Δίκη Χρυσής Αυγής: Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση! Χαμός στο δικαστήριο!

«Οι Χρυσαυγίτες με απειλούσαν...»

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση! Χαμός στο δικαστήριο!

Ραγδαίες εξελίξεις στην δίκη της Χρυσής Αυγής για την υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα! Έγινε χαμός στο δικαστήριο!

Σοκαρισμένος από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, αλλά και... προσβεβλημένος από όσα του είχε καταλογίσει νωρίτερα ο συγκατηγορούμενός του, Γιώργος Δήμου, δήλωσε, σήμερα, κατά την απολογία του στη δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, ο Ιωάννης-Βασίλειος Κομιανός.

Ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος, κατά την απολογία του, υποστήριξε ότι έμαθε πως ο Γιώργος Ρουπακιάςδολοφόνησε τον 34χρονο μουσικό Παύλο Φύσσα από την τηλεόραση την επόμενη ημέρα του εγκλήματος. Ο ίδιος ανέφερε πως το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου του 2013 (τα ξημερώματα της 18ης δολοφονήθηκε ο μουσικός) είχε μιλήσει τηλεφωνικά με τους συγκατηγορούμενούς του, Πατέλη και Τσακανίκα, και ενώ ο ίδιος βρισκόταν στο Αιγάλεω. «Με τον Τσακανίκα νομίζω ότι μίλησα μια φορά, για να τον ρωτήσω αν ήξερε κάτι για τον Ρουπακιά. Μου απάντησε ότι ήταν σπίτι του και πως δεν γνώριζε κάτι. Απορώ γιατί έμπλεξε και αυτός» είπε ο κατηγορούμενος.

-Πρόεδρος: Τελικά άλλη ενημέρωση είχατε εκείνο το βράδυ, ότι συνέλαβαν τον Ρουπακιά;

-Κατηγορούμενος: Όχι, την άλλη ημέρα το είδα στην τηλεόραση και είχα σοκαριστεί.

Απαντώντας σε άλλες ερωτήσεις της έδρας αναφορικά με την ενημέρωση που μπορεί να είχε για τη δολοφονία Φύσσα, ο Κομιανός ανέφερε: «Εγώ, ο Τσακανίκας και κάποια άλλα άτομα βρεθήκαμε στα γραφεία του Πειραια, δύο με τρεις μετά την ανθρωποκτονία. Συζητούσαμε για τη δολοφονία, πως έγινε και γιατί χάθηκε ένας άνθρωπος. Βασικά ήμασταν όλοι σε σοκ, γιατί χάθηκε ένας άνθρωπος. Μέχρι και σήμερα τι ακριβώς έγινε και γιατί, εγώ δεν το έχω μάθει».

Ο ίδιος ανέφερε ότι θα στραφεί νομικά κατά του συγκατηγορουμένου του, Γ. Δήμου, ο οποίος λίγο νωρίτερα είχε αναφέρει στο δικαστήριο ότι το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου του 2013, ο Κομιανός του είπε έξω από την Τοπική Οργάνωση της Νίκαιας: «Πάμε για μάχη, έχουν πιάσει κάτι δικούς μας και πάμε να τους απελεύθερώσουμε». Όπως είπε ο Κομιανός, ο Δήμου «λέει ψέματα και παίζει κάποιο ρόλο...».

  • Πρόεδρος: Γιατί ο Δήμου να πει μόνο για σας; Τόσοι άλλοι ήταν...
  • Κατηγορούμενος: Δεν ξέρω...Ακόμη, ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι δεν γνώριζε τον Παύλο Φύσσα, και ότι δεν έχει πάει ποτέ στην καφετέρια «Κοράλι». Μάλιστα, εξέφρασε την ελπίδα «ο Ρουπακιάς να μας εξηγήσει τι έγινε εκείνο το βράδυ», επαναλαμβάνοντας ότι σοκαρίστηκε από τη δολοφονία ενός νέου ανθρώπου.

- Μέλος δικαστηρίου: Ναι, αλλά έχουμε ακούσει συνομιλίες, που κάποιοι επιχαίρουν για το θάνατο του Φύσσα...

- Κατηγορούμενος: Ναι, αλλά δεν είμαι εγώ, αυτοί δεν είναι άνθρωποι.

Τέλος, ανέφερε ότι σήμερα δεν έχει σχέση με την Χρυσή Αυγή, διότι, όπως είπε, ένας από τους όρους που του επιβλήθηκαν κατά την αποφυλάκιση, ήταν να μην έχει σχέση με τους συγκατηγορουμένους του.

Η δίκη θα συνεχιστεί την ερχόμενη Πέμπτη.

