Πέμπτη, 02 Απριλίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

"Η κόρη μου είναι 28 ετών και δεν θέλει να παντρευτεί! Πως θα της αλλάξω άποψη;" Ο ειδικός του YouWeekly.gr απαντά!

Η απάντηση στο πρόβλημά σου!

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ 03.01.2020 15:15

Ο ειδικός του YouWeekly.gr είναι εδώ και απαντά σε όλα σας τα διλήμματα! "Η κόρη μου είναι 28 ετών και δεν θέλει να παντρευτεί! Πως θα της αλλάξω άποψη;"

Το ερώτημα έχεις ως εξής!

"Η κόρη μου δεν αποφασίζει να παντρευτεί. Η κόρη μου είναι 28 ετών και έχει μια σταθερή σχέση πέντε χρόνια. Μου είπε ότι θα συγκατοικήσει με τον αρραβωνιαστικό της. Εγώ την ενισχύω να προχωρήσει σύντομα σε γάμο, νομίζω ότι τα χρόνια περνούν εις βάρος της… Θεώνη".

Αγαπητή Θεώνη,

Έχεις ανησυχία και ταυτόχρονα επιθυμία να «αποκατασταθεί» η κόρη σου. Ενδεχομένως θεωρείς ότι ο γάμος είναι κάτι που θα την εξασφαλίσει, γι’ αυτό και νιώθεις ότι χάνει τα χρόνια της που δεν παντρεύεται. Όμως αυτό είναι κάτι υποκειμενικό, είναι η δική σου αντίληψη. Άραγε ποια είναι τα δεδομένα που έχεις εσύ από τη ζωή σου και το πιστεύεις αυτό; Λειτούργησε ο δικός σου γάμος ή ο γάμος των κοντινών σου προσώπων με αυτόν τον τρόπο; Επίσης μήπως θεωρείς ότι η κόρη σου πέφτει θύμα εξαπάτησης και εκμετάλλευσης εφόσον δεν προχωράει σε γάμο η σχέση της;

Ότι ο σύντροφός της κάποια στιγμή θα αλλάξει τη γνώμη του και δεν θα θέλει να παντρευτούν; Έχεις να αναρωτηθείς για όλες τις παραπάνω υποθέσεις. Επίσης, δεν μπορείς να καταλάβεις πόσο σημαντικό είναι να συγκατοικήσει ένα ζευγάρι πριν καταλήξουν σε γάμο.

Η συγκατοίκηση, ειδικά στην εποχή που ζούμε, είναι μια ιδιαίτερα ωφέλιμη περίοδος μέσα από την οποία ο ένας σύντροφος γνωρίζει καλύτερα τον άλλο. Αυτό σημαίνει ότι ο άντρας και η γυναίκα συνειδητοποιούν τα θετικά αλλά και τα αρνητικά στοιχεία και συμπεριφορές που έχει ο καθένας.

Αυτό έχει μεγάλη σημασία καθώς πολλά ζευγάρια που δεν έχουν συγκατοικήσει δεν μαθαίνει ο ένας τον άλλο και καταλήγουν πιο συχνά στο διαζύγιο. Επίσης έχεις να καταλάβεις ότι η κόρη σου είναι ενήλικη, είναι γυναίκα και όχι παιδί ή έφηβη και η ίδια έχει την ωριμότητα να αποφασίσει η ίδια για τη δική της ζωή. Αντιμετώπισε την κόρη σου με περισσότερη εμπιστοσύνη και εκτίμηση ως προς τις επιλογές της!

Δείτε ακόμη μια ερώτηση που μπορεί να σας αφορά, «Η 11χρονη κόρη μου παθαίνει κρίσεις πανικού! Τι να κάνω;» Ο ειδικός του Youweekly.gr απαντά σε όλα!

ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤiVi ΣΙΡΙΑΛ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ

"Ενοχλούν την κόρη μου μέσω Facebook! Πως θα την βοηθήσω;" Ο ειδικός του YouWeekly απαντά!

"Ενοχλούν την κόρη μου μέσω Facebook! Πως θα την βοηθήσω;" Ο ειδικός του YouWeekly απαντά σε όλες σας τις ερωτήσεις αναλυτικά!

Τι μας συμβουλεύει σε αυτήν την περίπτωση;

«Ο γιος μου λέει ότι του φέρονται άσχημα στο σχολείο. Τι μπορώ να κάνω;»! Ο ειδικός απαντά!

Το ερώτημα έχει ως εξής: "Η κόρη μας, που είναι 14 ετών, μας εμπιστεύτηκε ότι κάποιος συμμαθητής της την ενοχλεί μέσω του facebook. Την κοροϊδεύει για την εξωτερική της εμφάνιση και η ίδια δεν μπορεί να αντιδράσει. Πώς μπορούμε να τη βοηθήσουμε; Μαρία και Ιεροκλής."

Αγαπητοί Μαρία και Ιεροκλή,

Καταρχάς είναι σημαντικό που η κόρη σας σάς εμπιστεύτηκε τη δυσκολία που βιώνει τελευταία. Αυτό δεν είναι αυτονόητο, καθώς πολλοί έφηβοι δεν μιλούν για τα θέματα που τους απασχολούν με τους γονείς τους. Οπως φαίνεται, έχετε αναπτύξει μια καλή σχέση επικοινωνίας και εμπιστοσύνης μεταξύ σας. Το πρόβλημα που αναφέρετε με το facebook είναι συχνό στην εποχή μας. Δυστυχώς, κάποιοι το χρησιμοποιούν όχι ως ένα μέσο διασκέδασης και επικοινωνίας αλλά για να «εισβάλλουν» στη ζωή των άλλων και να ξεσπούν αρνητικά συναισθήματα, όπως ο θυμός που ενδεχομένως έχουν. Σε αυτή τη φάση μπορείτε να καταλάβετε ότι η κόρη σας βιώνει πολλά και διαφορετικά συναισθήματα. Αισθάνεται ενοχλημένη και σοκαρισμένη με τα σχόλια που δέχεται. Πόσω μάλλον αφού δεν προέρχονται από έναν άγνωστο αλλά από έναν συμμαθητή της. Σε αυτή τη δύσκολη φάση που περνάει είναι απαραίτητο όχι μόνο να τη στηρίξετε αλλά παράλληλα να τη διδάξετε πώς να υπερασπίζεται τον εαυτό της. Αυτό το πρόβλημα να γίνει μια «ευκαιρία» να αναπτύξει άμυνες και τρόπους αντίδρασης και προστασίας. Αν όμως συνεχιστεί αυτή η ενόχληση και δεν μπορέσει η ίδια να τη σταματήσει, τότε θα πρέπει να μιλήσετε με έναν καθηγητή ή τον διευθυντή του σχολείου, ώστε να βάλουν όρια στον συγκεκριμένο μαθητή.

ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ TiVi ΣΙΡΙΑΛ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ ΜΟΝΟ ΜΕ 1€

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Κρυφή κατάθλιψη: Τα σιωπηλά σημάδια που μαρτυρούν ότι υποφέρεις μέσα σου!

3+2 λόγοι που σας κάνουν να νιώθετε κουρασμένοι ψυχολογικά!

Διαβάστε περισσότερα θέματα ψυχολογίας στο YouWeekly.gr

Share