Ελευθερία Ρήγου: "Έτσι έχασα 40 κιλά!" - Αποκαλύπτει το πρόγραμμα διατροφής της!

Αναλυτικό πρόγραμμα διατροφής...

Ελευθερία Ρήγου:

"Έτσι έχασα 40 κιλά!" - Η Ελευθερία Ρήγου αποκαλύπτει αποκλειστικά στο Youweekly.gr το πρόγραμμα διατροφής της!

Το bullying που υπέστη και τα άκομψα σχόλια για τα περιττά κιλά που είχε βάλει τα τελευταία χρόνια, η ανορεκτική σιλουέτα του παρελθόντος και ο λόγος που δεν νοσταλγεί την εποχή που βρισκόταν στα φώτα της δημοσιότητας

Ύστερα από μια μεγάλη αποχή από τα φώτα και έναν δύσκολο αγώνα για να μάθει τον εαυτό της, να νικήσει τη θλίψη και να σταθεί ξανά στα πόδια της, η όμορφη ηθοποιός επιστρέφει στο θέατρο και μιλά για την καινούρια της ζωή.

Αυτή είναι η δίαιτα της Μαίρης Συνατσάκη: Ακολούθησε το πρόγραμμα διατροφής της για επίπεδη κοιλιά!

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό "People", μίλησε για τις δύσκολες στιγμές που πέρασε, το νέο της επαγγελματικό βήμα και τη φωτογραφία της με τα παραπάνω κιλά που έγινε viral.

Πώς ένιωσε όταν άκουσε όλους να σχολιάζουν τα κιλά της με άκομψο τρόπο; «Απίστευτα χάλια, ήταν το χειρότερο bullying που έχω υποστεί στη ζωή μου. Ακόμα θυμάμαι τα κολάζ που έφτιαχναν με το πώς ήμουν είκοσι χρόνια πριν και το πώς είμαι τώρα. Σαν την ωραία της ημέρας που έγινε η άσχημη της νύχτας. Το Internet έχει απίστευτη δύναμη, όλα τρέχουν με κινηματογραφική ταχύτητα. Στην αρχή προσπάθησα να το δω χαλαρά και με χιούμορ, έλεγα στον εαυτό μου πως ακόμα μετράω και γι’ αυτό ασχολούνται μαζί μου. Κατόπιν κοιτώντας προσεκτικά τη φωτογραφία μου, γιατί τα τελευταία χρόνια δεν ήθελα να ποζάρω στο φακό, συνειδητοποίησα πως είχα παραμορφωθεί πολύ, δεν θύμιζα σε τίποτα την παλιά μου εικόνα, ταρακουνήθηκα, έπαθα σοκ και έτσι μπήκα στη διαδικασία να κάνω δίαιτα και να χάσω κιλά. Δεν θέλω όμως με τίποτα να επιστρέψω στην ανορεκτική μου σιλουέτα, πέταγαν τα κόκαλά μου, δεν φαινόμουν υγιής. Υπάρχουν τόσοι ρόλοι που παίζονται από γυναίκες με πληθωρικές σιλουέτες και αυτούς θα ήθελα να μου προτείνουν. Δεν πρέπει να είμαστε όλες το ίδιο, με μπούκλες, τρέσες και μπότοξ. Εγώ είμαι διαφορετική», απάντησε η Ελευθερία Ρήγου.

Τι νοσταλγεί από την εποχή που ήταν συνεχώς στα φώτα; «Απολύτως τίποτα. Ήμουν μια μηχανή που δούλευε και ποτέ δεν χαιρόταν. Ίσως δεν είχα την ωριμότητα να διαχειριστώ όλο αυτό που μου συνέβαινε τότε. Ζύγιζα μόλις 48 κιλά, δεν προλάβαινα να φάω, να κοιμηθώ. Ήμουν σε δύο σίριαλ, ένα καθημερινό και ένα εβδομαδιαίο, έκανα παράλληλα και θέατρο. Ένας φρενήρης ρυθμός που δεν τον άντεξα και κάποια στιγμή κατέβασα ρολά», τόνισε στο περιοδικό People.

Το πρόγραμμα της διατροφής και της γυμναστικής που τη βοήθησε να χάσει 20 κιλά.

