Φρίκη! Πέθαναν 31 παιδιά από...

Δεν πάει ο νου σου!

Φρίκη! Πέθαναν 31 παιδιά από...

Φρίκη προκαλεί η είδηση ότι πέθαναν 31 παιδιά από...

Δε πάει ο νου σας...

Συναγερμός έχει σημάνει στη βόρεια Ινδία, μετά τους θανάτους 31 παιδιών μέσα στις τελευταίες 10 ημέρες από οξεία εγκεφαλίτιδα. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η νόσος ενδέχεται να οφείλεται σε μια τοξίνη, που υπάρχει στα φρούτα λίτσι.

Οι θάνατοι αυτοί καταγράφηκαν στην περιοχή Μουζαφαρπούρ στο κρατίδιο Μπιχάρ, στην βόρεια Ινδία, η οποία είναι γνωστή για τις καλλιέργειες λίτσι, δήλωσαν σήμερα αξιωματούχοι των υπηρεσιών υγείας.

Παρόμοια κρούσματα αντιμετωπίζονται κάθε χρόνο στην ζώνη αυτή από τον Μάιο ως τον Ιούλιο, οπότε και είναι η περίοδος συγκομιδής λίτσι.

Ο αξιωματούχος των υπηρεσιών υγείας Άσοκ Κούμαρ Σινγκ ανέφερε στο AFP ότι 24 παιδιά υπέκυψαν κατά τη νοσηλεία τους στο δημόσιο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Sri Krishna και επτά άλλα σε ιδιωτικό νοσοκομείο από οξεία εγκεφαλίτιδα. Τα περισσότερα εξ αυτών είχαν παρουσιάσει υπογλυκαιμία.

«Οι υγειονομικές αρχές συνέστησαν οι γονείς να προσέχουν τα παιδιά τους όταν η θερμοκρασία την ημέρα ξεπερνάει τους 40 βαθμούς Κελσίου», επισήμανε ο Σινγκ, αναφερόμενος στο κύμα καύσωνα που πλήττει τη χώρα.

Τουλάχιστον άλλα 40 παιδιά που παραπονέθηκαν για παρόμοια συμπτώματα νοσηλεύονται τώρα. «Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τα σώσουμε», σημείωσε υπεύθυνος του νοσοκομείου Sri Krishna.

Η τοξίνη ενδέχεται να μεταβάλει την παραγωγή γλυκόζης

Για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων, το Νέο Δελχί απέστειλε ειδικούς στην περιοχή για να συνδράμουν τις τοπικές αρχές.

Το ίδιο φαινόμενο με μοιραίες εγκεφαλίτιδες έχει σημειωθεί σε περιοχές που παράγουν λίτσι στο Βιετνάμ και στο Μπανγκλαντές, ενώ το 2014 η νόσος προκάλεσε τον θάνατο ενός αριθμού ρεκόρ 150 ανθρώπων στην Μουζαφαρπούρ και τα περίχωρά της.

Οι επιστημονικές έρευνες δείχνουν ότι οι θάνατοι αυτοί μπορεί να οφείλονται σε μια τοξίνη που υπάρχει στα κουκούτσια του λίτσι, η οποία πιστεύεται ότι ενδέχεται να μεταβάλει την παραγωγή γλυκόζης από τον οργανισμό και να προκαλεί υπογλυκαιμία.

Ανείπωτη τραγωδία στην Κρήτη! 46χρονος αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει δυο φορές!

Μια ανείπωτη τραγωδία έχει συγκλονίσει την Κρήτη, όπου 46χρονος αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει δύο φορές!

Ο 46χρονος, σύμφωνα με το Cretalive, στα τέλη Μαΐου βίωσε μια έντονη ερωτική απογοήτευση, η οποία επιβάρυνε σημαντικά τη διάθεσή του και τη ψυχολογία του.

Το απόγευμα της Κυριακής, 2 Ιουνίου, ο απελπισμένος άνδρας αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του και κατάπιε μεγάλο αριθμό από χάπια. Συγγενείς και φίλοι αντιλήφθηκαν ότι αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει και τον μετέφεραν έγκαιρα στο νοσοκομείο, με συνέπεια να κρατηθεί στη ζωή.

Εκανε δεύτερη απόπειρα αυτοκτονίας

Το βράδυ της Τρίτης, ωστόσο, ο 46χρονος, μη έχοντας ξεπεράσει την ερωτική απογοήτευση, έκανε μια δεύτερη απόπειρα αυτοκτονίας, και πάλι χρησιμοποιώντας χάπια! Και αυτή τη φορά, ωστόσο, γείτονες και συγγενείς -που, πλέον, τον «παρακολουθούσαν» στενά- τον πρόλαβαν και τον μετέφεραν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ).

Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο 24ωρο, με διαφορά λίγων ωρών, καταγράφηκε μια φρικτή αυτοκτονία στο Ιλιον και μια ακόμη στη Σητεία.

Να σημειωθεί ότι για περιπτώσεις απόπειρας αυτοκτονίας υπάρχει η 24ωρη τηλεφωνική γραμμής υποστήριξης και παρέμβασης της ΜΚΟ «Κλίμακα» στον αριθμό 1018. Η γραμμή απευθύνεται τόσο σε ανθρώπους που έχουν αυτοκτονική τάση, όσο και για πολίτες που αντιλαμβάνονται ανησυχητικές συμπεριφορές από συγγενείς, φίλους και γνωστούς.