Κάν'το όπως η Σκορδά, η Καγιά κι ακόμη 7 επώνυμες - Πως να διώξεις τα κιλά των εορτών

Οι συμβουλές και τα μυστικά τους

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
Κάν'το όπως η Σκορδά, η Καγιά κι ακόμη 7 επώνυμες - Πως να διώξεις τα κιλά των εορτών

Είναι όμορφες, λαμπερές, καλλίγραμμες και –πώς το καταφέρνουν– διατηρούνται fit ακόμα και μετά τις... εορταστικές διατροφικές τους παρασπονδίες. Γλυκά και αλμυρά είχαν την τιμητική τους στα γιορτινά τραπέζια, ωστόσο εκείνες έχουν το δικό τους diet μυστικό, που τις βοηθά να... μπουν σε χρόνο dt ξανά στο στενό τους τζιν αλλά και στο μικροσκοπικό τους μίνι μαύρο φόρεμα!

Δες τις συμβουλές τους και ξεκίνα τάχιστα να χάνεις πόντους και κιλά!

Οι επώνυμες ξέρουν τον τρόπο

ΑΝΝΑ ΒΙΣΣΗ

δίαιτα Άννα Βίσση

Η “απόλυτη” τραγουδάει με πάθος το νέο της hit “Γκαζόζα”, που μας συνεπαίρνει με τον ρυθμό του, και χορεύει ασταμάτητα... δείχνοντάς μας τον δρόμο εάν θέλουμε να χάσουμε τα 2-3 κιλάκια των γιορτών. Η Άννα Βίσση μπορεί να έχει καλό DNA, ωστόσο πάντα φροντίζει την γραμμή της με σκληρή γυμναστική και προσεγμένη διατροφή. Έχοντας κάνει αυστηρές δίαιτες στο παρελθόν και δηλώνοντας η ίδια σε συνέντευξή της “υπήρξα πολύ δυστυχισμένη διατροφικά, πάντα στη στέρηση”, πλέον απολαμβάνει τις αγαπημένες της νοστιμιές χωρίς τύψεις - ειδικά τις γιορτές δεν αντιστέκεται στα μελομακάρονα που φτιάχνει η ίδια με τα χεράκια της. Μετά σειρά έχει η... διόρθωση: «Αν παρεκτραπώ διατροφικά, το διορθώνω την επόμενη μέρα. Ο στόχος μου είναι μετά να τρώω λίγο και σωστά. Φρούτα και λαχανικά. Βρασμένα για να χωνεύονται εύκολα”, λέει για τη διατροφή τής... επόμενης μέρας!

ΦΑΙΗ ΣΚΟΡΔΑ

δίαιτα Φαίη Σκορδά

Διαθέτει ίσως τα ωραιότερα πόδια της ελληνικής TV και σίγουρα ένα από τα πιο καλλίγραμμα κορμιά. Όχι χωρίς κόπο, αλλά πάντα με προσοχή στο φαγητό της και συστηματική άσκηση. Φυσικά, ημέρες γιορτινές και με δυο παιδιά στο σπίτι δεν θα μπορούσε παρά να μπει στην κουζίνα και να τους ετοιμάσει τα αγαπημένα τους φαγητά και γλυκά, όπερ σημαίνει πως δοκίμασε και εκείνη τα πάντα. Σταθερή στα 60 κιλά, θα φροντίσει από εδώ και στο εξής να... ξεσουσκώσει από την εορταστική κραιπάλη, εφαρμόζοντας την δική της στρατηγική: Τρώει την ίδια ώρα κάθε μέρα, προγραμματίζοντας έτσι το βιολογικό της ρολόι, πριν η πείνα τής χτυπήσει την πόρτα. Ξέρει, λοιπόν, τι καταναλώνει και είναι πιο συνετή στις επιλογές της, χάνοντας σταδιακά και υγιεινά τα περιττά κιλά των γιορτών.

