Πέθανε η Ρόζα Ηλιού Κουμίδου!

Τεράστια απώλεια ο θάνατος της Ρόζας Ηλιού Κουμίδου!

Πέθανε η Ρόζα Ηλιού Κουμίδου!

«Έφυγε» από τη ζωή η Ρόζα Ηλιού-Κουμίδου σε ηλικία 92 ετών.

Η Ρόζα Ηλιού γεννήθηκε στην Αθήνα το 1926. Την περίοδο 1950-1954 σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών με καθηγητή το Μιχάλη Τόμπρο. Διαβάστε παρακάτω...

Δείτε ακόμη: Ρίκα Βαγιάνη: "Δεν υπάρχει περίπτωση να πεθάνω. Θα μεγαλώσω το παιδί μου..." - Ο τεράστιος αγώνας στο νοσοκομείο για να νικήσει το "τέρας"


Μετά τις σπουδές της εργάστηκε στην Καμακούρα Ιαπωνίας στα φημισμένα εργαστήρια R.Yamaguchi και T.Hirano όπου ειδικεύτηκε στην κεραμική, τη μελανογραφία, το Sumi-E και την τέχνη του χαρτιού Οριγκάμι.

Η πρώτη της ατομική έκθεση πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το 1964 και έκτοτε ακολούθησαν δεκάδες άλλες, όπως και συμμετοχές σε ομαδικές εκθέσεις σε Ελλάδα, Κύπρο, Αμερική, Γαλλία, κ.α.
Συμμετείχε σε επτά Πανελλήνιες Εκθέσεις από το 1960.

Δείτε ακόμη: Ρίκα Βαγιάννη: «Έτσι ξεκίνησε ο καρκίνος»! Η σπαρακτική αποκάλυψη από στενή της συνεργάτιδα! (Βίντεο)

Έργα της βρίσκονται στο Διεθνές Μουσείο Κεραμικής της Φαγιάντσα Ιταλίας, στις συλλογές Hudson της Ουάσιγκτον, σε Δημόσιες πινακοθήκες, σε ΟΤΑ καθώς και σε πολλές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Δείτε ακόμη: Δύσκολες ώρες για τον Μάθιου Πέρι! Στην εντατική ο Τσάντλερ από τα «Φιλαράκια»!

Μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Ελλάδος από το 1966, συμμετείχε επί σειρά ετών σε Επιτροπές Κατάταξης και Κρίσης καθώς και στην Εφορεία Γλυπτικής. Διετέλεσε εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου στην κριτική επιτροπή πολλών καλλιτεχνικών διαγωνισμών.

Η κηδεία της θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο την Πέμπτη 9 Αυγούστου.

Το ΔΣ του ΕΕΤΕ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά της και στους οικείους της.