"Ο πατέρας τους πέθανε, πώς να βοηθήσω τα παιδιά μου" - Ο ειδικός του Youweekly απαντά

Τι λέει για την απώλεια;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα

Ο ειδικός του Youweekly απαντά στην Αμαλία που πρόσφατα έχασε τον άντρα της και θέλει να γνωρίζει πως μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά της να διαχειριστούν τον θάνατο του πατέρα τους. Διαβάστε ποια είναι η συμβουλή του ειδικού.

Η ερώτηση είναι η εξής:

Ο σύζυγός μου πέθανε πέρυσι. Από τότε αποφεύγω να μιλάω στους γιους μου για εκείνον, για να μην τους στενοχωρώ. Θα μπορέσουν να ξεπεράσουν τον θάνατό του;

Αμαλία

Τι απαντά στην Αμαλία ο ειδικός του Youweekly - Πώς μπορεί αν βοηθήσει τα παιδιά της που έχασαν τον πατέρα τους;

Αγαπητή Αμαλία,

Μιλάς για το ενδιαφέρον σου να προστατέψεις τους γιους σου και την επιθυμία σου να ξεπεράσουν αυτό το άσχημο γεγονός. Ως μητέρα τα κίνητρά σου είναι σημαντικά και καταλαβαίνω ότι θέλεις να μην υποφέρει η παιδική ψυχή τους. Ομως ο θάνατος του πατέρα είναι ένα γεγονός και δεν μπορούν να τον ξεχάσουν. Δηλαδή δεν πρέπει να σταματάς να μιλάς για εκείνον ή να θεωρείς ότι τα παιδιά σου δεν θα τον σκέφτονται πια.

Οι γιοι σου, όπως και εσύ, βρίσκεστε τώρα σε περίοδο πένθους. Το πένθος είναι μια ψυχική διαδικασία που περιλαμβάνει πολλά στάδια, όπως ο θυμός, η άρνηση, η στενοχώρια, η απογοήτευση και η συμφιλίωση. Μέσα από όλα αυτά τα συναισθήματα, που είναι φυσιολογικά και αναμενόμενα, ο άνθρωπος προσπαθεί να επεξεργαστεί ένα άσχημο γεγονός. Αν δεν εκφράσουν αυτά τα συναισθήματα οι γιοι

σου, κινδυνεύουν να μην περάσουν τη διαδικασία του πένθους και τα επώδυνα συναισθήματα να βγουν στο μέλλον με τη μορφή άγχους ή κατάθλιψης. Δείτε και τι απάντηση έδωσε ο ειδικός στο ερώτημα του "πώς να βοηθήσω τον άντρα μου που έχει κλειστεί στον εαυτό του".

ΠΗΓΗ ΤV24