Έτρωγε 5 γεύματα την ημέρα με άφθονα... - Η διαλειμματική δίαιτα που αδυνάτισε την Ελένη Καρακάση

Τα μυστικά της

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Έτρωγε 5 γεύματα την ημέρα με άφθονα... - Η διαλειμματική δίαιτα που αδυνάτισε την Ελένη Καρακάση

Η Ελένη Καρακάση έχει δώσει μεγάλη μάχη με τα κιλά της. Στο παρελθόν αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα με τη διαχείριση του βάρους της, ωστόσο πλέον κάνει μια πολύ υγιεινή διατροφή που την κρατά σταθερή σε κιλά.

«Όταν τελείωσα το σχολείο είχα φτάσει στα 100 κιλά. Ξεκίνησα μια θερμιδομετρική δίαιτα. Μέσα σε ελάχιστα χρόνια είχα πάει 85 κιλά και έπειτα κοντά στα 70. Με συνεχή δίαιτα είχα φθάσει 49 κιλά. Κοίταζα τον εαυτό μου στον καθρέφτη και έβλεπα τον άνθρωπο που ήταν στα 85 ή 100 κιλά. Δεν διέκρινα πού είχα φτάσει. Δεν παρατηρούσα ότι ήμουν πετσί και κόκαλο. Μου έδειχναν φωτογραφίες και μου έλεγαν ‘’αυτή είσαι’’ και δεν το πίστευα. Φαντάσου ότι δεν ήταν καν στο σκαρί μου τα τόσα λίγα κιλά. Αντιλαμβάνεσαι πόσο αδύναμη φαινόμουν» είχε πει με αφοπλιστική ειλικρίνεια στο περιοδικό "7 Μέρες ΤV".

«Μέσα σε ένα χρόνο έχασα 36 κιλά. Τη μια χρονιά αρραβωνιαζόταν ο ξάδερφός μου και δεν έβρισκα ρούχα λόγω πάχους και την επόμενη παντρευόταν μια φίλη μου και πάλι λόγω αδυναμίας δεν έβρισκα ρούχο. Εκεί άρχισα να καταλαβαίνω ότι δεν είναι φυσιολογικό. Ψώνιζα πια από τα παιδικά. Δεν ένιωθα καλά με την υγεία μου. Δεν είχα περίοδο, έπεφταν τα μαλλιά μου, είχα τρομερές κρυάδες. Έτρωγα και με έπιαναν σπασμοί. Έμπαινα και έκανα μπάνιο με ζεστό νερό το καλοκαίρι για να έρθει η σωστή θερμοκρασία στο σώμα μου. Έπειτα, κάνοντας εξετάσεις, πήρα ορμόνες για να επανέλθει ο κύκλος μου και άρχισα να παίρνω κάποια κιλά» είχε προσθέσει πολύ πριν μιλήσει για τις αισθητικές παρεμβάσεις στο πρόσωπο της.

Πως κατάφερε να μείνει σταθερή στα κιλά της η Ελένη Καρακάση

«Έμαθα να τρέφομαι σωστά και να προσέχω τον εαυτό μου περίπου στα 40 μου. Σε μια κακή χρονιά, όπου δεν ήμουν καλά ψυχολογικά, γιατί δεν είχα δουλειά, έβλεπα ότι έπαιρνα κιλά γιατί ξέσπαγα στο φαγητό», είπε αποκαλύπτοντας πως για να χάσει κιλά ακολουθεί διαλειμματική διατροφή.

Τα tips της

  • 5 γεύματα την ημέρα
  • 1 ½ με 2 λίτρα νερό την ημέρα
  • Άφθονα φρούτα και λαχανικά
  • Γεύματα με λιγότερες θερμίδες
  • Μια φορά στις 10 ημέρες έχει ένα ελεύθερο γεύμα το οποίο περιλαμβάνει και γλυκό
  • Το τελευταίο γεύμα μέχρι το πρώτο πρωινό είχαν απόσταση 14 ώρες.

Η σοκαριστική εξομολόγηση της Ελένης Καρακάση για τη μάχη της

Καλεσμένη στην εκπομπή «Όλα για τη ζωή μας» βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου (8/1) η Ελένη Καρακάση. Η γνωστή ηθοποιός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην περίοδο που είχε παραπάνω κιλά αλλά και στη δίαιτα όπου έχασε μέσα σε έναν χρόνο 35 κιλά.

«Όταν τελείωσα το σχολείο ήμουν 100 κιλά, στο 1,60 ύψος που έχω. Δεν είχα κάνει δίαιτα. Μου άρεσε το φαγητό, έτρωγα, ήταν η διέξοδός μου. Ξεκίνησα το ’91 την πρώτη δίαιτα. Σε διάστημα ενός χρόνου είχα χάσει 35 κιλά. Στα επόμενα πέντε χρόνια από τα 70 είχα ξαναπάει στα 85 κιλά.

Εκεί τότε ξαναξεκίνησα μία μεγάλη δίαιτα που εκεί ήταν το μεγαλύτερο σοκ που έχω κάνει στον εαυτό μου. Θυμάμαι ότι από Ιούνιο ως τον Δεκέμβριο, από τα 85 στα 51,5 κιλά. Εκεί σκέφτηκα ότι μπορεί να έχω νευρική ανορεξία. Επίσης, είμαι τυχερή γιατί δε μπορώ να προκαλέσω στον εαυτό μου εμετό. Έχω βιώσει το να με κοιτάζω στον καθρέφτη, να έχω πάει 49 κιλά, και με έβλεπα χοντρή.

Σε λίγες ημέρες κλείνω τα 49. Βλέπω ότι πλέον χάνω πολύ δύσκολα. Αλλά κάνοντας διατροφή σωστή, χάνω λίπος. Αλλά δεν έχανα βάρος. Στη ζυγαριά έβλεπα το ίδιο», κατέληξε η Ελένη Καρακάση.