Έσκασε τώρα! Αυτή είναι η ημερομηνία των εθνικών εκλογών!

Όλες οι εξελίξεις!

Έσκασε τώρα! Αυτή είναι η ημερομηνία των εθνικών εκλογών!

Την ημερομηνία των εθνικών εκλογών ανακοίνωσε απόψε, έστω και ανεπισήμως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Κλείνοντας οριστικά τα σενάρια περί της ημερομηνίας που θα στηθούν οι κάλπες για τις εθνικές εκλογές, ο κ. Τζανακόπουλος είπε πως «απόφαση του πρωθυπουργού είναι, πράγματι, οι εκλογές να γίνουν στις 7 Ιουλίου, για να μην διαταραχθεί η διαδικασία των (σχολικών) εξετάσεων».

Κατά πληροφορίες, το ραντεβού του κ. Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατρίας, Προκόπη Παυλόπουλο, μετατίθεται για τις 10 Ιουνίου. Σύμφωνα με πηγές, η μετάθεση των εκλογών κατά μία εβδομάδα έχει να κάνει με την πρόθεση της κυβέρνησης να ανοίξει τη Βουλή για μία εβδομάδα, προκειμένου να περάσει προεκλογικά ρουσφέτια.


Με αστεία προσχήματα ότι η χώρα δεν μπορεί να κάνει εκλογές λόγω της «ουράς» των Πανελλαδικών Εξετάσεων, που αφορά τρία ειδικά μαθήματα και περίπου 1.000 μαθητές, η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα μεταθέτει τις εκλογές στις 7 Ιουλίου, αντί για την εύλογη ημερομηνία της 30ής Ιουνίου, αδιαφορώντας για τις πιθανές επιπτώσεις που θα έχει η παράταση της προεκλογικής περιόδου στην πραγματική οικονομία, την τουριστική κίνηση -ακόμα και για τα μπάνια του λαού, που ο Ανδρέας Παπανδρέου θεωρούσε ιερά.

Το Μέγαρο Μαξίμου φαίνεται πως ρισκάρει μια μεγαλύτερη ήττα, προκειμένου να υπηρετήσει την επιδίωξή του να ελέγξει και να επιβάλλει ηγεσία της αρεσκείας του στην κορυφή της ελληνικής Δικαιοσύνης. Είναι, δε, χαρακτηριστικό πως, προκειμένου να διατηρηθεί το υπουργικό συμβούλιο, το οποίο και εγκρίνει τους διορισμούς ανώτατων δικαστικών και να μην οριστεί υπηρεσιακό, ο πρωθυπουργός προσανατολίζεται να μην παραιτηθεί, αλλά να ζητήσει εκλογές για σοβαρό εθνικό ζήτημα.

Πηγή: protothema.gr

Περιστέρα Μπαζιάνα: Στο πλευρό του Τσίπρα μετά την ήττα του στις εκλογές! Οι φωτογραφίες που μαρτυρούν τη σύγχυσή της!

Στο πλευρό του Τσίπρα μετά την ήττα του στις εκλογές, βρέθηκε η Περιστέρα Μπαζιάνα! Μάλιστα, υπάρχουν φωτογραφίες που μαρτυρούν τη σύγχυσή τους!

Η Περιστέρα Μπαζιάνα έφτασε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου μαζί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, λίγο μετά το τελικό exit poll που έδειχνε μπροστά τη ΝΔ με 8,5 μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές 2019. Συγκεκριμένα, η ΝΔ προηγείται με 32,5-34,5%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ: 24-26%, ενώ η εκτίμηση του υπουργείου Εσωτερικών για το τελικό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές είναι 9 μονάδες.

Ο Στέλιος Παππάς, θέλοντας προφανώς να παρηγορήσει την σύντροφο του πρωθυπουργού Περιστέρα Μπαζιάνα της είπε, σύμφωνα με πληροφορίες: «Θέλω να χαμογελάς, μην είσαι έτσι. Εχουμε πολύ δρόμο ακόμα!». Ο Αλέξης Τσίπρας, πάντως, κατά την άφιξη του στην Κουμουνδούρου δεν έκανε καμία δήλωση, ωστόσο λίγο αργότερα ανακοίνωσε εκλογές!

Δείτε τις φωτογραφίες:

Η Περιστέρα Μπαζιάνα με τον Αλέξη Τσίπτα μετά την ήττα του στις εκλογέςΟ Αλέξης Τσίπρας μετά την ήττα του στις εκλογές