Σε απειλές που δέχθηκε αλλα και... νουθεσίες από το ηγετικό στελέχος της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, Γ. Τσακανίκα ώστε να δηλώσει στις αστυνομικές αρχές ότι το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα είχε βρεθεί τυχαία στο Κερατσίνι και ότι τηλεφώνησε στον Γιώργο Ρουπακιά επειδή είδε φασαρία, αναφέρθηκε σήμερα στην απολογία του στη δίκη της Χρυσής Αυγής ο κατηγορούμενος Γιώργος Δήμου.

Ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος, σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας, είχε τηλεφωνήσει στον Γιώργο Ρουπακιά, το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και ενώ ο καθ´ομολογία δολοφόνος του 34χρονου μουσικού είχε συλληφθεί και βρισκόταν στο αστυνομικό τμήμα.

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ο Κομιανός δηλώνει ότι «Δεν ξέρω τίποτα για την δολοφονία»! Τσακανίκας υποστηρίζει ότι «Χρυσαυγίτες με απειλούσαν...»

Όπως ανέφερε στην απολογία του σήμερα στο δικαστήριο ο Δήμου, την επόμενη ημέρα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, ο κατηγορούμενος Τσακανίκας του τηλεφώνησε και του ζήτησε να μεταβεί στα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Μεσογειών κατ´εντολή του βουλευτή Λαγού. Τελικά, το ραντεβού αυτό, όπως είπε ο κατηγορούμενος, έγινε στους Αγίους Αναργύρους δίπλα στο σπίτι του.

Σε αυτή τη συνάντηση προσήλθε, σύμφωνα με τον Δήμου, μόνο ο Τσακανίκας, ο οποίος του είπε: «Θα σου πω εγώ τι να πεις στην αστυνομία, όταν ανοίξουν τα τηλέφωνα. Θα πεις ότι βρέθηκες τυχαία στο Κερατσίνι, οτι είδες φασαρία και πήρες τον Ρουπακιά τηλέφωνο. Θα σου βρούμε εμείς δικηγόρους». Και όλα αυτά, όπως υποστήριξε ο Δήμου, διότι ήταν ο μοναδικός που είχε τηλεφωνήσει εκείνο το βράδυ στον Ρουπακιά.

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ο Κομιανός δηλώνει ότι «Δεν ξέρω τίποτα για την δολοφονία»! Τσακανίκας υποστηρίζει ότι «Χρυσαυγίτες με απειλούσαν...»

Όπως ανέφερε ο Δήμου, ο ίδιος απάντησε στον Τσακανίκα: «Μη με ανακατεύεις με τέτοια. Και να ανοίξουν τα τηλέφωνα εγώ θα πω την αλήθεια. Πάτε καλά; Θα με μπλέξετε σε μια δολοφονία;».

Πρόεδρος: Τι καταλάβατε όταν σας έλεγε ότι θα ανοίξουν τα τηλέφωνα...
Κατηγορούμενος: Ότι ο Τσακανίκας με προέτρεπε να πω ότι εγώ προέτρεψα τον Ρουπακιά να πάει να σκοτώσει το παλικάρι.

Μάλιστα, ο κατηγορούμενος υποστήριξε στην απολογία του ότι δέχθηκε απειλές από τον Τσακανίκα τρεις φορές, ενώ αρκετές φορές, όπως είπε, δέχθηκε και απειλητικά τηλεφωνήματα. «Στη συνάντηση ο Τσακανίκας μου είπε ότι θα μου κάνουν το βίο-αβίωτο και ότι καλύτερα να μην είχα γεννηθεί. Μου είπε να καταθέσω στις αρχές ό,τι μου έλεγε γιατί διαφορετικά θα με έβρισκαν και θα με σκότωναν διότι "τους προδότες εμείς τους σκοτώνουμε". Εγώ ήμουν απλό μέλος της Χρυσής Αυγής και γράφτηκα στην Τοπική της Νίκαιας για να παίρνω τρόφιμα....».

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ο Κομιανός δηλώνει ότι «Δεν ξέρω τίποτα για την δολοφονία»! Τσακανίκας υποστηρίζει ότι «Χρυσαυγίτες με απειλούσαν...»

