Έκτακτο δελτίο καιρού: Πού θα χτυπήσει ο «Τηλέμαχος» τις επόμενες 24 ώρες - Αναλυτικοί χάρτες με τον χιονιά!

Μεγάλη προσοχή!

Έκτακτο δελτίο καιρού: Πού θα χτυπήσει ο «Τηλέμαχος» τις επόμενες 24 ώρες - Αναλυτικοί χάρτες με τον χιονιά!

Ισχυρές χιονοπτώσεις σε αρκετές περιοχές της χώρας περιμένουν για τις επόμενες ώρες οι μετεωρολόγοι καθώς συνεχίζει την επέλασή της η κακοκαιρία «Τηλέμαχος».

Σύμφωνα με τους προγνωστικούς χάρτες τις επόμενες ώρες και μέχρι περίπου τις 10 το βράδυ σήμερα, θα επηρεαστούν περιοχές της δυτικής Ελλάδας και των νησιών του Ιονίου, αλλά κυρίως οι Σποράδες, η Εύβοια, η Βοιωτία. η Αττική και η δυτική Πελοπόννησος. Διαβάστε παρακάτω...

Δείτε ακόμη: "Η Αμαλία Καραμανλή με λοξοκοίταξε χαμογελώντας όταν είδε ότι φορούσα το ίδιο φόρεμα με εκείνη, σε άλλο χρώμα..."


Από τις 10 το βράδυ της Δευτέρας και μέχρι τις 7 το πρωί της Τρίτης, σύμφωνα με τους ίδιους χάρτες, η χιονόπτωση θα είναι έντονη στα νησιά των Σποράδων τη Στερεά Ελλάδα, όλη την Αττική και τη δυτική Πελοπόννησο.

Από τις 10 το πρώι η χιονόπτωση φαίνεται να περιορίζεται στην Εύβοια και την Αττική ενώ ειδικά στην Εύβοια η χιονόπτωση θα συνεχιστεί σε περιοχές μέχρι και τις 4 το μεσημέρι της Τρίτης.

Καλλιάνος: Πού και πότε θα χιονίσει στην Αττική

Δείτε ακόμη: GNTM: Συγκλονίζουν τα νέα στοιχεία για τη δολοφονία του συντρόφου της παίκτριας του ριάλιτι! (Βίντεο)


Ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος δήλωσε νωρίτερα στον ΘΕΜΑ 104,6 ότι «στην Αττική θα ξεκινήσει να χιονίζει το πρωί σε βορειοανατολικές περιοχές που βλέπουν προς την Εύβοια, γιατί η Εύβοια θα δεχθεί σήμερα το περισσότερο χιόνι και ό,τι αφήνει το όρος Δίρφη να περνάει θα πέφτει στην Αττική. Κατά το μεσημεράκι έρχονται χιόνια στα βόρεια του νομού και αργότερα το απόγευμα στα βόρεια προάστια, ενώ αργά το βράδυ και τα μεσάνυχτα προς το ξημέρωμα θα χιονίσει και σε άλλες περιοχές του κεντρικού και βόρειου τμήματος της Αττικής».

Τα στοιχεία έως νωρίς το πρωί για τον καιρό έδειχναν, κατά τον Γιάννη Καλλιάνο, ότι «από το Ολυμπιακό Στάδιο και βορειότερα θα έχουμε χιονόστρωση κατά τμήματα, στην Κηφισιά, στην Εκάλη, στην Πεντέλη και αλλού. Στο κέντρο θα έχουμε χιονόπτωση, νοτιότερα θα έχουμε χιονόνερο ίσως και πρόσκαιρη χιονόπτωση, ακόμα και στη Γλυφάδα, μετά τα μεσάνυχτα απόψε».

Ο «Τηλέμαχος» όμως δεν είναι η τελευταία κακοκαιρία των ημερών, καθώς μετά την πρόσκαιρη «ανάπαυλα», το απόγευμα της Τρίτης, από Τετάρτη η κατάσταση δυσκολεύει και πάλι: «Έρχεται νέο σύστημα με νοτιάδες από την Δυτική Ελλάδα και έτσι το ψύχος που θα έχει εγκλωβιστεί στη χώρα μας θα μετατραπεί σε σφοδρή χιονόπτωση την Τετάρτη, μέχρι να το γυρίσει σε βροχή, καθώς θα ανέβει η θερμοκρασία. Θα πληγεί κυρίως η δυτική και βορειοδυτική χώρα», επισημαίνει ο κύριος Καλλιάνος.

Στους παρακάτω χάρτες βλέπετε πού θα χιονίζει από τις 13:00 σήμερα μέχρι και τις 16:00 το μεσημέρι της Τρίτης (η χιονόπτωση αφορά το γραμμοσκιασμένο τμήμα).

Δείτε ακόμη: Μαρία Μπακοδήμου - Δημήτρης Αργυρόπουλος: Οικογενειακό δείπνο για τα γενέθλια του γιου τους!