Δολοφονία Δώρας Ζέμπερη: "Γι' αυτό με έβαλαν να την σφάξω!" Ο δολοφόνος αποκαλύπτει για πρώτη φορά

Δολοφονία Δώρας Ζέμπερη:

Νέα τροπή στην υπόθεση της δολοφονίας της άτυχης εφοριακού • Τι υποστηρίζει τώρα ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της

Στοιχεία που ίσως δώσουν νέα τροπή στην υπόθεση δολοφονίας της νεαρής εφοριακού Δώρας Ζέμπερη που συγκλόνισε το πανελλήνιο δίνει ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της Μιχάλης Σοροπίδης. Σε πολυσέλιδο υπόμνημα ο 58χρονος χρήστης ναρκωτικών υποστηρίζει ότι εκτέλεσε “συμβόλαιο θανάτου” κατά της εφοριακού αντί 30.000 ευρώ. διαβάστε παρακάτω...

Δείτε επίσης: Τραγωδία στο Μεσολόγγι: Αυτοκτονία ο θάνατος της 44χρονης; Η ανατροπή και οι υποψίες των αρχών!

Το υπόμνημα «αποκάλυψε» ο δικηγόρος του πατέρα της Δώρας Ζέμπερη, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του AΝΤ1.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο δικηγόρος, ο δράστης στο υπόμνημά του αναφέρει ότι πληρώθηκε από δύο άτομα για να σκοτώσει τη 32χρονη στο Β’ νεκροταφείο. Στο έγγραφό του αναφέρει επίσης ότι γνωρίζει τα δύο άτομα αλλά δεν αποκαλύπτει τα ονόματά τους γιατί θεωρεί ότι κινδυνεύει η ζωή του.

Ο Α. Λύτρας μεταφέρει ότι ο δράστης στο συγκεκριμένο έγγραφο σημειώνει «Είχα καταλάβει και εγώ ότι δούλευε κάπου σημαντικά και ενοχλούσε κάποιους». Και πως ισχυρίζεται: «Θα μου έδιναν 30.000 ευρώ για να την σκοτώσω»!

Στο 40 σελίδων υπόμνημά του ο Μανώλης Σοροπίδης λέει ότι κάποιοι οι οποίοι είχαν μπει στο στόχαστρο ελέγχου από την υπηρεσία, στην οποία εργαζόταν η γυναίκα του ζήτησαν να τη «βγάλει από τη μέση».

Ο 58χρονος αναφέρεται σε δύο άτομα. Τους συναντούσε όπως είπε στα δικαστήρια στη Λουκάρεως, αλλά και στην Ευελπίδων. Αναφέρεται στον έναν με το μικρό του όνομα και στον άλλο ως «το αφεντικό».

Λέει ότι από τους ίδιους ανθρώπους αγόραζε και ναρκωτικά. Τον προσέγγισαν όπως ισχυρίζεται και τού ζήτησαν να σκοτώσει την εφοριακό για 30.000 ευρώ. Αναφέρει μάλιστα ότι συμφωνήθηκε προκαταβολή ύψους 4.000 ευρώ, αλλά τελικά έλαβε 2.000 ευρώ.

Ο 58χρονος ισχυρίζεται ότι οι δύο άνδρες τού έδειξαν φωτογραφίες της 32χρονης την οποία παρακολουθούσε επί δύο εβδομάδες. Αναφέρει χαρακτηριστικά την διαδρομή που έκανε η άτυχη Δώρα για το νεκροταφείο, ότι την είχε δει ξανά να πηγαίνει στον τάφο του φίλου της να στέκεται στο ίδιο σημείο και να ακουμπάει την τσάντα της πάνω στο μνήμα.

Δείτε επίσης: Δώρα Ζέμπερη: Η πρώτη αντίδραση της οικογένειας για την κυνική ομολογία του δολοφόνου ότι του έδωσαν 30.000 ευρώ για να σκοτώσει την κοπέλα!

Λέει μάλιστα ότι είχε μάθει ακόμη και ότι τα τσιγάρα της είναι λευκά. Μια λεπτομέρεια που μοιάζει να επιβεβαιώνει τη μαρτυρία από το ψιλικατζίδικο στη γειτονιά της Δώρας Ζέμπερη πως ο δολοφόνος είχε κάνει την εμφάνισή του στην περιοχή. Ο 58χρονος αναφέρει μάλιστα και κάποια στικάκια, προφανώς με υλικό από την εργασία της 32χρονης, τα οποία ήταν ίσως εκείνα που την έβαλαν στο στόχαστρο.

Λέει πως μετά τη δολοφονία συνάντησε ξανά τουλάχιστον τον έναν από τους εντολείς του, αλλά εκείνος προσποιήθηκε ότι δεν τον γνωρίζει. Ισχυρίζεται ότι ως τώρα δεν είχε μιλήσει από φόβο, τώρα λέει όμως ότι η ζωή του κινδυνεύει μέσα στη φυλακή και ζητά τη μεταγωγή του σε άλλη περιοχή. Αναφέρει μάλιστα χαρακτηριστικά «ελπίζω να ζήσω ως τη δίκη και εκεί θα τα πούμε».

Ο δράστης, που είναι τοξικομανής, φεύγοντας από το κοιμητήριο πήδηξε από τη μάντρα, πέταξε το μαχαίρι και τη ματωμένη του μπλούζα σε κάδο απορριμμάτων σε μεγάλη απόσταση από το σημείο της δολοφονίας, καθώς και την τσάντα του θύματος, για την οποία επέστρεψε αργότερα και την έκαψε. Στη συνέχεια, ο 58χρονος πήγε στην περιοχή της Ομόνοιας για να πουλήσει το κινητό τηλέφωνο, έναντι 20 ευρώ, της άτυχης γυναίκας, όπου εντοπίστηκε και το στίγμα του.

Δείτε επίσης: Εξέλιξη στο θρίλερ με την 44χρονη χήρα - μητέρα τριών παιδιών που βρέθηκε νεκρή! Τι είπε η φίλη της...

Το DNA του δράστη που έσφαξε την 32χρονη βρέθηκε σε δύο χαρτοπετσέτες που ήταν εμποτισμένες με αίμα της άτυχης Δώρας Ζέμπερη κοντά στο σημείο της δολοφονίας, στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών. Ο 58χρονος είχε συλληφθεί και φυλακισθεί τον Ιούνιο του 2011 για κατοχή 37,5 κιλά χασίς και αποφυλακίστηκε τον Μάιο του 2017.