Πρωινό: Δύο μπισκότα πολυδημητριακών ή μία μπάρα δημητριακών ή 30 γραμμ. δημητριακά ολικής άλεσης με γάλα 2%

Μεσημεριανό: Κοτόπουλο ψητό με σαλάτα ή μακαρόνια με σάλτσα ή σουβλάκι με πίτα ή σολομό καπνιστό με αραβική πίτα

Βραδινό: Πατάτα βραστή με φρέσκο κρεμμύδι και μπαλσάμικο ή γιαούρτι με 2% λιπαρά με φρούτο ή τοστ με γαλοπούλα και τυρί χαμηλών λιπαρών

Σνακ: Φρούτο, 20 γραμμ. ξηροί καρποί ανάλατοι, 30 γραμμ. μαύρη σοκολάτα

Τα Tips της Ελευθερίας:

Τρώει τα πάντα σε αρκετά μεγάλες ποσότητες, αλλά ο διατροφολόγος τής περιόρισε πολύ τα λιπαρά, όπως το λάδι, σε δύο κουταλιές μόνο ημερησίως.

Πίνει 10 ποτήρια νερό την ημέρα.

Κάνει μισή ώρα άσκηση 4 φορές την εβδομάδα, συνήθως γρήγορο περπάτημα στο διάδρομο.

Βίκυ Καγιά: "Τα όπλα μου για να καίω λίπος" - Η δίαιτα των τριών ωρών μόνο εδώ!

Αυτή είναι η δίαιτα των τριών ωρών που ακολουθεί η Βίκυ Καγιά και θα την βρείτε μόνο εδώ! - "Τα όπλα μου για να καίω λίπος"!

Απόλυτο fashion icon, ικανή παρουσιάστρια και άψογη επιχειρηματίας, έχει το άγγιγμα του Μίδα. Η πρέσβειρα της Radiant και ιδιοκτήτρια του Fashion Workshop ζει την απόλυτη επιτυχία, καθώς ό,τι πιάνει στα χέρια της γίνεται χρυσός! Με το «Shopping Star» να συνεχίζει για τέταρτη χρονιά και με τον δεύτερο κύκλο του «Greece's Next Top Model» να έρχεται σε λίγους μήνες στην οθόνη μας, η πιο fit mamma της TV είναι και η πιο επιτυχημένη! Δες πώς τα καταφέρνει!

Όχι μόνο παραμένει χρόνια στο προσκήνιο και στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, αλλά μετά από δύο γέννες εξακολουθεί να είναι λαμπερή, εντυπωσιακή και καλλίγραμμη! Τη νέα τηλεοπτική σεζόν η γλυκιά Βίκυ Καγιά αναμένεται να χτυπήσει σε δύο... μέτωπα και μέσα από τον τέταρτο κύκλο του «Shopping Star» και του «GNTM» μαζί με όλη την παρέα, τους Άγγελο Μπράτη, Ηλιάνα Παπαγεωργίου και Δημήτρη Σκουλό, ενώ στα posts που ήδη ανεβάζει στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram δείχνει πιο λεπτή και όμορφη από ποτέ! Διατηρώντας μια αψεγάδιαστη σιλουέτα από τα 14 που πρωτοξεκίνησε το μόντελινγκ, η Βίκυ δεν είχε ποτέ αυξομειώσεις βάρους. Καθώς ακολουθούσε από παιδί μια ισορροπημένη διατροφή, δεν πήρε ποτέ επιπλέον κιλά, έτσι ομολογεί πως ανήκει στις γυναίκες που έχουν ωραίο σώμα χωρίς να στερούνται.

Η δίαιτα των τριών ωρών της Βίκυς Καγιά
Πιστεύει στην υγιεινή αλλά όχι εξοντωτική διατροφή! «Μέσα στην ημέρα επιδιώκω να τρώω κάθε τρεις ώρες περίπου, κάνοντας μικρά και συχνά γεύματα, και προσπαθώ να καταναλώνω πολλά φρούτα και λαχανικά. Έτσι τονώνω τον μεταβολισμό μου και καίω λίπος όλη μέρα!» τονίζει η ίδια. Αντί να κοιτάει συνέχεια το ρολόι, συγχρονίζεται με τα σημάδια που της δίνει το ίδιο της το σώμα, για παράδειγμα, εάν δεν πεινάσει μετά από 3 ώρες, δεν τρώει υποχρεωτικά, αλλά σε περίπτωση που πεινάσει πάρα πολύ μετά από 2,5 ώρες, τότε απολαμβάνει το επόμενο γεύμα ή σνακ που περιλαμβάνει το πρόγραμμά της. Και κάτι σημαντικό: Τα γεύματά της δεν ξεπερνούν τις 400 θερμίδες, τα σνακ τις 100 θερμίδες και τα γλυκά τις 50 θερμίδες. Έτσι, το σύνολο των θερμίδων που καταναλώνει την ημέρα είναι περίπου 1.450. Εννοείται πως τις ατασθαλίες της τις κάνει. «Και τηγανητές πατάτες θα φάω, και burgers, αλλά όχι συνέχεια, έχω ένα μέτρο», λέει η κριτής του «GNTΜ». Και συνεχίζει: «Δεν είμαι λαίμαργη. Τρώω μέχρι εκεί που πεινάω...».

