Ηλιάνα Παπαγεωργίου: Αυτή είναι η καθημερινή διατροφή του top model!

Η Ηλιάνα Παπαγεωργίου αποκαλύπτει τα διατροφικά μυστικά της που, ναι, μπορείς κι εσύ να ακολουθήσεις.

Ηλιάνα Παπαγεωργίου: Αυτή είναι η καθημερινή διατροφή του top model!

Το όνομα της περιλαμβάνεται στη λίστα μοντέλων του πρακτορείου Ford και έγινε ευρέως γνωστή μέσα από τη συμμετοχή της στην κριτική επιτροπή του Greece’s Next Top Model.

Δεν υπάρχει πιο κατάλληλος άνθρωπος από την Ηλιάνα Παπαγεωργίου για να μυηθούμε στον κόσμο των μοντέλων, να γνωρίσουμε τους καλύτερους experts και να μάθουμε τα πιο αποτελεσματικά insider tips για άσκηση, υγεία, διατροφή και ομορφιά. Διαβάστε παρακάτω...

Δίαιτα έχεις κάνει ποτέ;

«Στο παρελθόν, γιατί, λόγω των ταξιδιών, είχα πρόβλημα με το έντερό μου, οπότε ακολουθούσα μια δίαιτα με χυμούς φρούτων και λαχανικών. Όμως, δε μου άρεσε και δεν θα το ξανακάνω ποτέ, γιατί αισθανόμουν αδυναμία».

Τώρα τι περιλαμβάνει η διατροφή σου;
«Η διατροφή είναι το σημαντικότερο για να διατηρούμαστε αδύνατες και υγιείς. Πέρυσι αντιμετώπισα ένα πρόβλημα με διαβήτη και βρήκα μια πολύ καλή διατροφολόγο, την Αναστασία Μακρή, που μου έδωσε μια φανταστική διατροφή η οποία σιγά σιγά εξάλειψε το προδιαβητικό μου στάδιο και πια μπορώ να τρώω τα πάντα. Έμαθα να τρώω κάθε 4 ώρες. Πλέον δεν κοιμάμαι ποτέ πάνω από 8-9 ώρες, ξυπνάω για να φάω. Έτσι όμως δουλεύει ο μεταβολισμός.

Περίγραψέ μου μια τυπική σου μέρα.
«Στις 6 το πρωί τρώω αβγά με ελληνικά παξιμάδια και ντομάτα. Μετά πίνω ελληνικό καφέ. Στις 10 θα φάω το τοστ μου με γαλοπούλα, τυρί και ντομάτα. Το μεσημεριανό μου περιλαμβάνει λαδερά, όσπρια, κρέας, ή ψάρι και σαλάτα. Θα φάω όσο θέλω, αρκεί να είναι υγιεινό. Το μεσημέρι τρώω και ψωμί, πατάτες ή ρύζι, ενώ το βράδυ κρατάω την πρωτεΐνη μόνο με σαλάτα».

Τα διατροφικά tips της Ηλιάνας

Τρώμε καθε 3-4 ώρες. Ποτέ πιο πριν, ποτέ αργότερα.
Πάντα έχουμε πρωτεΐνη στο φαγητό μας γιατί μας κρατάει χορτάτους. Για παράδειγμα, τρώμε γιαούρτι με βρόμη και ένα φρούτο ή ομελέτα με λίγο μαύρο ψωμί και μανιτάρια, γαλοπούλα, πιπεριές. Όσο περισσότερη πρωτεΐνη τόσο το καλύτερο.
Δε μετράμε θερμίδες. Όταν τρώμε υγιεινά, δεν έχουν σημασία. Μαγειρεύουμε όσο μπορούμε για να ελέγχουμε τα υλικά, τη ζάχαρη, τα λιπαρά.
Ακόμα κι αν μια μέρα ξεφύγουμε και την επόμενη γυρίσουμε στο πρόγραμμά μας, δε θα αλλάξει κάτι στο σώμα μας, ίσα ίσα που μπορεί να δώσει και ένα boost στον οργανισμό μας για να δουλέψει καλύτερα.Διάβασε επίσης: Έφαγες πολύ τις προηγούμενες μέρες; Τα 5 βήματα για να μην παχύνεις
Δώσε 3 μήνες καιρό στον οργανισμό σου. Τόσο χρόνο χρειάζεται ο μεταβολισμός για να ενεργοποιηθεί. Με σωστή διατροφή και λίγη άσκηση καθημερινά σε 3 μήνες βλέπεις κοιλιακούς. Διάβασε επίσης: Η δίαιτα του γρήγορου μεταβολισμού: Χάσε πάνω από 10 κιλά σε 28 ημέρες

TAGS