Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Πριν το Πάσχα θα πληρωθούν τα επιδόματα! Δείτε ποιοι είναι οι δικαιούχοι!

Όσα πρέπει να γνωρίζετε!

Πριν το Πάσχα θα πληρωθούν τα επιδόματα! Δείτε ποιοι είναι οι δικαιούχοι!
ΚΟΙΝΩΝΙΑ 09.04.2019 14:33
Follow us on Google News

Πριν το Πάσχα θα πληρωθούν όλα τα αναπηρικά επιδόματα και το επίδομα στέγασης.

Στα τέλη Απριλίου θα πληρωθεί η επόμενη δόση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης. Διαβάστε παρακάτω...

Οι πληρωμές θα αφορούν τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο.

Εμβόλιμα θα γίνει και η πληρωμή για το επίδομα παιδιού για το μήνα Μάρτιο, που λόγω αστοχίας του συστήματος δεν έλαβαν ή έλαβαν μέρος της πρώτης δόσης του 2019.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, υπήρξαν κάποιες αστοχίες του συστήματος σε κάποιες κατηγορίες του Α21, με τον διοικητή του ΟΠΕΚΑ Στέλιο Πλιάκη να διευκρινίζει ότι επειδή το σύστημα κάνει συμψηφισμούς για παλαιότερες οφειλές, αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ορισμένοι δικαιούχοι, ενώ έπρεπε να πάρουν κάποια χρήματα ή δεν τα πήραν καθόλου ή πήραν μέρος αυτών.

Έκτακτη επιδότηση για χιλιάδες πολίτες! Ποιοι δικαιούνται εξτρά χρήματα!

undefined

«Κανείς δε χάνει τίποτα στην πλατφόρμα του οικογενειακού επιδόματος», σημείωσε ο διοικητής ΟΠΕΚΑ (Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης).

Μέχρι τώρα όσοι έχουν κάνει αίτηση αγγίζουν τους 670.000, ωστόσο η προθεσμία υποβολής αίτησης Α21 για προηγούμενα χρόνια έχει λήξει.

Οι ενδιαφερόμενοι θα βρουν χρήσιμες πληροφορίες, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα www.epidomastegasis.gr.

Διευκρινίσεις σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις χορήγησης παρέχονται και στην ηλεκτρονική πλατφόρμα keaprogram.gr.

Έκτακτο επίδομα 1.150 ευρώ! Ποιοι το δικαιούστε και πότε θα το πάρετε;

undefined

Νωρίτερα οι συντάξεις Μαϊου

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, λόγω Πάσχα, θα καταβληθούν οι συντάξεις του Μαΐου.

Αναλυτικά, το Δημόσιο θα καταβάλει τις συντάξεις Μαΐου 2019 τη Μεγάλη Τετάρτη, 24 Απριλίου 2019.

Το ΙΚΑ θα καταβάλει τις συντάξεις Μαΐου 2019 τη Μεγάλη Τετάρτη 24 Απριλίου 2019.

Για τα υπόλοιπα Ταμεία οι συντάξεις του Μαΐου 2019 θα πληρωθούν ως εξής:

Το ΝΑΤ θα καταβάλει τις συντάξεις Μαΐου 2019 τη Μεγάλη Τετάρτη 24 Απριλίου 2019

Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλει τις συντάξεις Μαΐου 2019 τη Μεγάλη Τρίτη 23 Απριλίου 2019

Ο ΟΓΑ θα καταβάλει τις συντάξεις Μαΐου 2019 τη Μεγάλη Τρίτη 23 Απριλίου 2019

(Τα υπόλοιπα ταμεία του Υπουργείου Εργασίας θα καταβάλουν τις συντάξεις Μαΐου 2019 τη Μεγάλη Τετάρτη 24 Απριλίου 2019)

(Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος του Μαΐου 2019 θα καταβληθούν τη Μεγάλη Τετάρτη 24 Απριλίου 2019)

Έρχεται νέο επίδομα παιδιού! Ποιοι θα το πάρετε;

Η πληρωμή των επικουρικών συντάξεων

Το ΕΤΕΑΕΠ θα καταβάλει τις επικουρικές συντάξεις Μαΐου 2019 στις 3 Μαΐου 2019 ημέρα Παρασκευή

Πηγή: protothema.gr

Μεγάλη προσοχή! Δείτε ποιοι θα βρείτε ξαφνικά χρήματα στον λογαριασμό σας!

Μεγάλη προσοχή για χιλιάδες Έλληνες, αφού θα βρείτε ξαφνικά χρήματα στον λογαριασμό σας!