Gyro gyro όλοι

Η μαμά της Μπιάνκα και του Καρόλου δεν είναι fan των προπονήσεων με βάρη και του crossfit, αφού έχει δει πως δεν ταιριάζουν στις δικές της ανάγκες, αντίθετα προτιμά τη yoga, το περπάτημα, το κολύμπι και το τζόκιγκ. «Μου κάνουν καλό οι ασκήσεις που δεν τεντώνουν τα νεύρα μου, αλλά δουλεύουν τους μυς μου», λέει η Βίκυ, που εκτός από pilates έχει δοκιμάσει και gyrotonics, μια εναλλακτική μορφή εκγύμνανσης. Πρόκειται για ένα είδος προπόνησης που βασίζεται στις αρχές της yoga, της κολύμβησης, του μπαλέτου, της ενόργανης γυμναστικής και του τάι τσι, και γυμνάζει όλο το σώμα ενεργοποιώντας το νευρικό σύστημα. «Έτσι το σώμα μου αποκτά ελαστικότητα, οι μύες ενδυναμώνονται και η ψυχολογική μου διάθεση βελτιώνεται», παραδέχεται.

Teen idol!

Προσέχει τη διατροφή της και στις διακοπές, και δεν επαναπαύεται στις... δάφνες της, άλλωστε από τα 14 της που ξεκίνησε επαγγελματικά το modeling έμαθε να τρώει υγιεινά. «Δεν θα με έβλεπες ποτέ εμένα με την πίτσα, να τη φάω όλη και να μη φάω τη σαλάτα μου. Θα έτρωγα δυο κομμάτια αλλά και τη σαλάτα με τα καρότα μου. Την επόμενη μέρα θα έτρωγα φακές και λαχανικά. Δεν είμαι το παιδί του junk food. Ούτε ήπια κόλα ποτέ, ούτε σαν παιδί, ούτε στην εφηβεία», έχει πει.

Ενδεικτικό μενού της Βίκυς

Πρωινό: Σάντουιτς με ασπράδι αυγού, τυρί και γαλοπούλα.
Σνακ: 1 μπάρα δημητριακών.
Μεσημεριανό: Ψητή πατάτα γεμιστή με μπρόκολο, γαλοπούλα και λιωμένο τυρί τσένταρ.
Σνακ: 12 αμύγδαλα.
Βραδινό: Γαρίδες με τσίλι, μαύρο ρύζι και καβουρδισμένα φιστίκια πεκάν.
Γλυκό: 3 φράουλες με σοκολάτα και light σαντιγί.

Έτσι θα αποκτήσεις το σώμα της!

«Τρώω μικρά γεύματα κάθε τρεις ώρες, ενώ αποφεύγω τα τηγανητά, γιατί δημιουργούν δερματικά και στομαχικά προβλήματα», λέει. Μάθε και τα άλλα μυστικά της.

1. Αναζωογονητικό!

Το χλιαρό νερό με λεμόνι βοηθά στην αύξηση του μεταβολικού ρυθμού του σώματος. Μελέτες έδειξαν ότι το λεμόνι περιέχει αντιοξειδωτικά (πολυφαινόλες) που συμβάλλουν στην απώλεια βάρους και μειώνουν τον κίνδυνο παχυσαρκίας.

2. Αγαπημένα superfoods

Πιάτο γεμάτο βιταμίνες. Τα σταφύλια είναι γνωστά ως ισχυρά αντιοξειδωτικά, αφού περιέχουν ρεσβερατρόλη που διατηρεί την υγεία της καρδιάς, ενώ τα σύκα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και ασβέστιο.

3. Σωστό πρωινό

Ζεστό ή κρύο γάλα με νιφάδες βρόμης, σταφίδες και μπανάνα, χυμός πορτοκάλι και καπουτσίνο με γάλα αμυγδάλου είναι από τα καλύτερά της!

4. Smoothie

Όταν έχει λίγο χρόνο, φτιάχνει smoothie με φράουλες. Ρίχνει όλα τα υλικά -τις φράουλες, το γάλα και το μέλι- στο μπλέντερ και χτυπάει για 2 λεπτά. Προσθέτει το γιαούρτι και συνεχίζει να χτυπάει για 1 λεπτό ακόμη. Όταν το μείγμα ενωθεί καλά, το σερβίρει σε ποτήρι!

5. Τέλειο βραδινό

Μια σαλάτα με φρέσκες ντομάτες και κοτόπουλο. Η ελληνική κουζίνα, με βασικούς πρωταγωνιστές τα φρέσκα λαχανικά και το ελαιόλαδο, είναι εξαιρετικά υγιεινή και αυτό το ξέρει καλά η Βίκυ!