Τι είπε για Ρουπακιά, Πατέλη

Όπως είπε ο κατηγορούμενος Δήμου, τηλεφώνησε εκείνο το βράδυ πρώτη φορά στον Ρουπακιά, όταν έλαβε ένα sms από την Τοπική Οργάνωση της Νίκαιας. Τότε ο Ρουπακιάς του είπε να τηλφωνήσει στο στέλεχος της Τοπικής Οργάνωσης της Νίκαιας Γ. Πατέλη. «Πήγα στην Τοπική μαζί με τον Σκάλκο (επίσης κατηγορούμενος) με μηχανάκι αλλά ήταν κλειστή. Υπήρχαν στα 5 μέτρα μηχανάκια με δύο άτομα πάνω. Ήταν ο Κομιανός χωρίς κράνος. Ρώτησα τον Κομιανό γιατί είναι κλειστή η Τοπική. Μου είπε "πάμε για μάχη, έχουν πιάσει κάτι δικούς μας στο Κερατσίνι και πάμε να τους απελευθερώσουμε". Ξεκινήσαν τα μηχανάκια και εξαφανίστηκαν. Εγώ με τον Σκάλκο πήγαμε να βάλουμε βενζίνη, Ακούγαμε σειρήνες και βλέπαμε περιπολικά. Είπα στον Σκάλκο ότι κάτι πρέπει να έχει γίνει. Την άλλη ημέρα το πρωί έμαθα τι είχε γίνει» ανέφερε ο Δήμου.

Πρόεδρος: Όταν φτάσατε σπίτι πήρατε κάποιον;
Κατηγορούμενος: Πήρα τον Ρουπακιά και μου είπε: "Με έχουν πιάσει, με έχουν στο τμήμα. Μου είπε να πάρω τον Πατέλη. Τηλεφώνησα στον Πατέλη και απάντησε η σύζυγός του, η οποία μου είπε: "Ξέρουμε τι έχει κάνει ο Ρουπακιάς, μη λές πολλά από το τηλέφωνο".

Την επόμενη ημέρα, όπως ανέφερε στη συνέχεια της απολογίας του ο Δήμου, του τηλεφώνησε ο Σκάλκος και του είπε ότι έχουν πιάσει τον Ρουπακιά γιατί είχε σκοτώσει ένα άτομο.

Πηγή: Protothema.gr

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση! Όλα όσα ειπώθηκαν στο δικαστήριο!

Ραγδαίες εξελίξεις στη δίκη της Χρυσής Αυγής! Όλα όσα ειπώθηκαν στο δικαστήριο για την υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα!

Τα μέλη της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα με τον κατηγορούμενο ως άμεσο συνεργό στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα έκαναν απλές δράσεις, όπως αθλοπαιδιές και αρχαιοελληνικές τελετές.

Συγκεκριμένα, εκδρομές, διανομές τροφίμων, αθλοπαιδιές, ιδεολογικές συζητήσεις, αρχαιοελληνικές τελετές με δάδες και ανάγνωση του όρκου των Σαλαμινομάχων. Αυτά περιελάμβανε η συμμετοχή του Ιωάννη Καζαντζόγλου στις δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα με την απολογία του στη δίκη για την εγκληματική οργάνωση.

Ο κατηγορούμενος ως άμεσος συνεργός του Γιώργου Ρουπακιά στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα βρέθηκε στο βήμα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων απολογούμενος, σε πρώτη φάση, για τη δράση της εγκληματική οργάνωσης.

Τι κατέθεσε ο Ιωάννης Καζαντζόγλου στη δίκη της Χρυσής Αυγής
Απαντώντας σε ερωτήσεις της προέδρου, ο Ιωάννης Καζαντζόγλου είπε πως μπήκε στην Χρυσή Αυγή από το 2011 και ότι από τον Ιούλιο του 2013 είχε την ευθύνη για την πολιτική δράση στην Τοπική της Νίκαιας, με υπεύθυνο τον συγκατηγορούμενό του Γιώργο Πατέλη, τον οποίο ήξερε από μικρή ηλικία.

Ο κατηγορούμενος ρωτήθηκε για όλα όσα περιλαμβάνονται στο υλικό της δικογραφίας, όπως για τα επεισόδια στον Μελιγαλά το 2012, τα οποία χαρακτήρισε ως φραστικό επεισόδιο. Επίσης, δεν μπορούσε να θυμηθεί τίποτα για τις αιματηρές επιθέσεις στο ΠΑΜΕ και στον κοινωνικό χώρο «Συνεργείο».

Το μέλος της Χρυσής Αυγής, που φέρεται ως συνοδηγός στο όχημα του Γ. Ρουπακιά τη νύχτα της δολοφονίας του Π. Φύσσα, ανέφερε πως μετά τη θέση που του έδωσαν στην Τοπική της Νίκαιας, τον έβαλαν να εργαστεί στην υποδοχή στα κεντρικά της Χρυσής Αυγής, θέση για την οποία είχε μισθό και ασφάλιση. Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων επρόκειτο να βρεθεί σήμερα για την απολογία του ο Γιώργος Δήμου, ωστόσο, σύμφωνα με το γραμματέα του δικαστηρίου, στάθηκε αδύνατον να επικοινωνήσουν τόσο με τον ίδιο όσο και με τον συνήγορό του.

