Ξεφορτώθηκε τα περιττά κιλά - Η δίαιτα που ακολούθησε η Έλενα Παπαρίζου και έγινε μισή

Ποια πιάτα έκοψε μαχαίρι;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Ξεφορτώθηκε τα περιττά κιλά - Η δίαιτα που ακολούθησε η Έλενα Παπαρίζου και έγινε μισή

Εδώ και πάρα πολλά χρόνια η Έλενα Παπαρίζου έχει καταφέρει να κατακτήσει τον τίτλο μίας από τις πιο εντυπωσιακές Ελληνίδες και όχι άδικα. Όσος καιρός και να περάσει, η αγαπημένη τραγουδίστρια παραμένει λαμπερή και φρέσκια, ενώ αν θέλουμε να μιλήσουμε για ένα σωστό πρότυπο στο body positivity, τότε το πρώτο πρόσωπο που μας έρχεται στο μυαλό είναι εκείνη και η επική απάντηση που είχε δώσει στα σχόλια που δέχεται για τα κιλά της.

Η αγαπημένη τραγουδίστρια έχει δείξει πως δεν έχει άγχος με το βάρος της, ωστόσο πριν από λίγο καιρό είχε καταφέρει να χάσει αρκετά κιλά (δείτε εδώ φωτογραφίες της).

Τι δίαιτα έκανε η Έλενα Παπαρίζου

Συγκεκριμένα, η Έλενα Παπαρίζου ακολουθούσε την δίαιτα που ακολουθεί το μισό Χόλιγουντ - αν όχι όλο - την δίαιτα της λεπτίνης.

Τι είναι η λεπτίνη και πώς λειτουργεί;

Η λεπτίνη είναι μια ορμόνη που παράγεται από τα λιπώδη κύτταρα. Κατά τη διάρκεια περιόδων έντονης νηστείας ή λιμοκτονίας, τα επίπεδα λεπτίνης μειώνονται. Ανακαλύφθηκε το 1994 και από τότε έχει μελετηθεί εκτενώς για τη λειτουργία της στην ρύθμιση του βάρους και την παχυσαρκία, τόσο στα ζώα όσο και στους ανθρώπους.

Η λεπτίνη επικοινωνεί στον εγκέφαλο ότι έχετε αρκετό αποθηκευμένο λίπος, το οποίο εμποδίζει την όρεξή σας, σηματοδοτεί το σώμα να καίει κανονικά τις θερμίδες και αποτρέπει την υπερβολική κατανάλωση τροφής.

Αντίθετα, όταν τα επίπεδα της είναι χαμηλά, ο εγκέφαλός σας αισθάνεται την πείνα, η όρεξή σας αυξάνεται, ο εγκέφαλός σας σηματοδοτεί τη λήψη περισσότερης τροφής και καίτε τις θερμίδες με μικρότερη ταχύτητα.

Έλενα Παπαρίζου διατροφή

Ανάλογα λοιπόν με τις τροφές που θα καταναλώσουμε, θα τη διατηρήσουμε στα σωστά επίπεδα, ώστε να μην πεινάμε αλλά και να ενεργοποιήσουμε το μεταβολισμό μας. Η δίαιτα βασίζεται σε κάποιες «σούπερ τροφές»: Γκρέιπφρουτ, αμύγδαλα, σπανάκι, ντομάτα, αβγά, γιαούρτι, κεράσι, μήλο, ρόκα, μπρόκολο, λάχανο, πράσινο τσάι, καρότο, πιπεριά, λιναρόσπορος, βατό¬μουρο, μαρούλι, δημητριακά ολικής άλεσης, χυμός λεμονιού, πορτοκάλι.

Μάλιστα, το χυμό λεμονιού επιβάλλεται να τον πίνετε καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας όταν διψάτε ή πεινάτε.

Απαγορεύονται: Αναψυκτικά, ποτά, καφές, χυμοί με ζάχαρη, ζάχαρη, λιπαρά τρόφιμα, γλυκά και jυnk food. Επίσης, δεν πρέπει να φάτε μπουκιά μετά το βραδινό γεύμα -που θα είναι το αργότερο στις 8 το βράδυ, ενώ το πρωινό με το βραδινό πρέπει να απέ-χουν ένα 12ωρο και να τα καταναλώνετε αυστηρά τις ίδιες ώρες, γιατί έτσι ενεργοποιείται ο μεταβολισμός.

Το πρόγραμμα διατροφής που ακολουθεί η Έλενα περιλαμβάνει 3 γεύματα την ημέρα, τα οποία απέχουν μεταξύ τους 6 ώρες, χωρίς σνακ ενδιάμεσα, οι ποσότητες είναι στο μέγεθος μιας παλάμης, ενώ πρέπει να τρώτε αργά και σταθερά.