Κυριακή, 05 Δεκεμβρίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Βουλευτικές εκλογές: Χωρίς διόδια από σήμερα τα μεσάνυχτα! Μέχρι πότε ισχύει;

Για διευκόλυνση των ψηφοφόρων!

Βουλευτικές εκλογές: Χωρίς διόδια από σήμερα τα μεσάνυχτα! Μέχρι πότε ισχύει;
ΚΟΙΝΩΝΙΑ 06.07.2019 14:29

Χωρίς διόδια από σήμερα τα μεσάνυχτα λόγω των βουλευτικών εκλογών! Χωρίς διόδια από σήμερα τα μεσάνυχτα! Μέχρι πότε ισχύει;

Χωρίς να καταβάλουν διόδια διέρχονται τα οχήματα από τα διόδια, σε όλους τους μεγάλους αυτοκινητόδρομους της Ελλάδας, ενόψει των αυριανών βουλευτικών εκλογών.

Συγκεκριμένα, από τα μεσάνυχτα έως τις 8 το πρωί της Δευτέρας, με υπουργική απόφαση, οι οδηγοί δεν θα πληρώνουν διόδια, για τη διευκόλυνση της άσκησης του εκλογικού δικαιώματος των πολιτών, στις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής.

Η υπουργική απόφαση αναφέρει ότι «για τη διευκόλυνση της άσκησης του εκλογικού δικαιώματος στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019, όλα τα οχήματα ιδιωτικής και δημόσιας χρήσης θα διέρχονται ελεύθερα, χωρίς την καταβολή διοδίων, από τους μετωπικούς σταθμούς διοδίων των αυτοκινητοδρόμων όλων των έργων παραχώρησης, από την δωδεκάτη πρωινή (12.00 π.μ.) της 6ης Ιουλίου μέχρι την ογδόη πρωινή (8.00 π.μ.) της 8ης Ιουλίου 2019».

Βουλευτικές εκλογές 2019: Άλλαξαν τα εκλογικά τμήματα
Στο μεταξύ, υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες θα πρέπει να αναζητήσουν ξανά το εκλογικό τμήμα στο οποίο θα ψηφίσουν στις εθνικές εκλογές, καθώς έχουν γίνει αλλαγές.

Το υπουργείο Εσωτερικών επισημαίνει ότι τα εκλογικά τμήματα στις βουλευτικές εκλογές θα είναι λιγότερα από εκείνα όταν στήθηκαν οι τετραπλές κάλπες του Μαΐου, για τη διεξαγωγή των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Ετσι, οι ψηφοφόροι μπορούν να βρουν το εκλογικό τμήμα στο οποίο θα ψηφίσουν στις αυριανές εκλογές μέσω της ειδικής πλατφόρμας «Μάθε που ψηφίζεις».

Τι ισχύει για όσους δεν ψηφίσουν

Στο μεταξύ, συζήτηση γίνεται και για την αποχή από τις βουλευτικές εκλογές και εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών, που αναμένεται να βάλουν πολλούς στο δίλημμα κάλπη ή παραλία.

Πάντως, σύμφωνα με τον νόμο, υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων που απαλλάσσονται από την υποχρεωτική άσκηση του εκλογικού δικαιώματος. Πρόκειται για όσους έχουν υπερβεί το 70ο έτος της ηλικίας τους και για εκείνους που θα βρίσκονται στο εξωτερικό την ημέρα της διενέργειας των βουλευτικών εκλογών.

Επιπλέον, η παράγραφος 5 του άρθρου 51 του Συντάγματος αναφέρει ρητά ότι η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική και η μη αιτιολογημένη αποχή από τις εκλογές επισύρει κυρώσεις.Σε απόγνωση ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας! Τι συνέβη;

Πηγή: iefimerida.gr

Απίστευτο: Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ορίστηκε σε εφορευτική επιτροπή των εκλογών!

Στην εφορευτική επιτροπή του 199ου εκλογικού τμήματος, στου Ζωγράφου, διορίστηκε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Σε εισαγγελική ειδοποίηση προς τον πολυτιμότερο παίκτη του NBA, που δημοσιεύει ο skai.gr αναφέρεται ότι διορίστηκε αναπληρωματικό μέλος της εφορευτικής στο 199 εκλογικό τμήμα, στο 7ο εκλογικό διαμέρισμα της Δημοτικής Ενότητας Ζωγράφου, στο Β3 Νότιο τομέα Αθηνών.

Ο παγκόσμιος αστέρας του μπάσκετ καλείται να βρίσκεται στη θέση του από τις 6 το πρωί των εκλογών, μία ώρα πριν ανοίξουν και επίσημα οι κάλπες. Στην ειδοποίηση αναφέρεται ότι η τέλεση των καθηκόντων του είναι υποχρεωτική και τυχόν αμέλεια ή απείθεια τιμωρείται με φυλάκιση τριών μηνών έως δύο ετών.

Μέχρι στιγμής είναι άγνωστο εάν ο Γιάννης Αντετοκούμπο έχει ζητήσει εξαίρεση λόγω κωλύματος.

Απίστευτο: Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ορίστηκε σε εφορευτική επιτροπή των εκλογών!

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Εκλογές 2019: Το επικό σκίτσο του Αρκά για την ήττα του Τσίπρα!

Περιστέρα Μπαζιάνα: Στο πλευρό του Τσίπρα μετά την ήττα του στις εκλογές! Οι φωτογραφίες που μαρτυρούν τη σύγχυσή της!

Διαβάστε περισσότερα κοινωνικά θέματα στο Youweekly.gr!

Share