Σε δύο σκέλη η απολογία του Ιωάννη Καζαντζόγλου στη δίκη της Χρυσής Αυγής
Η διαδικασία ξεκίνησε με την απολογία του Ιωάννη Καζαντζόγλου, η οποία χωρίστηκε σε δύο σκέλη. Αρχικά, η πρόεδρος, Μαρία Λεπενιώτη, ρώτησε σχετικά με τις υπόλοιπες υποθέσεις, στις οποίες εμπλέκεται ο Καζαντζόγλου ώστε να απολογηθεί στο τέλος για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Αναφερόμενος στο θέμα των στολών που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της Χρυσής Αυγής ο Καζαντζόγλου είπε πως η ενδυμασία δεν ήταν συγκεκριμένη: «Είχε ξεκινήσει για να υπάρχει μια ομοιομορφία γιατί άρεσε και πούλαγε. Είπαμε να το σταματήσουμε, αλλά μας πρόλαβαν κάποια γεγονότα... ».

Για την κατασκήνωση στον ποταμό Νέδα ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως ήταν μία εκδρομή που οργάνωσε ο πυρηνάρχης της Νίκαιας, Γ. Πατέλης, και περιελάμβανε αναρρίχηση, κάποια ιδεολογική επικαιρότητα και όπλα paintball, αεροβόλα στην ουσία, τα οποία «δεν τα χρησιμοποιήσαμε γιατί είχαν μπαταρίες».

Σύμφωνα με τον Καζαντζόγλου, έγιναν και διαδικασίες τελετουργικού, όπου ο Γ. Τσακανίκας (κατηγορούμενος) διάβασε τον όρκο των Σαλαμινομάχων. «Ανάψαμε δύο δάδες και μερικά κεριά σαν τους αρχαίους Έλληνες. Μία αντιγραφή αρχαίας τελετουργίας ήταν» είπε. Αναφορικά με τις φωτογραφίες στον Νέδα, όπου ο κατηγορούμενος με άλλα άτομα στέκονται μπροστά από μία σημαία των SS και την ελληνική, κρατώντας όπλα, ο ίδιος σημείωσε ότι ήταν για «χλευασμό».

Πρόεδρος: Πού βρήκατε τη σημαία;
Κατηγορούμενος: Έφτασε ένα δέμα στα γραφεία της Νίκαιας και μέσα είχε ένα σημείωμα με περιφρονητικό περιεχόμενο. «Να το δείξετε στον πυρηνάρχη σας να σας πει ποιοι είστε» έγραφε... Εμείς τη σηκώσαμε χλευαστικά στην κατασκήνωση και φωτογραφηθηκαμε. Ήταν σε ενα συρτάρι τόσο καιρό.

Πρόεδρος: Γιατί το πήρατε μαζί σας στην εκδρομή και μάλιστα να βγάλετε φωτογραφίες;
Κατηγορούμενος: Ήταν για χλευασμό προς αυτόν που το έκανε. Είπαμε να βρούμε ποιος είναι για να του στείλουμε τη φωτογραφία, αλλά ποτέ δεν τον βρήκαμε.

Για την επίθεση κατά του χώρου «Συνεργείο», κατά την οποία άλλος κατηγορούμενος εμφανίζεται να έχει καλέσει τον Ιω. Καζαντζόγλου ώστε να μεσολαβήσει ο βουλευτής Λαγός για συλληφθέντα, είπε: «Κάποιος με είχε πάρει τηλέφωνο, δεν θυμάμαι ποιος, ότι τον είχαν συλλάβει να ειδοποιήσω κάποιον...

Πρόεδρος: Ποιον;
Κατηγορούμενος: Δεν θυμάμαι... νομίζω τον Λαγό... Δεν έκατσα να ασχοληθώ. Δεν έκανα τίποτα... το άφησα πίσω.

Πρόεδρος: Σας θεωρούσαν από τα πλέον υπεύθυνα άτομα στον χώρο. Δεν ήσασταν τυχαίος. Σας καλούσαν, σας ενημέρωναν ακόμα και για το αν θα έρθουν σε συγκεντρώσεις. Σας θεωρούσαν από τα πιο βασικά άτομα στον χώρο.
Κατηγορούμενος: Θα μπορούσαν να καλέσουν τον οποιονδήποτε. Το κινητό μου ήταν αναρτημένο στα γραφεία.

Πηγή: iefimerida.gr