Ελευθερία Ρήγου: Έχασε 40 κιλά και έγινε άλλος άνθρωπος - Αυτά ήταν τα "μυστικά της όπλα"

Η διατροφή και τα tips της!

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Ελευθερία Ρήγου: Έχασε 40 κιλά και έγινε άλλος άνθρωπος - Αυτά ήταν τα

40 κιλά εξαφάνισε από πάνω της η Ελευθερία Ρήγου και κατάφερε να δείχνει σαν άλλος άνθρωπος. Ύστερα από μια μεγάλη αποχή από τα φώτα και έναν δύσκολο αγώνα για να μάθει τον εαυτό της, να νικήσει τη θλίψη και να σταθεί ξανά στα πόδια της, η ηθοποιός επέστρεψε πριν από μερικά χρόνια και πάλι στην υποκριτική σκηνή αγνώριστη.

«Απίστευτα χάλια, ήταν το χειρότερο bullying που έχω υποστεί στη ζωή μου. Ακόμα θυμάμαι τα κολάζ που έφτιαχναν με το πώς ήμουν είκοσι χρόνια πριν και το πώς είμαι τώρα. Σαν την ωραία της ημέρας που έγινε η άσχημη της νύχτας. Το Internet έχει απίστευτη δύναμη, όλα τρέχουν με κινηματογραφική ταχύτητα. Στην αρχή προσπάθησα να το δω χαλαρά και με χιούμορ, έλεγα στον εαυτό μου πως ακόμα μετράω και γι’ αυτό ασχολούνται μαζί μου.

Κατόπιν κοιτώντας προσεκτικά τη φωτογραφία μου, γιατί τα τελευταία χρόνια δεν ήθελα να ποζάρω στο φακό, συνειδητοποίησα πως είχα παραμορφωθεί πολύ, δεν θύμιζα σε τίποτα την παλιά μου εικόνα, ταρακουνήθηκα, έπαθα σοκ και έτσι μπήκα στη διαδικασία να κάνω δίαιτα και να χάσω κιλά. Δεν θέλω όμως με τίποτα να επιστρέψω στην ανορεκτική μου σιλουέτα, πέταγαν τα κόκαλά μου, δεν φαινόμουν υγιής. Υπάρχουν τόσοι ρόλοι που παίζονται από γυναίκες με πληθωρικές σιλουέτες και αυτούς θα ήθελα να μου προτείνουν. Δεν πρέπει να είμαστε όλες το ίδιο, με μπούκλες, τρέσες και μπότοξ. Εγώ είμαι διαφορετική», είχε εξομολογηθεί η Ελευθερία Ρήγου σε παλιά συνέντευξη της στο People. Άλλος άνθρωπος μετά την δίαιτα με το καθαρκτικό και το νερό είναι και ο Ηλίας Μαμαλάκης.

Έχασε 40 κιλά και έγινε άλλος άνθρωπος η Ελευθερία Ρήγου

Το πρόγραμμα της διατροφής και γυμναστικής της Ελευθερίας Ρήγου που τη βοήθησε να χάσει 40 κιλά.

  • Πρωινό: Δύο μπισκότα πολυδημητριακών ή μία μπάρα δημητριακών ή 30 γραμμ. δημητριακά ολικής άλεσης με γάλα 2%
  • Μεσημεριανό: Κοτόπουλο ψητό με σαλάτα ή μακαρόνια με σάλτσα ή σουβλάκι με πίτα ή σολομό καπνιστό με αραβική πίτα
  • Βραδινό: Πατάτα βραστή με φρέσκο κρεμμύδι και μπαλσάμικο ή γιαούρτι με 2% λιπαρά με φρούτο ή τοστ με γαλοπούλα και τυρί χαμηλών λιπαρών
  • Σνακ: Φρούτο, 20 γραμμ. ξηροί καρποί ανάλατοι, 30 γραμμ. μαύρη σοκολάτα

Τα Tips της Ελευθερίας:

  • Τρώει τα πάντα σε αρκετά μεγάλες ποσότητες, αλλά ο διατροφολόγος τής περιόρισε πολύ τα λιπαρά, όπως το λάδι, σε δύο κουταλιές μόνο ημερησίως.
  • Πίνει 10 ποτήρια νερό την ημέρα.
  • Κάνει μισή ώρα άσκηση 4 φορές την εβδομάδα, συνήθως γρήγορο περπάτημα στο διάδρομο.

Ποια είναι η Ελευθερία Ρήγου - Λίγα λόγια για τη ζωή της

εννήθηκε το 1972. Ξεκίνησε την καριέρα της ως ηθοποιός το 1988 συμμετέχοντας σε δύο βιντεοταινίες. Τη σεζόν 1989-1990 έκανε το τηλεοπτικό της ντεμπούτο στη σειρά Πανσέληνος. Ακολούθησαν κι άλλες μικρές τηλεοπτικές συμμετοχές σε σειρές όπως Ο κίτρινος φάκελος, Οι εργένηδες και Ανατολικός άνεμος.

Ο πρώτος της πρωταγωνιστικός ρόλος που την έκανε ιδιαίτερα γνωστή στο ευρύ κοινό ήταν στη σειρά της Μιρέλλας Παπαοικονόμου, Μη φοβάσαι τη φωτιά όπου υποδυόταν την Άννα. Τη σεζόν 1996-1997 πρωταγωνίστησε μαζί με τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη στην κωμική σειρά Ασυνήθεις ύποπτοι. Εκεί υποδυόταν την κόρη ενός υπουργού που συλλαμβάνεται και έτσι ξεκινά ένας αταίριαστος έρωτας. Τ

ην επόμενη σεζόν έπαιξε μαζί με τον Πέτρο Φιλιππίδη και την Ελίνα Ακριτίδου στη σειρά 'C' est la vie. Τη σεζόν 1999-2000 είχε πρωταγωνιστικό ρόλο σε δύο σειρές. Από τη μία έπαιξε στην αισθηματική σειρά Στη σκιά του πολέμου ενώ παράλληλα πρωταγωνιστούσε στην κωμική σειρά Κρις Κρος. Από το 2002 μέχρι το 2003 συμμετείχε στον τρίτο κύκλο της δραματικής σειράς Αέρινες Σιωπές. Τη σεζόν 2004-2005 ήταν η τελευταία ηθοποιός που ερμήνευσε το ρόλο της Τατιάνας Δράκου στο 14ο κύκλο της καθημερινής σειράς του Νίκου Φώσκολου, Η Λάμψη.