Ειρήνη Μελισσαροπούλου: 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για το μοντέλο και την υπόθεση κοκαΐνης!

Ειρήνη Μελισσαροπούλου: 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για το μοντέλο και την υπόθεση κοκαΐνης!

Σε θρίλερ εξελίχθηκε η υπόθεση της Ειρήνης Μελισσαροπούλου από τη Μυτιλήνη, που συνελήφθη τον Νοέμβριο του 2017 με 2,6 κιλά κοκαΐνης στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ και έκτοτε κρατείτο σε φυλακές της Κίνας. Η δίκη της πολύκροτης υπόθεσης ξεκίνησε στις 7 Μαρτίου 2019 με νέα στοιχεία να έρχονται στο φως και με ιδιαίτερη αγωνία για την τύχη της 21χρονης κοπέλας, η οποία υποστηρίζει από την αρχή πως είναι αθώα.

Ραγδαίες ήταν οι εξελίξεις το πρωί της Τετάρτης, αφού 17 μήνες μετά την κράτησή της στις φυλακές της Κίνας, κρίθηκε ομόφωνα αθώα από το δικαστήριο του Χονγκ Κονγκ. Ανακοινώθηκε η ετυμηγορία των ενόρκων και η 21χρονη αναμένεται να επιστρέψει στην Ελλάδα και την οικογένειά της. Διαβάστε παρακάτω...

Δείτε τα 5 σημαντικά στοιχεία της υπόθεσης που πρέπει να γνωρίζετε:

1. Ποιο είναι το μοντέλο

Πρόκειται για την 21χρονη (19χρονη όταν συνελήφθη) Ειρήνη Μελισσαροπούλου, η οποία κατάγεται από τη Μυτιλήνη. Η Ειρήνη ζούσε στο νησί, όταν αποφάσισε να πάει για σπουδές στην Καλαμάτα. Άνθρωποι που την ήξεραν από τη Μυτιλήνη υποστηρίζουν πως ήταν ένα ήσυχο και τυπικό κορίτσι, ωστόσο, όταν έφυγε από τη Λέσβο ξεκίνησαν όλες οι ιστορίες με τους φίλους, τους γνωστούς και τα ταξίδια, ενώ "ακούστηκε" πως είχε κερδίσει έναν διαγωνισμό με την ονομασία "world star", μέσω του οποίου θα γύριζε όλο τον κόσμο.

Η Ειρήνη έφυγε από το σπίτι της στη Μυτιλήνη, αλλά δεν πήγε ποτέ για σπουδές στην Καλαμάτα. Από τις 31 Αυγούστου και για το επόμενο δίμηνο ταξίδευε από χώρα σε χώρα και είχε μόνο τηλεφωνικές επαφές με τους γονείς της. Κάθε φορά που τη ρωτούσαν για το σπίτι που βρήκε, για τη σχολή της και τη ζωή στην Καλαμάτα, η Ειρήνη αντιδρούσε έντονα, κάτι που έβαλε σε υποψίες τη μητέρα της. Η ίδια τηλεφώνησε στο ΙΕΚ βοηθών φαρμακοποιών και ανακάλυψε πως η κόρη της δεν ήταν εγγεγραμμένη στη σχολή, μόλις λίγες μέρες πριν από τη σύλληψή της.

eirini-melissaropoylou-5-pragmata-pou-prepei-na-ksereis-gia-to-modelo-kai-tin-ipothesi-kokainis

2. Η σύλληψη

Τον Νοέμβριο του 2017 η Ειρήνη συνελήφθη σε ηλικία 19 ετών στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ με 2,6 κιλά κοκαΐνης μέσα στο σακίδιό της. Η σύλληψη έγινε κατά την άφιξή της απ' την Αιθιοπία και η ποσότητα των ναρκωτικών ήταν κρυμμένη σε μυστική θέση στην τσάντα της. Οι φωτογραφίες της Ειρήνης με μαύρη κουκούλα και χειροπέδες έκαναν τον γύρο του κόσμου, προκαλώντας σοκ στην οικογένειά της, που δεν γνώριζε τίποτα για τα ταξίδια της Ειρήνης, και σε ολόκληρο το Πανελλήνιο. Από την πρώτη στιγμή η νεαρή αντιμετώπισε κατηγορίες για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.