ΒΙΚΥ ΚΑΓΙΑ

δίαιτα Βίκυ Καγιά

Ξέρει από πειθαρχία σε όλα τα επίπεδα, πόσω μάλλον στο θέμα “διατροφή”, αφού η “μοντελίστικη” καριέρα της δεν της άφηνε και πολλά περιθώρια επιλογής! Έτσι η Βίκυ μαγειρεύει υγιεινά και τις γιορτές, χωρίς αυτό να σημαίνει φυσικά πως στερεί από τον άντρα της και τα δύο τους παιδιά τις σοκολάτες και τις λοιπές λιχουδιές – ειδικά για την ίδια το παγωτό είναι νόμος τα Χριστούγεννα! “Παν μέτρον άριστον” είναι το μότο της στο φαγητό, που έχει περάσει και στην οικογένειά της, έτσι ώστε εάν παρεκτραπoύν και λίγο να μπορεί εκείνη να προλάβει εύκολα το... κακό! Τι κάνει; Βγάζει καθετί λιπαρό από το πιάτο της και φροντίζει να τρώει περισσότερες σαλάτες και φρούτα, και μάλιστα κάθε 3 ώρες: «Μέσα στη μέρα επιδιώκω να τρώω κάθε τρεις ώρες περίπου, κάνοντας μικρά και συχνά γεύματα, και προσπαθώ να καταναλώνω πολλά φρούτα και λαχανικά. Έτσι τονώνω τον μεταβολισμό μου και καίω λίπος όλη μέρα!», λέει εκείνη.

ΔΟΥΚΙΣΣΑ ΝΟΜΙΚΟΥ

δίαιτα Δούκισσα Νομικού

Σέξι μανούλα δύο παιδιών, με τέλειο σώμα και κουκλίστικο πρόσωπο. Η Δούκισσα μπορεί να έχει το “ατού” μιας καλλίγραμμης σιλουέτας, που δεν παίρνει εύκολα γραμμάριο, ωστόσο δεν μένει κι εκείνη άπραγη. Η σωστή διατροφή είναι τρόπος ζωής για την ίδια και την οικογένειά της, μαγειρεύοντας υγιεινά πιάτα και γλυκά για τους δικούς της, αν και οι λιχουδιές δύσκολα... ξεπερνιούνται. Τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά τα οικογενειακά τραπέζια δίνουν και παίρνουν και ως... καλοφαγού, δοκιμάζει τα πάντα. Μόλις, όμως, αντιληφθεί μια μικρή δυσκολία στο... φερμουάρ του τζιν της, αμέσως παίρνει δραστικά μέτρα! Και μη φανταστείς τίποτα φοβερό, απλώς περιορίζει τις “κακές” θερμίδες και όχι τα γεύματα που κάνει μέσα στη μέρα, γιατί μένοντας νηστική για ώρες, για να χάσεις τα περιττά κιλά μετά τις γιορτές, θα απογοητευτείς! Ελαττώνοντας απότομα την πρόσληψη τροφής, οι καύσεις μειώνονται και ο μεταβολισμός... καταρρέει!

ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ ΤΣΙΜΤΣΙΛΗ

δίαιτα Σταματίνα Τσιμτσιλή

Κάνει pilates όλο τον χρόνο και αυτό την έχει βοηθήσει στην απώλεια πόντων. Φανατική της μεσογειακής διατροφής, δεν παρεκκλίνει από τις μαμαδίστικες... συνήθειές της, μαγειρεύοντας υγιεινά για την οικογένειά της και αποφεύγοντας το junk food. Μετά τις γιορτές, που και το γλυκάκι της έχει φάει και τη γέμιση από τη γαλοπούλα έχει τιμήσει (χειροποίητη γαρ και λαχταριστή!) μπαίνει αμέσως σε πρόγραμμα, περιορίζοντας την ποσότητα στο φαγητό της και ξεγελώντας την ανάγκη της για γλυκό με λίγο μέλι. Μάλιστα, αφού έχει τηρήσει με ευλάβεια τη διαιτά της, φροντίζει να επιβραβεύει τον εαυτό της με την αγαπημένη της λιχουδιά, κάνοντας μια μικρή “ανάπαυλα” στον δρόμο προς τον στόχο, που θα πετύχει ευκολότερα!

ΕΛΕΝΑ ΠΑΠΑΡΙΖΟΥ

δίαιτα Έλενα Παπαρίζου

Το πάνω-κάτω στη ζυγαριά το έχει βιώσει και με το παραπάνω η Έλενα, που ποτέ δεν ένιωσε άσχημα με το σώμα της και είναι ένα από τα πλέον ακομπλεξάριστα κορίτσια της εγχώριας μουσικής σκηνής. Τα 3-4 κιλά που παίρνει πάντα στις γιορτές δεν τα αφήνει να μείνουν για πολύ χρόνο στο σώμα της, αλλά τα διώχνει άμεσα. Το μυστικό της; Πίνει φρέσκο χυμό λεμονιού καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας, όταν διψάει ή πεινάει, ακολουθώντας παράλληλα μια υγιεινή διατροφή, που βασίζεται σε κάποιες «σούπερ τροφές»: Γκρέιπφρουτ, αμύγδαλα, σπανάκι, ντομάτα, αβγά, γιαούρτι, λάχανο, πράσινο τσάι, καρότο, πιπεριά, λιναρόσπορος δημητριακά ολικής άλεσης και πορτοκάλι, κόβοντας αναψυκτικά, ποτά, καφέ, λιπαρά τρόφιμα, γλυκά και jυnk food.

