Μαρία Κορινθίου: "Πέταξε" από πάνω της 15 ολόκληρα κιλά - «Έκανα πρωτεϊνούχα διατροφή, που σημαίνει κόβεις μαχαίρι την...» -

Αποκάλυψε τα μυστικά της

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Instagram / mariakorinthiou
Instagram / mariakorinthiou

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο περιοδικό ΕΓΩ και στον δημοσιογράφο, Ανδρέα Θεοδώρου παραχώρησε πρόσφατα η Μαρία Κορινθίου. Η γνωστή ηθοποιός για ακόμη μια φορά ήταν άκρως αποκαλυπτική στις δηλώσεις της και μίλησε για όλους και για όλα.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στο τηλεοπτικό της μέλλον, στην μεγάλη απώλεια κιλών και τα σχόλια που έχει λάβει για το βάρος της αλλά στη σχέση της με τον Γιάννη Αϊβάζη και το ενδεχόμενο να συνεργαστούν σε κάποια πρωινή εκπομπή -δείτε εδώ την τηλεοπτική πρόταση που φημολογείται πως δέχτηκε το ζευγάρι.

Απόσπασμα από την συνέντευξη της Μαρίας Κορινθίου

Η σεζόν σιγά σιγά φτάνει προς το τέλος της, πώς ήταν η εμπειρία σας στο κομμάτι της παρουσίασης;

Εμπειρία. Δεν είναι κάτι φυσικά που δεν έχω ξανακάνει πάνω στην παρουσίαση, αλλά φυσικά δεν είχα επιχειρήσει όλα αυτά τα χρόνια την live ζώνη της πρωινής εκπομπής. Κουβαλάω τις εμπειρίες και τα μαθήματα που πήρα από αυτό το εγχείρημα και προχωράω, όπως άλλωστε κάνω όλα αυτά τα χρόνια με οτιδήποτε επιλέγω να καταπιαστώ!

Θα σας δούμε του χρόνου ξανά στο «Πρωινό»;

Αυτό ακόμα δεν γνωρίζω να στο απαντήσω. Έχω ένα πολύ συγκεκριμένο συμβόλαιο με το κανάλι μου, που προέχει και πρώτα θα πρέπει να έρθουμε σε συνεννόηση μεταξύ μας για να δούμε πώς θα συνεχίσουμε ή και όχι. Το μόνο που μπορώ να σου απαντήσω είναι ότι στο κομμάτι που αναλογιζόταν σε εμένα πάνω στην εκπομπή, είναι κάτι που το έκανα, το ευχαριστήθηκα, αλλά σαν δημιουργικός άνθρωπος που είμαι και που πάντα κοιτάω κάθε χρόνο να εξελίσσομαι, σίγουρα δεν θα είναι με τον ίδιο τρόπο.

Είναι αλήθεια ότι το Star πολιόρκησε εσάς και τον σύζυγό σας για να παρουσιάσετε το πρωινό την επόμενη χρονιά;

Κάθε χρόνο εδώ και είκοσι χρόνια, δόξα τω Θεώ, πάνω στο κομμάτι της παρουσίασης, γίνονται προτάσεις. Μέσα σε αυτές τις προτάσεις, έχουν γίνει και με τον Γιάννη μαζί, καθώς επίσης και ο Γιάννης έχει ξανακάνει πρωινή live εκπομπή. Γενικά όλα αυτά τα χρόνια ποτέ δεν επικοινωνώ τις προτάσεις που μου γίνονται, γιατί απλά είναι αρχικές συζητήσεις που ως επαγγελματίας, σε καμία περίπτωση, αν κάτι δεν έχει υπογραφεί, δεν μπορώ να παίρνω θέση και να κάνω δηλώσεις. Στην προκειμένη περίπτωση δεν έχει γίνει κάτι επί της ουσίας.

Κάτω από ποιες προϋποθέσεις θα σας βλέπαμε μαζί με τον σύζυγό σας στην τηλεόραση;

Όπως θα με βλέπατε σε κάθε περίπτωση επαγγελματική. Πολλά παίζουν καταλυτικό παράγοντα στις αποφάσεις μου τις επαγγελματικές. Ο πρώτος και κυριότερος λόγος πια, είναι να με ευχαριστεί το περιβάλλον όπου βρίσκομαι, οι συνεργάτες και να εξελίσσομαι επαγγελματικά και δημιουργικά.

Ποια είναι η σχέση σας με τον χρόνο και τα σημάδια του; Θα καταφεύγατε ποτέ σε κάποια πλαστική επέμβαση;

Τα «σημάδια» του χρόνου, είτε ψυχικά, είτε σωματικά, τα δέχομαι στη ζωή μου ως παράσημα, ως «σημάδια» της ζωής, σημάδια που σε έχουν εξελίξει, ωριμάσει, «μεγαλώσει». Ειδικά τα ψυχικά «σημάδια» είναι η μεγαλύτερή μου δύναμη. Όσον αφορά την εξωτερική εμφάνιση, ο χρόνος προς το παρόν θεωρώ ότι μου φέρεται με σεβασμό, λόγω ότι ακράδαντα πιστεύω ότι στο τέλος η ψυχή είναι που φωτίζεται και κατ’ επέκταση «τοποθετείται» στο σώμα μας. Δεν είμαι όμως κατά στις επεμβάσεις.

