Χάσε 10 κιλά μέσα σε 10 ημέρες όπως ο Ηλίας Μαμαλάκης - Η θεραπεία με καθαρτικό και νερό...

Η διατροφή που ακολούθησε και έκανε "θαύματα"

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Χάσε 10 κιλά μέσα σε 10 ημέρες όπως ο Ηλίας Μαμαλάκης - Η θεραπεία με καθαρτικό και νερό...

Ο Ηλίας Μαμαλάκης είναι από τους πιο αγαπητούς σεφ στην Ελλάδα και σε συνέντευξή του στο περιοδικό “Λοιπόν” πριν από αρκετά χρόνια και πολύ πριν τις τραγικές στιγμές που έζησε, εκμυστηρεύτηκε το πως τα κατάφερε να χάσει 10 κιλά μέσα σε 10 ημέρες. Ο τρόπος του ήταν απλός, ωστόσο, εντελώς διαφορετικός από όλους τους άλλους.

Έτσι ο Μαμαλάκης έχασε 10 κιλά μέσα σε 10 ημέρες

«Πήγαμε στη Γερμανία, όχι σε κέντρο αδυνατίσματος, αλλά σε κέντρο ευεξίας. Εκεί δεν πάνε μόνο άνθρωποι που θέλουν να αδυνατίσουν, αλλά και άνθρωποι που έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας, που θέλουν να αποτοξινώσουν τον εαυτό τους. Πρώτα απ' όλα, σου κάνουν εξετάσεις για να δουν αν έχεις σάκχαρο ή ό, τι άλλο, για να δουν σε ποια κατάσταση είσαι.

Μετά κάνεις μια θεραπεία με καθαρτικό και νερό και… αδειάζει, έτσι καθαρίζει όλο το πεπτικό. Την επόμενη μέρα το πρωί πίνεις ένα τσάι της αρεσκείας σου, με δύο κουταλιές μέλι, το μεσημέρι μια χορτόσουπα και το απόγευμα, στις 6:00, άλλη μια χορτόσουπα. Μετά ξανατρώς την άλλη μέρα το μεσημέρι. Το αποτέλεσμα είναι ότι μένεις 16 ώρες νηστικός κι αυτή λέγεται διαλειμματική νηστεία, που αποτοξινώνει τον οργανισμό και σε κάνει να αισθάνεσαι πολύ καλά. Δεν πεινάς, καθαρίζουν τα κύτταρα. Με τις εξετάσεις που σου κάνουν "βλέπουν τι ελλείψει έχεις από βιταμίνες και ιχνοστοιχεία και σου τα δίνουν πρόσθετα», ανέφερε αρχικά.

Και συνέχισε: «Ήμουν σε μια φάση πολύ καλή, όπου έχασα πολύ εύκολα τα 4 πρώτα κιλά, μέσα σε δύο μέρες, στην αρχή, τα οποία ήταν νερά συσσωρευμένα, «ψεύτικα» κιλά, κι έπειτα έχανα ένα κιλό την ημέρα ως αυτή τη στιγμή έχω χάσει 12 κιλά. Τα 10 τα έχασα στη Γερμανία και χα 2 κιλά εδώ, στην Ελλάδα», ενώ συμπλήρωσε: «Ακριβώς, έχασα 10 κιλά μέσα σε 10 ημέρες»

H περιπέτεια με την υγεία του Ηλία Μαμαλάκη

Ο Ηλίας Μαμαλάκης σε μια σπάνια συνέντευξη του μίλησε στο Πρωινό για την περιπέτεια της υγείας του και το πολύωρο χειρουργείο που έκανε στο μάτι του.

«Έκανα βλεφαροπλαστική στο αριστερό μάτι. Όχι για λόγους αισθητικής, αλλά γιατί είχα μια πτώση που έπρεπε να διορθωθεί. Δεν έβλεπα πολύ καλά, όταν ήμουν καθιστός και έβλεπα τηλεόραση. Κουραζόταν το μάτι και έπεφτε το βλέφαρο… Έχουν περάσει 15 – 17 μέρες που έχω κάνει την επέμβαση.

Έχω αναρρώσει, έχω βγάλει τα ράμματα και όπου να ‘ναι θα φύγει και το πρήξιμο. Είναι μια εγχείρηση που κράτησε δυόμιση με τρεις ώρες με μέθη».

Όσο για τα εγγονάκια του είπε: «Είναι πρωτόγνωρη χαρά, το πιάνεις στα χέρια σου, νιώθεις τους χτύπους της καρδιάς και νομίζεις ότι είναι το ιερότερο και μεγαλύτερο ηρεμιστικό που μπορεί να νιώσει κανείς».

Και για την απουσία του από την tv, υπογράμμισε: «Έχω 10 χρόνια να κάνω τηλεόραση. Ή είσαι διαδρομιστής και γυρίζεις στους διαδρόμους και λες πόσο ωραίος είμαι ή έχεις πολλούς χορηγούς».