση".

Αγαπητή Φωτεινή.

Διαφωνείς και λυπάσαι για την επιθυμία του συζύγου σου να προχωρήσει σε διαζύγιο. Φαίνεται ότι υπήρχαν τα τελευταία χρόνια αρκετά προβλήματα που δεν μπορέσατε να αντιμετωπίσετε. Αναρωτιέμαι αν τα είχες εντοπίσει και αν έκανες εσύ πρώτα προσπάθεια να τα επιλύσεις.

Επίσης, είναι πιθανό να νιώθεις τώρα άγχος, πανικό, στην ανακοίνωσή του να χωρίσετε. Και ο πανικός είναι ο χειρότερος σύμμαχος για να πάρεις τώρα εσύ κάποιες αποφάσεις. Η επιλογή σου να προτείνεις στην κόρη σου να μεσολαβήσει για να του αλλάξει απόφαση είναι πολύ λανθασμένη. Αυτό γιατί θα αναγκάσεις την κόρη σου να πράξει κάτι χωρίς να είναι αυτός ο δικός της ρόλος.

Τα παιδιά δεν πρέπει να γίνονται «αντικείμενο» ανάμεσα στις διαφωνίες των γονιών. Η κόρη σου θα αισθανθεί μεγάλο ψυχικό βάρος, καθώς αναλαμβάνει το χρέος αυτό. Και σε περίπτωση που δεν καταφέρει να αλλάξει τη γνώμη του πατέρα της, θα φορτωθεί με πολλές τύψεις για αυτό που δεν μπόρεσε.

Οτι δηλαδή δεν κατάφερε με τη δική της πράξη να βελτιώσει, να διορθώσει, να σώσει τη σχέση των γονιών της. Και αυτό θα την κάνει να κουβαλάει ένα μεγάλο «βαρίδι» στη μετέπειτα ζωή της. Μην εμπλέξεις την κόρη σου στις διαφορές που έχεις με τον σύζυγό σου! Προσπάθησε μόνη σου να αντιμετωπίσεις τα προβλήματα του γάμου σας.

Δείτε και τις συμβουλές του ειδικού του Youweekly στο ερώτημα του πως μπορούμε να βρούμε πάλι την εμπιστοσύνη, μετά και από ένα διαζύγιο.