Προς το παρόν δεν αισθάνομαι την ανάγκη να καταφύγω σε επέμβαση, αλλά το σίγουρο είναι ότι έχει εξελιχθεί τόσο πολύ η επιστήμη πάνω στο αισθητικό κομμάτι, που φυσικά θεωρώ, ότι όταν μία γυναίκα αισθανθεί ότι θέλει να προσέξει τον εαυτό της με αυτόν τον τρόπο, είναι υπέροχο.

Απόσπασμα από την συνέντευξη της Μαρίας Κορινθίου 
Instagram / mariakorinthiou

Κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς υποβληθήκατε σε ένα χειρουργείο για φλεβική ανεπάρκεια, στο οποίο εντοπίστηκε κιόλας ένα ανεύρυσμα. Η περιπέτεια αυτή ήταν κάτι που σας φόβισε;

Πάντα όταν μπαίνεις στην διαδικασία για επέμβαση, οι μικρές, δεύτερες σκέψεις, λίγο σε επηρεάζουν, το σκέφτεσαι και φυσικά μπαίνει και ο φόβος στη μέση, ειδικά όσο μεγαλώνουμε, αλλά παρ’ ολα αυτά, ήμουνα αρκετά ψύχραιμη θα μπορούσα να πω. Είμαι πρακτικός και μεθοδικός άνθρωπος ταυτόχρονα, όποτε τα ζυγίζω. Ο γιατρός μου πάντως μου χαριτωμένα μου είπε: «Μαρία σύνελθε, δεν πήγες ραντεβού σε κομμωτήριο, επέμβαση έκανες!». Τόσο χαλαρή ήμουνα.

Εδώ και αρκετούς μήνες έχετε χάσει κάποια περιττά κιλά. Τι ήταν αυτό που σας έδωσε το έναυσμα για να πάρετε αυτήν την απόφαση;

Ήτανε μία περίοδο της ζωής μου που γενικά ένιωθα «περιττά» σε πολλά κομμάτια της ζωής μου. Ένα κομβικό κομμάτι της ζωής μου που γύρισα και είπα στον εαυτό μου «φτάνει» για αρκετά πράγματα και καταστάσεις. Τα περιττά λοιπόν κιλά, είναι και αυτό ένα κομμάτι τοξικότητας, δημιούργημα ενός τοίχου άμυνας, περιττό. Ήθελα από την ζωή μου να αποβάλω όλη την τοξικότητα και την αρνητική ενέργεια και έτσι έδωσα εντολή στον εγκέφαλο μου να το κάνει.

Yπήρξαν τροφές που κόψατε μαχαίρι; Αν θέλετε δώστε μας ένα πλάνο της διατροφής που ακολουθείτε για να βοηθήσουμε και τις αναγνώστριές μας.

Όταν επικοινώνησα με τον διατροφολόγο μου Σταύρο Σαριμανίδη, με ρώτησε αν ήθελα να πάνω ολιγοθερμιδική διατροφή ή πρωτεϊνούχα. Αμέσως του απάντησα: «Πάμε hardcore, να τελειώνουμε». Οπότε έκανα πρωτεϊνούχα διατροφή, που σημαίνει κόβεις μαχαίρι την ζάχαρη, ούτε φυτική, δηλαδή ούτε μέλι και φρούτα, ούτε τσίχλα δεν επιτρεπόταν, 95% κόβεις το άμυλο και τρως μόνο τρία γεύματα (πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό) και μεταξύ τους πέντε ώρες κενό. Γενικά τώρα που το σκέφτομαι δύσκολη διατροφή, αλλά επειδή εγώ είχα δώσει εντολή στον εγκέφαλο μου, δεν με δυσκόλεψε καθόλου, δεν πείνασα ή λιγουρεύτηκα τίποτα. Ήμουν απόλυτα πειθαρχημένη και συγκεντρωμένη στον στόχο μου.

Κατά καιρούς έχετε ακούσει διάφορα για το βάρος σας ωστόσο δεν διστάζατε ποτέ να ποζάρετε στα social media με μαγιό ή με εσώρουχα. Αυτό σημαίνει πως τα αρνητικά σχόλια δεν σας επηρεάζουν;

Πια δεν τα ακούω καν. Είναι κάτι που δεν με αφορά. Ο αρνητισμός, τα σχόλια, τα κουτσομπολιά, η φασαρία, οι κουβέντες να είχαμε να λέμε, δεν χωράνε πια στη ζωή μου. Τα κρατάω έξω από τον κύκλο μου, έξω από την ζωή μου, έξω από την ψυχή μου και περιβάλλομαι από φως και αγάπη. Οτιδήποτε άλλο δεν με ακουμπά, δε με διαπερνά.

