Καιρός: Έρχεται κακοκαιρία σήμερα! Βροχές και καταιγίδες!

Πού θα χτυπήσουν τα φαινόμενα;

Καιρός: Έρχεται κακοκαιρία σήμερα! Βροχές και καταιγίδες!

Κακοκαιρία έρχεται σήμερα (11/6) με βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χωράς! Πού θα είναι ποιο έντονα τα φαινόμενα;

Μπορεί η θερμοκρασία να μείνει σταθερά πάνω από τους 30 βαθμούς στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, όπως ο καιρός σήμερα, Τρίτη, θα τα χαλάσει σε όσους σκέφτονται να πάνε στις παραλίες.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ προβλέπει βροχές με καταιγίδες, κυρίως από το μέσημέρι και μετά, στα ηπειρωτικά, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Οι βροχές θα κάνουν την εμφάνισή τους και στην Αθήνα, με την θερμοκρασία να μένει στα ίδια επίπεδα με χθες.

Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Για την ξαφνική αλλαγή του καιρού που έρχεται σήμερα, είχε προειδοποιήσει ο μετερεολόγος, Γιάννης Καλιανός.

Αναλυτικά ο καιρός:
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικούς όμβρους ή σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στη δυτική Μακεδονία γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβοι ή μεμονωμένες καταιγίδες.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τοπικά έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις Σποράδες λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές ή όμβρους και κυρίως στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση τις βραδινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, όπου θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Ανεμοι: Αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες έως 6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.

Θερμοκρασία: Από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της Κρήτης, με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων.

Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τις πρωινές ώρες στα βόρεια πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση τις βραδινές ώρες.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τις πρωινές ώρες πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Από τις μεσημβινές ώρες μεταβλητοί ασθενείς.

Θερμοκρασία: Από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές ή όμβρους κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Έκτακτο δελτίο καιρού από τον Καλλιάνο! Έρχονται βροχές και καταιγίδες!

Έκτακτο δελτίο καιρού μόλις έσκασε από τον Γιάννη Καλλιάνο, ο οποίος προειδοποιεί ότι έρχονται βροχές και καταιγίδες!

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, παρότι τις τελευταίες ημέρες η θερμοκρασία άγγιξε κατά τόπους έως και τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου, η Τρίτη αναμένεται να είναι μια βροχερή μέρα.

Οπως ανέφερε συγκεκριμένα, την Τρίτη θα επικρατήσει η αστάθεια, καθώς η μέρα θα ξεκινήσει με καλό καιρό για τις περισσότερες περιοχές της χώρας. Παρά ταύτα, «από το μεσημέρι έως το απόγευμα οι λίγες νεφώσεις θα πυκνώσουν αρκετά και θα εκδηλωθούν μπόρες, βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά τμήματα».

Βροχές και στην Αττική φέρνει το γύρισμα του καιρού

Σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο, οι πιο ισχυρές βροχοπτώσεις αναμένεται να καταγραφούν σε περιοχές που βρίσκονται μακρυά από παραλίες και κυρίως τα ορεινά – ημιορεινά. Το ενδιαφέρον στοιχείο, ωστόσο, είναι ότι «βροχές ή και πιθανές καταιγίδες αναμένονται σε τοπικό επίπεδο και στην Αττική», όπως σημειώνει ο κ. Καλλιάνος.

Ο μετεωρολόγος επισημαίνει για την Αττική ότι «σοβαρή υποψηφιότητα θέτουν τα πιο ορεινά και ημιορεινά τμήματα αλλά και τα βόρεια προάστια και μικρότερη πιθανότητα οι υπόλοιπες περιοχές. Πάντως, κατά διαστήματα, από τις 14.00 μέχρι και τις 18.00 της Τρίτης θα επηρεαστούν με διάσπαρτες μπόρες ή καταιγίδες διάφορες περιοχές της Αττικής χωρίς τα φαινόμενα όμως να είναι γενικευμένα στο νομό».

Έκτακτο δελτίο καιρού από τον Καλλιάνο! Έρχονται βροχές και καταιγίδες!

Σε ό,τι αφορά τους ανέμους ο Γιάννης Καλλιάνος εξηγεί ότι παρότι τη Δευτέρα δείχνουν κάπως ενισχυμένοι οι βοριάδες, έως και 6-7 μποφόρ στο Αιγαίο, από την Τρίτη θα εξασθενήσουν και δεν θα πνέουν με ένταση ανώτερη των 5 μποφόρ τοπικά.

Επανέρχεται... δυναμικά η ζέστη

Ο κ. Καλλιάνος τονίζει ότι «η αστάθεια που θα δώσει λίγες μπόρες κυρίως στα πιο ορεινά θα διατηρηθεί και την Τετάρτη, όμως την ημέρα αυτή τα φαινόμενα θα είναι πολύ περιορισμένα και όπως προείπα θα απασχολήσουν μόνο κάποιες ορεινές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας».

Από την Πέμπτη και την Παρασκευή, ωστόσο, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο φαίνεται πως η ζέστη θα επιστρέψει… δυναμικά, με τη θερμοκρασία στα πεδινά ηπειρωτικά και στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές αυτών να αγγίζει περίπου τους 35-36°C και πιθανότατα τοπικά και παραπάνω.

Η ανάρτηση του Γιάννη Καλλιάνου:
Έκτακτο δελτίο καιρού από τον Καλλιάνο! Έρχονται βροχές και καταιγίδες!