Μεγάλος σεισμός 5,1 ρίχτερ! Έσκασε τώρα....

Φόβοι για τσουνάμι! Μεγάλη προσοχή!

Μεγάλος σεισμός 5,1 ρίχτερ! Έσκασε τώρα....

Ισχυρή σεισμική δόνηση 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα στην Τσίμπα, κοντά στο Τόκιο, όπως ανακοίνωσε το ιαπωνικό πρακτορείο ΝΗΚ.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, δεν έχει εκδοθεί προς το παρόν κάποιο προειδοποιητικό σήμα για σχηματισμό τσουνάμι, αν και οι φόβοι είναι έντονοι....

Σεισμός ταρακούνησε την Αττική! Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Σεισμός εντάσεως τριών Ρίχτερ σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης (23/5) στην Αττική.

Όπως αναφέρει το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης ήταν κόντα στα Σπάτα, ενώ το εστιακό βάθος εντοπίστηκε στα 55 χλμ.

Από τις πρώτες πληροφορίες προκύπτει ότι δεν υπάρχουν υλικές ζημιές.

Πανικός στην Ηλεία με τους σεισμούς! Θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία!

Ένας πανικός επικρατεί στην Ηλεία με τους συνεχόμενους σεισμούς με αποτέλεσμα τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά μέχρι την Πέμπτη.

Με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Γιώργου Γεωργιόπουλου σήμερα, Τετάρτη, και αύριο, Πέμπτη, θα παραμείνουν κλειστά, για προληπτικούς λόγους, όλα τα σχολεία στους δήμους Ανδραβίδας – Κυλλύνης, Πηνείας και Ηλιδας. Tρόμος στην Ηλεία με τους σεισμούς: Ακούν βουητά και κοιμούνται στα αμάξια οι κάτοικοι!

Στη βόρεια Ηλεία, όπου εστιάζονται οι σεισμοί, μετέβη από την Τρίτη το συντονιστικό κλιμάκιο Πολιτικής Προστασίας καθώς και ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμιος Λέκκας. Μετά τη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε, υποστήριξε ότι επισκέφθηκαν την περιοχή «για να να ενημερώσουμε τον κόσμο πάνω στην εξελισσόμενη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή, η οποία διαρκεί μερικές εβδομάδες».

Ο κ. Λέκκας τόνισε ότι η αφορμή της επίσκεψης ήταν οι δύο τελευταίες δονήσεις, οι οποίες έχουν γίνει στην περιοχή και οι οποίες ανησύχησαν ιδιαίτερα τους κατοίκους της Ανδραβίδας και των γύρω περιοχών.

«Εκείνο το οποίο τόνισα στους κατοίκους, μετά από μία σύντομη συνεδρίαση με τα θεσμικά όργανα της περιοχής, είναι ότι θα πρέπει να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους» σημείωσε στη συνέχεια και προσέθεσε ότι «δεν υπάρχει ιδιαίτερα μεγάλος κίνδυνος στην περιοχή και οι πιθανότητες να εξελιχθεί το φαινόμενο αρνητικά είναι πάρα πολύ μικρές».

Άκης Τσελέντης προκαλεί ανησυχία για τους σεισμούς στην Ηλεία: «Πρέπει να κοιμάστε σε αναμμένα κάρβουνα!»

Ο Άκης Τσελέντης αναφέρθηκε στους σεισμούς της Ηλείας, με τον γνωστό σεισμολόγο να προειδοποιεί του κατοίκους πως θα πρέπει να ανησυχούν!

Ένα ακόμα εικοσιτετράωρο σε ρυθμούς που επιβάλει ο Εγκέλαδος κινήθηκε η Δυτική Ελλάδα, με τα βλέμματα να είναι στραμμένα σε όλη τη Βορειοδυτική Πελοπόννησο, αλλά πρωτίστως στην περιοχή της Ηλείας!

Ενδεικτικό της διέγερσης που υπάρχει στην περιοχή είναι το γεγονός, ότι από τις 7.00 το πρωί της Τρίτης (χθες) μέχρι σήμερα (Τετάρτη) στις 7.00 το πρωί σημειώθηκαν συνολικά 37 σεισμικές δονήσεις με τέσσερις από αυτές να ξεπερνούν τα 3,4 Ρίχτερ.

Η τελευταία που έγινε αισθητή και στην Πάτρα καταγράφηκε στις 5:24 και ήταν της τάξης των 3,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με επίκεντρο 11 χιλιόμετρα ανατολικά-νοτιοανατολικά της Κυλλήνης.

Ακης Τσελέντης: «Να κοιμάστε σε αναμμένα κάρβουνα…»

Στο μεταξύ σε παρέμβαση του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Lepanto το βράδυ της Τρίτης (χθες), ο καθηγητής σεισμολογίας Άκης Τσελέντης ανέφερε τους λόγους που τον οδήγησαν να παρέμβει και να κρούσει εκ νέου τον κώδωνα του κινδύνου προς την πολιτεία για την περιοχή, αναφέροντας πως η μετατόπιση του επίκεντρου των δονήσεων προς την Ηλεία, η έντονη διέγερση της περιοχής σε συνδυασμό με τα σήματα που έχει λάβει και αναλύσει η ομάδα ΒΑΝ, δεν του επέτρεπαν ως επιστήμονα να σιωπά.

Στο ερώτημα κατά πόσο η κάτοικοι της Δυτικής Ελλάδας πρέπει να νιώθουν ήσυχοι, η απάντηση του κ. Τσελέντη ήταν «Θα πρέπει να κοιμούνται σε αναμμένα κάρβουνα».

Πηγή: Patrastimes.gr