Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2019 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Τεράστιο σκάνδαλο με τις πατάτες Νευροκοπίου! Δεν είναι από εκεί αλλά...Το έγγραφο φωτιά!

Πωλούνται στην αγορά 400.000 τόνοι «πατάτας Νευροκοπίου» όταν παράγουμε μόλις 130.000!

Τεράστιο σκάνδαλο με τις πατάτες Νευροκοπίου! Δεν είναι από εκεί αλλά...Το έγγραφο φωτιά!
ΚΟΙΝΩΝΙΑ 05.04.2018 11:37

Για εξαπάτηση των καταναλωτών κάνουν λόγο οι παραγωγοί πατάτας στο Νευροκόπι, το οποίο είναι πασίγνωστο σε όλη την Ελλάδα για την -εξαιρετικής ποιότητας- προϊόν της.

Συνολικά, καλλιεργούνται 33.000 στρέμματα, τα οποία αποδίδουν περίπου 130.000 τόνους πατάτας. Μόνο που από τους υπολογισμούς του τοπικού Αγροτικού Συλλόγου στην ελληνική αγορά διατίθενται ως «πατάτα Νευροκοπίου» περισσότεροι από… 400.000 τόνοι! Διαβάστε πααρακάτω...

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι χονδρέμποροι αγοράζουν μία συγκεκριμένη ποσότητα πατάτας Νευροκοπίου. Παράλληλα, κάνουν εισαγωγή, είτε από τη Γαλλία, είτε από την Αίγυπτο, πολλαπλάσια ποσότητα πατάτας. Αναμειγνύουν τις πατάτες και τις διαθέτουν στην αγορά ως… Νευροκοπίου. Μάλιστα, εμφανίζουν και το απαραίτητο παραστατικό, δηλαδή το τιμολόγιο αγοράς από το Νευροκόπι.

Δείτε ακόμη: Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας της Ελευθερίας Αγραφιώτου: «Ορφανό» DNA βρέθηκε στα νύχια της!

Μόλις πριν από 14 μήνες εξαρθρώθηκε σπείρα, τα μέλη της οποίας εξαπατούσαν καταναλωτές, προωθώντας στην αγορά μεγάλες ποσότητες πατάτας από τη Γαλλία ως ελληνική.

«Για το ζήτημα έχουμε στείλει πολλά έγγραφα στις αρμόδιες αρχές και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Μέχρι στιγμής δεν είδαμε κάποιες ενέργειες από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς. Όλοι μένουν στις καλές προθέσεις αλλά δεν προχωρούν σε ενέργειες», πρόσθεσε το μέλος της Διοίκησης του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Κάτω Νευροκοπίου, Βαγγέλης Μπιζόγιας.

Δείτε ακόμη: Σίγουρα δεν το γνωρίζατε: Τι πρέπει να κάνετε αν κάποιος σας αναγκάσει να κάνετε ανάληψη από ένα ΑΤΜ!
'Όπως τονίζουν οι αγρότες, το θέμα δεν είναι απλά ποιότητας ή γεύσης αλλά και υγείας καθώς δεν υπάρχει έλεγχος στη χρήση φυτοφαρμάκων στην Αίγυπτο.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Share