Το μυστικό της Ειρήνης Παπαδοπούλου για να μην παίρνει ποτέ κιλά - Έτσι διατηρεί τους κοιλιακούς της

Σίγουρα δεν θα το έχετε σκεφτεί

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Το μυστικό της Ειρήνης Παπαδοπούλου για να μην παίρνει ποτέ κιλά - Έτσι διατηρεί τους κοιλιακούς της

Καλεσμένη στην εκπομπή «Όλα για τη ζωή μας» ήταν σήμερα 6/2 η Ειρήνη Παπαδοπούλου. Η όμορφη τραγουδίστρια που διαθέτει ένα από τα πιο καλογυμνασμένα κορμί μίλησε για το βραδινό γεύμα.

Έτσι διατηρεί άψογη την σιλουέτα της η Ειρήνη Παπαδοπούλου

«Οι τραγουδιστές έχουμε άστατο πρόγραμμα, το ίδιο ισχύει και για το φαγητό μας. Ξενυχτάω. Δεν μπορώ να κοιμηθώ πριν τις 12, άρα μπορεί να φάω και στις 12. Θυμάμαι όταν ήμουν φοιτήτρια μετά τη δουλειά έτρωγα μια σαντουιτσάρα τέτοια και κοιμόμουνα. Δεν άφηνα να περάσει ώρα.

Το βραδινό μου εξαρτιόταν από την υπόλοιπη μέρα. Αν όλη η μέρα μου ήταν έντονη και δεν προλάβαινα να φάω, έτρωγα λαίμαργα και πολύ. Το έκανα αυτό και μετά απέκτησα τη συνήθεια να έχω πολλά σνακς μαζί μου, μια μπανάνα, ένα τοστάκι.

Όταν μου το επιτρέπει το πρόγραμμά μου κάνω γυμναστική 3 φορές την εβδομάδα. Όταν δεν μπορώ να κάνω γυμναστική είμαι πιο επιλεκτική στο τι τρώω. Δεν είχα ποτέ πρόβλημα βάρους. Aντιθέτως πιο πολύ θυμάμαι τον εαυτό μου να έχει χάσει κιλά και να θέλω να πάρω 2-3.

Δεν θα πιω αναψυκτικό θα κλέψω λίγο από του διπλανού μου. Δεν θα φάω ολόκληρο γλυκό, θα δοκιμάσω», κατέληξε η τραγουδίστρια που είναι τρελά ερωτευμένη με τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη.

Η άποψη του διατροφολόγου Μάνου Δημητρούλη

«Το τελευταίο γεύμα εξαρτάται και από την ώρα που θα πάμε για ύπνο. Οπότε ένας άνθρωπος που θα κοιμηθεί στις 3-4 μπορεί να φάει και στις 12 τα μεσάνυχτα. Υπάρχουν επιστημονικές ενδείξεις ότι η υπερκατανάλωση φαγητού τις βραδινές ώρες μπορεί να οδηγήσει σε παχυσαρκία. Μιλάμε όμως για υπερκατανάλωση.

Καλό είναι τις βραδινές ώρες το γεύμα μας να μην απαρτίζεται από πολλά λιπαρά.

Ένα πολύ λιπαρό γεύμα θα μας οδηγήσει πιο γρήγορα στο να πάρουμε κιλά. Το τι θα φάμε το βράδυ είναι σε συνάρτηση και με το τι τρώμε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αν φάμε το βράδυ μετά από 8 ώρες, με το που θα φάμε θα δημιουργηθεί εκ νέου υπογλυκαιμία περίπου μισή με μία ώρα μετά την κατανάλωση του φαγητού, που θα μας οδηγήσει στο να θέλουμε κάποιο σνακ.

Υπάρχει σύνδεση του ύπνου με τη διατροφή. Οι άνθρωποι που τείνουν να κοιμούνται 1,5-2 ώρες λιγότερες από τον μέσο όρο, τείνουν να παίρνουν την επόμενη ημέρα 350 θερμίδες παραπάνω. Η διαταραχή ύπνου φέρνει υπερπρόσληψη θερμίδων, και η υπερπρόσληψη θερμίδων φέρνει κακή ποιότητα ύπνου. Πρέπει να υπάρχει πρωινό, δεκατιανό, μεσημεριανό. Χρειάζεται να προηγούνται 4 γεύματα πριν το βραδινό», ανέφερε ο κ. Δημητρούλης.