"Πώς να αποκτήσω εμπιστοσύνη μετά το διαζύγιο;"- Ο ειδικός του ΥouWeekly απαντά

Τι συμβουλεύει:

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα

Το Youweekly είναι εδώ για να σώσει στα διλήμματα. Ο ειδικός απαντά στην Ειρήνη, που μετά το διαζύγιό της δεν εμπιστεύεται κανέναν.

Το ερώτημα έχει ως εξής;

"Πρόσφατα βγήκα από έναν άσχημο γάμο. Μετά το διαζύγιο, πέρα από τα οικονομικά προβλήματα, έχω χάσει την εμπιστοσύνη μου στους άλλους και κυρίως στους άντρες…"

Αγαπητή Ειρήνη,

Οι αλλαγές που επιφέρει ένα διαζύγιο είναι πολύ σημαντικές σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας, όπως στον συναισθηματικό, στον οικονομικό και στον κοινωνικό. Η απώλεια μιας σχέσης συχνά προκαλεί πόνο, φόβο, θυμό, απογοήτευση και ανασφάλεια για το μέλλον. Η θλίψη είναι κυρίαρχο συναίσθημα και ο φόβος δεσπόζει, καθώς η επόμενη μέρα του χωρισμού βρίσκει τους συντρόφους αντιμέτωπους με μια νέα, άγνωστη πραγματικότητα, όπου τίποτε δεν θυμίζει τη ζωή που είχαν μέχρι πρότινος.

Σε αυτό το βήμα της ζωής σου είναι σημαντικό να δώσεις χώρο και χρόνο στον εαυτό σου, ώστε να επεξεργαστείς τα συναισθήματα που σου άφησε αυτό το διαζύγιο. Πρέπει να τα κατανοήσεις αλλά να επιλέξεις να μη «βουλιάξεις» σε αυτά, και να ενισχύσεις την επιθυμία σου να ξεκινήσεις κάτι διαφορετικό. Νιώθοντας όλο και πιο δυνατή, με περισσότερα όνειρα και στόχους, θα αντεπεξέλθεις στα νέα δεδομένα της ζωής σου.

ε αυτή την κρίσιμη περίοδο καλό θα ήταν να ανοιχτείς περισσότερο, να γνωρίζεις, να επικοινωνείς και να εμπιστεύεσαι καινούρια άτομα γύρω σου. Να ενισχύεις τον εαυτό σου στο να εκτεθείς, να ρισκάρεις και ζήσεις χωρίς φόβο και μιζέρια! Δείτε και τι απάντησε ο ειδικός του Youweekly σε ένα ακόμα δίλημμα. "Η κόρη μου είναι 28 χρονών και δεν θέλει να παντρευτεί".