ΕΛΛΗ ΚΟΚΚΙΝΟΥ

δίαιτα Έλλη Κοκκίνου

Έχει περάσει... διά πυρός και σιδήρου με το βάρος της, οπότε καταλαβαίνεις πόσο ευαισθητοποιημένη είναι με τα κιλά. Άλλωστε, η Έλλη το κεφάλαιο «διατροφή» το ξέρει απέξω κι ανακατωτά. Ωστόσο, ενόψει των Χριστουγέννων μπαίνει στην κουζίνα και φτιάχνει τις αγαπημένες της πίτες αλλά και την παραδοσιακή γαλοπούλα, στα οποία φυσικά δεν μπορεί να αντισταθεί. Η επόμενη μέρα, βέβαια, την βρίσκει να επιλέγει ένα λιτό γεύμα και βραδινό... αυστηρά με φρούτα. “Στερούμαι πάρα πολλές γευστικές απολαύσεις για να πετύχω το ιδανικό βάρος, όμως, τίποτα δεν γίνεται από μόνο του! Αντιθέτως χρειάζονται θυσίες και προσπάθεια”, λέει εκείνη με πάσα ειλικρίνεια.

ΝΑΤΑΛΙΑ ΓΕΡΜΑΝΟΥ

δίαιτα Ναταλία Γερμανού

Cool τύπος, είναι από τις γυναίκες που δεν παθαίνει πανικό με το βάρος της, ούτε έχει την εμμονή της... ζυγαριάς! Άλλωστε στα 54 χρόνια της είναι πιο fit από ποτέ, κάτι που πέτυχε με κόπο και... τρόπο. Οι γιορτές φυσικά δεν την αφήνουν αδιάφορη... διατροφικά, απολαμβάνοντας τα αγαπημένα της γλυκά και κάνοντας τις συνήθεις ατασθαλίες. Χωρίς καθόλου τύψεις, υποδέχεται τη νέα χρονιά βάζοντας στόχους που μπορεί να υλοποιήσει. Τι σημαίνει αυτό; Τρώει κάθε 3 ώρες μικρά γεύματα, με περισσότερα λαδερά και πολύχρωμες σαλάτες με πρωτεϊνη, εντάσσοντας τη γυμναστική στη ζωή της 3 φορές την εβδομάδα. Έτσι κάνει τη συνήθη μετα... εορταστική αποτοξίνωση και βλέπει να χάνει περισσότερους πόντους αλλά και τα 1-2 κιλά που πήρε τα Χριστούγεννα!

ΝΑΤΑΣΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ

δίαιτα Νατάσα Θεοδωρίδου

Η εορταστική περίδος είναι η πιο “απαιτητική” για την τραγουδίστρια, αφού περνά τα Χριστούγεννα και την πρωτοχρονιά στην πίστα. Αυτό σημαίνει πως θα φάει λίγο άτσαλα, θα πιει κι ένα ποτηράκι παραπάνω και σε συνδυασμό με το ξενύχτι ο μεταβολισμός της θα επιβαρυνθεί, προσθέτοντάς της 2-3 κιλά παραπάνω. Μετά το τέλος, όμως, των γιορτών, η ίδια δεν αφήνει τίποτα στην... τύχη του και ξαναμπαίνει σε πρόγραμμα με προσεγμένη διατροφή και βελονισμό: “Η συγκεκριμένη μέθοδος με βοήθησε πάρα πολύ με το βάρος μου, ενώ μου χάρισε και ευεξία. Όσον αφορά στη διατροφή μου, απλώς προσέχω τις μερίδες μου”, συμπληρώνοντας την... προσπάθεια με pilates, που είναι άκρως αποτελεσματικές για τη μεσογειακή της σιλουέτα.

Διαβάστε εδώ και τα tips ομορφιάς τους για το πως θα επαναφέρουν την επιδερμίδα τους μετά τις γιορτές!