Πιστεύετε στο για πάντα; Βλέπετε τον εαυτό σας να είστε με τον Γιάννη Αϊβάζη μέχρι τα βαθιά σας γεράματά;

Το για πάντα είναι στην ψυχή μας και όχι στις συνθήκες. Δεν μπορώ να ξέρω πώς η ζωή θα μας τα φέρει, όμως ξεκάθαρα γνωρίζω ότι αυτόν τον άνθρωπο τον αγαπώ με όλη την ψυχή μου, είναι κομμάτι μου, η οικογένειά μου και για πάντα μέρος της καρδιάς μου.

Απόσπασμα από την συνέντευξη της Μαρίας Κορινθίου στο Εγώ
Instagram / mariakorinthiou

Η κόρη σας μπαίνει στην εφηβεία είναι μια δύσκολη πίστα αυτή;

Αρκετά, μα αρκετά δύσκολη. Άλλη πίστα. Κάθε ηλικία έχει τα δικά της, με διαφορετικές ανησυχίες, με διαφορετική προσέγγιση, με διαφορετική διαπαιδαγώγηση και εγώ ως μητέρα οφείλω σε κάθε ηλικία να μπορώ να το ισορροπήσω και να το διαχειριστώ αναλόγως. Αυτή είναι και η δουλειά μου ως μαμά. Είναι λοιπόν ένα στάδιο που θέλει αρκετή υπομονή, αφήνοντας το παιδί σου να ανοίξει τα φτερά του, φοβούμενη μην πέσει, αλλά «σπρώχνοντας» για να μάθει να πετάει.

Είστε από τις μητέρες του «ζακέτα να πάρεις;», ή είστε πιο χαλαρή μαμά;

Είμαι μια μαμά που είμαι αγκαλιά με το παιδί μου, που το προσέχω, που υπάρχουν στιγμές που την καλό μαθαίνω αλλά και στιγμές που θέτω όρια, τόσο για την σωστή διαπαιδαγώγηση του παιδιού μου, όσο και για το γενικό σύνολο της «μικρής» μας «κοινωνίας» της οικογένειάς μας.

Η κόρη σας θέλει να ασχοληθεί με την υποκριτική, τι την συμβουλεύετε;

Την συμβουλεύω να κάνει ακριβώς αυτό που λαχτάρα η ψυχή της. Ό,τι κάνουμε στη ζωή μας με αγάπη, πάθος, με όνειρα, η επιτυχία είναι μονόδρομος. Είναι ευλογία να καταπιάνεσαι στη ζωή σου με κάτι που η ψυχούλα σου λαχτάρα και κατ’ επέκταση να βιοπορίζεσαι και από αυτό. Το θέατρο είναι ένα σπουδαίο επάγγελμα. Απαιτεί πολύ διάβασμα, «άνοιγμα» ψυχής, σκάλισμα και παιδεία. Της εύχομαι λοιπόν αν διαλέξει στο τέλος τον δρόμο της υποκριτικής, να βρει τα διαφορετικά υπέροχα και περίεργα μονοπάτια ψυχής που «ανοίγει» αυτό το επάγγελμα. Το σίγουρο είναι ότι εγώ θα είμαι εκεί, από πίσω της και στο πλάι της να την βοηθήσω όσο περισσότερο μπορώ.

Το πριν, το μετά και το πως

Μποφίλιου, Κορινθίου, Παπαρίζου και 5 ακόμη επώνυμες - Πως έχασαν πολλά κιλά κι έγιναν αγνώριστες

Η “Μόνικα Μπελούτσι” της Ελλάδας είχε πάντα ένα ζηλευτό, juicy κορμί, με πληθωρικό μπούστο και καμπύλες... δολοφονικές. Πάντα “αγκαλιά” με τη ζυγαριά της, η καραντίνα την έφερε λίγο πίσω διατροφικά, με αποτέλεσμα να πάρει 15 κιλά, που έχασε με αρκετή προσπάθεια και στρατιωτική πειθαρχία, αλλά χωρίς να στερηθεί τίποτα!

Διατροφή: Έβαλε στο μενού της τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά με πρωτεϊνη, φροντίζοντας το κύριο γεύμα της να μην είναι το... βραδινό. Αύξησε την ποσότητα νερού και την κατανάλωση πράσινου τσαγιού, ενώ έκοψε τον καφέ εντελώς!

Tip: Τουλάχιστον 8ώρες ύπνος, αφού η έλλειψή του εμποδίζει τη σωστή λειτουργία του μεταβολισμού και κατά συνέπεια αποτελεί τροχοπέδη στην απώλεια βάρους.