Η οικογένεια της κοπέλας επιδόθηκε σε έναν αγώνα δρόμου, με τη συνδρομή του νομικού παραστάτη της, Σάκη Κεχαγιόγλου, ώστε να επιστρέψει στην Ελλάδα και να δικαστεί εκεί, μιας και οι νόμοι περί ναρκωτικών στην Κίνα είναι πάρα πολύ αυστηροί. Η Ειρήνη κρατείτο σε φυλακές ανηλίκων της Κίνας μέχρι και τον Ιανουάριο του 2019 που μεταφέρθηκε, ανήμερα των γενεθλίων της, σε γυναικείες φυλακές ενηλίκων. Η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ αρνήθηκε την έκδοσή της στην Ελλάδα μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, που ξεκίνησε στις 7 Μαρτίου 2019 και ολοκληρώθηκε στις 13 Μαρτίου με την έκδοση της απόφασης.

3. Η υπεράσπιση και η απολογία

Από την πρώτη στιγμή η Ειρήνη δηλώνει αθώα και θύμα απάτης. Πρόσωπο κλειδί της υπόθεσης εμφανίζεται ο "Ρουμάνος" τον οποίον γνώρισε η Ειρήνη στη Μυτιλήνη, ενώ σημείο κλειδί είναι η Αντίς Αμπέμπα, από όπου φαίνεται ότι παρέλαβε τον σάκο με τα ναρκωτικά. Μάλιστα, η κοπέλα κατονόμασε και τον πατέρα του «Ρουμάνου», ενώ η ίδια ισχυρίζεται πως είναι θύμα σπείρας, που την εκμεταλλεύτηκε χωρίς η ίδια να γνωρίζει το παραμικρό για τα ναρκωτικά που μετέφερε. Ο άνθρωπος που υποστηρίζει η Ειρήνη πως την "έμπλεξε" φέρεται να της είχε τάξει καριέρα μοντέλου.

Σε μηνύματα που αντάλλαξε η κοπέλα με φίλη της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Ειρήνη υποστήριζε πως μεταβαίνει από χώρα σε χώρα με πληρωμένα έξοδα, για να βάλει σφραγίδες σε κάποια έγγραφα που της έδωσε ο φίλος της. Σύμφωνα, πάντως, με τα νέα στοιχεία που ήρθαν στο φως, στο Χονγκ Κονγκ έγινε η εξέταση των δακτυλικών αποτυπωμάτων στο δέμα της ναρκωτικής ουσίας και δεν ανιχνεύθηκαν δακτυλικά αποτυπώματα της κοπέλας. Τα στοιχεία που θα τεθούν υπόψιν είναι, επίσης, το νεαρό της ηλικίας, το λευκό ποινικό μητρώο και το ότι έφτασε στο Χονγκ Κονγκ χωρίς πολλά κινητά τηλέφωνα, όπως έχουν συνήθως τα βαποράκια, αλλά και χωρίς χρήματα επάνω της.

«Επισημάνθηκε και η ενδυμασία της Ειρήνης. Πήγαινε στο Χονγκ Κονγκ επειδή θα έκανε μια φωτογράφηση. Ήταν μια πολύ εντυπωσιακή παρουσία στο αεροδρόμιο και δεν μπορούσες να μην την προσέξεις. Όταν ξέρεις ότι μεταφέρεις ναρκωτικά προσπαθείς να περάσεις απαρατήρητος. Τα στοιχεία παρουσιάστηκαν στην έναρξη της δίκης και εκεί λοιπόν τέθηκε θέμα ότι δεν υπάρχει γενετικό υλικό ή δαχτυλικά αποτυπώματα της Ειρήνης", ανέφερε ο δικηγόρος του 21χρονου μοντέλου.

Παρουσία των γονέων της και επί 2,5 ώρες απολογήθηκε ενώπιον των δικαστών η 21χρονη Ελληνίδα που συνελήφθη μεταφέροντας ναρκωτικά στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ. Κατά την απολογία της, αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι γνώριζε ως κόρη αστυνομικού τους ελέγχους στα αεροδρόμια μέσω των ακτίνων Χ-ray και πως γι' αυτόν τον λόγο δεν θα ήταν δυνατόν η ίδια να επιχειρήσει να εισαγάγει ναρκωτικά μέσω του αεροδρομίου στο Χονγκ Κονγκ.