Πιο συγκεκριμένα, αύξηση του τελικού ποσού επιδόματος αλλά και αναδρομικά έως και 35 μηνών θα δουν από τον Μάιο 40.000 επιζώντες σύζυγοι που έχουν λάβει σύνταξη χηρείας την τελευταία διετία, δηλαδή με το καθεστώς του νόμου Κατρούγκαλου. Διαβάστε παρακάτω....

Η αύξηση των συντάξεων χηρείας θα προβλέπεται στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας που θα κατατεθεί στην Βουλή προς ψήφιση τον επόμενο μήνα, ενώ εξετάζεται η αναδρομική ισχύς του από 13 Μαίου του 2016 και έπειτα, ώστε να καταλάβει και όσες αποφάσεις συνταξιοδότησης εκδόθηκαν σε εφαρμογή του ν.4387 του 2016.

Σε περίπτωση θανάτου συνταξιούχου, η σύνταξη επανυπολογίζεται με το νέο καθεστώς όπου η χήρα / ο χήρος θα δικαιούται το 70% της επανυπολογισμένης σύνταξης, ενώ σήμερα δικαιούται το 50%.

Όσο για τις σημερινές χήρες και χήρους, αλλά και όσους θα συνταξιοδοτηθούν στο μέλλον, δεν θα υπάρχει το ηλικιακό όριο των 55 ετών (κάτω του οποίου η σύνταξη χορηγείται για μια 3ετία).

Σε ότι αφορά τους επιζώντες συζύγους που εργάζονται, ή αυτοαπασχολούνται, ή λαμβάνουν άλλη σύνταξη από οποιαδήποτε πηγή μετά την πάροδο της τριετίας, θα διασφαλίζεται πως η σύνταξη θα καταβάλλεται μεν στο 50%, αλλά χωρίς να πέφτει κάτω από το κατώτατο όριο που ανέρχεται στα 360 – 384 ευρώ, ανάλογα με τα έτη ασφάλισης του θανόντα.

Με τις νέες προστατευτικές διατάξεις για τις συντάξεις χηρείας, προβλέπονται τα εξής:

από τη σύνταξη των 1.000 ευρώ του θανόντα ασφαλισμένου ή συνταξιούχου θα φτάνουν στην χήρα / χήρο τα 700 ευρώ, αντί των 500 ευρώ που δικαιούται σήμερα.

αν η σύνταξη του θανόντα ανέρχεται στα 850 ευρώ, η χήρα θα δικαιούται 595 ευρώ (αντί 425 ευρώ που δικαιούται σήμερα), ενώ με τα αναδρομικά από 13 Μαίου 2016, ο επιζών σύζυγος θα εισπράξει 4.590 ευρώ (27 μήνες).

Έκτακτη επιδότηση για χιλιάδες πολίτες! Ποιοι δικαιούνται εξτρά χρήματα!

Ποιοι θα πάρουν έξτρα επιδότηση που σχετίζονται με στεγαστικά και επιχειρηματικά κόκκινα δάνεια;

Στο 30% της δόσης του δανείου που θα διαμορφωθεί μετά τη ρύθμιση της οφειλής από τη διαδικασία που προβλέπει το νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας, θα ανέλθει η κρατική επιδότηση για τα επιχειρηματικά δάνεια που θα ενταχθούν στο νέο πλαίσιο.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά και εν αναμονή της έκδοσης της σχετικής υπουργικής απόφασης, η επιδότηση για τα επιχειρηματικά δάνεια που θα κριθούν επιλέξιμα για την προστασία της πρώτης κατοικίας που αποτελεί την εξασφάλιση στο δάνειο, θα κινείται οριζόντια στο 30% της μηνιαίας δόσης της ρυθμισμένης οφειλής.

Για τα στεγαστικά δάνεια που θα κριθούν επιλέξιμα προστασίας, η κρατική επιδότηση αποφασίστηκε να κυμανθεί από 20% έως 50% της μηνιαίας δόσης, αναλόγως της εισοδηματικής και της οικογενειακής κατάστασης του οφειλέτη.

Η όλη διαδικασία θα γίνει μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, η οποία εκτιμάται να είναι σύντομα έτοιμη και πάντως μέχρι τον Ιούνιο. Πρόκειται για την πλατφόρμα που αναπτύσσεται από τη Γενική Γραμματεία Πληροφ

Διαβάστε περισσότερα κοινωνικά θέματα στο Youweekly.gr

Share