Η 21χρονη έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη στενή φιλική σχέση που διατηρούσε με έναν άνδρα ρουμανικής καταγωγής, ονόματι Πέτρο, ο οποίος, ήταν εκείνος που της πρότεινε να πάνε στην Αντίς Αμπέμπα και έπειτα στο Χονγκ Κονγκ, με προοπτική για την ίδια να κάνει καριέρα στον χώρο του μόντελινγκ, όπως ισχυρίστηκε. Είπε ακόμη ότι ο εν λόγω άνδρας της είχε εκδώσει τα εισιτήρια και είχε προετοιμάσει το ταξίδι. «Του είχα απόλυτη εμπιστοσύνη, δεν είχα λόγο να υποψιαστώ κάτι», είπε χαρακτηριστικά. Υποστήριξε δε ότι τον σάκο στον οποίο βρέθηκαν τα ναρκωτικά της τον έδωσε εκείνος για να βάλει τα ρούχα της μέσα.

Όπως είπε, ο σάκος ήταν ιδιαίτερα ελαφρύς όταν το έπιασε στα χέρια της και ως εκ τούτου δεν είχε κανένα λόγο να υποψιαστεί οτιδήποτε. «Αν γνώριζα ότι το σακ-βουαγιάζ είχε ναρκωτικά, γιατί να μην το πετάξω;», είπε χαρακτηριστικά και αναφέρθηκε στο σοκ που της προκάλεσε η στιγμή της σύλληψής της στο αεροδρόμιο. Επέμεινε στο γεγονός ότι έπεσε θύμα του πρώην φίλους της. Όπως τόνισε, την ώρα που εκείνη βρίσκεται στη φυλακή και δικάζεται, αυτός συνεχίζει τη ζωή του χωρίς κανένα πρόβλημα στην Ελλάδα. Υπογράμμισε δε ότι εξαφανίστηκε μετά τη σύλληψή της. Αξίζει να σημειωθεί ότι το δικαστήριο, δέχθηκε να θεωρηθεί αποδεικτικό στοιχείο το DVD με τη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει ο άλλοτε φίλος της 21χρονης κοπέλας.

4. Οι αμφιλεγόμενες φωτογραφίες

Στο μεταξύ, λίγες μέρες πριν από την έναρξη της δίκης, κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο φωτογραφίες της Ειρήνης, όπου απεικονίζεται κατά την παραμονή της στην Αντίς Αμπέμπα να καπνίζει, να πίνει, να διασκεδάζει σε μαγαζιά της αφρικανικής πρωτεύουσας πριν ταξιδέψει για Χονγκ Κονγκ. Λίγο αργότερα ο χρήστης του διαδικτύου κατέβασε τις συγκεκριμένες φωτογραφίες. Ο συνήγορός σχολιάζοντας την εξέλιξη είπε πως: "Δείχνει ποιος είναι ο πραγματικός ένοχος της υπόθεσης, ποιος την παρέσυρε, ποιος την κορόιδεψε και την εξαπάτησε και ποιος, αυτός μαζί με τους συνεργούς του, έβαλε τα ναρκωτικά ουσιαστικά, στην κρύπτη".

5. Η αθώωση

Ομόφωνα αθώα κρίθηκε από το δικαστήριο του Χονγκ Κονγκ η 21χρονη Ε. Μ. που είχε συλληφθεί κατηγορούμενη για την υπόθεση διακίνηση 2,6 κιλών κοκαΐνης. Ανακοινώθηκε το πρωί της Τετάρτης η ετυμηγορία των ενόρκων, οι οποίοι έκριναν ομόφωνα αθώο το νεαρό μοντέλο. Η 21χρονη, που κρατείτο στην Κίνα τους τελευταίους 17 μήνες, αναμένεται να επιστρέψει στην Ελλάδα και την οικογένειά της.

Το Youweekly.gr γνωρίζει και τον λόγο που τελικά αθωώθηκε:

Ειρήνη Μελισσαροπουλου: Αυτός είναι ο λόγος που αθωώθηκε το μοντέλο με την κοκαΐνη στο Χονγκ Κονγκ!

Πηγή: news247