Exit poll: Ποιος φαίνεται να κατακτά την πρωτιά; Μεγάλη διαφορά!

Δε θα λείψουν οι μάχες όμως...

Exit poll: Ποιος φαίνεται να κατακτά την πρωτιά; Μεγάλη διαφορά!

Ποιος φαίνεται να κατακτά την πρωτιά σύμφωνα με τα πρώτα exit poll; Με μεγάλη διαφορά!

Οι κάλπες έκλεισαν. Οι πολίτες μίλησαν. Οι εκλογές φτάνουν στο τέλος τους.Τα πρώτα exit polls επιβεβαιώνουν τις δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών. Όλες ανεξαιρέτως έδιναν καθαρή νίκη στη Νέα Δημοκρατία και στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι πρώτο κόμμα και φαίνεται να έχει μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δεδομένη θεωρείται και η αυτοδυναμία και μάλιστα η «καθαρή». Την τρίτη θέση καταλαμβάνει το ΚΙΝΑΛ και τέταρτο είναι το ΚΚΕ.

Μάχη για να μπουν στη Βουλή αναμένεται να δώσουν τα τρία μικρότερα κόμματα, δηλαδή η Χρυσή Αυγή, το «Μέρα 25» του Γιάνη Βαρουφάκη και η «Ελληνική Λύση» του Κυριάκου Βελόπουλου. Το ποσοστό των τριών κομμάτων αναμένεται να κυμανθεί γύρω στο 3%.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ποσοστό συμμετοχής στις εκλογές είναι αυξημένο κατά 18% σε σύγκριση με τις ευρωεκλογές – πάντα μέσα από τις κάλπες του exit poll.

Δείτε τα αποτελέσματα του exit poll που έκαναν από κοινού οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί:

ΝΔ: 38-42%
ΣΥΡΙΖΑ: 26,5-30,5%
ΚΙΝΑΛ: 6-8%
ΚΚΕ: 5-7%

ΜεΡΑ25 3-5%
Χρυσή Αυγή: 2,8-4,8%
Ελληνική Λύση: 2,5-4,5%

Απίστευτο! Αυτός ο ψηφοφόρος κάνει τον γύρο του διαδικτύου!

Απίστευτο! Αυτός ο ψηφοφόρος κάνει τον γύρο του διαδικτύου και ο λόγος είναι αξιαγάπητος.

Κάθε φορά στις εκλογικές διαδικασίες βλέπουμε διάφορα πράγματα που δεν μπορούν να μας περάσουν αδιάφορα.

Αναμφίβολα στις φετινές Εθνικές εκλογές τις εντυπώσεις έκλεψε ένα..σκυλάκι.

Ο λόγος για ένα λευκό κανίς που μαζί με το αφεντικό του πήγαν στο εκλογικό κέντρο, μπήκαν μαζί στο παραβάν και τελικά… ψήφισαν!

Δεν ξέρουμε όμως αν ο φιλόζωος πολίτης ήθελε να περάσει κάποιο μήνυμα υπέρ της ζωοφιλίας όμως στην περίπτωσή του ταιριάζει γάντι η λαϊκή ρήση: «ψήφισα δαγκωτό».

Απίστευτο! Αυτός ο ψηφοφόρος κάνει τον γύρο του διαδικτύου!

Απίστευτο! Αυτός ο ψηφοφόρος κάνει τον γύρο του διαδικτύου!

Απίστευτο! Αυτός ο ψηφοφόρος κάνει τον γύρο του διαδικτύου!

Απίστευτο! Αυτός ο ψηφοφόρος κάνει τον γύρο του διαδικτύου!

Εκλογές: Τι κυρώσεις υπάρχουν αν δεν πάτε να ψηφίσετε;

Ποιες είναι οι κυρώσεις που θα υποστείτε αν δεν πάτε να ψηφίσετε στις βουλευτικές εκλογές;

Οι βουλευτικές εκλογές 2019 βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και όπως σε κάθε εκλογική διαδικασία ένα ποσοστό θα απέχει από τις κάλπες.

Οι κάλπες των βουλευτικών εκλογών άνοιξαν στις 7:00 το πρωί και σύμφωνα με το ΥΠΕΣ, μέχρι στιγμής, δεν έχουν αναφερθεί σοβαρά προβλήματα.

Σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών 2019, η πρώτη ασφαλής εκτίμηση της Singular Logic αναμένεται κατά τις 21:00.

Ενα πάγιο ζήτημα για τις εκλογές είναι το ποσοστό της αποχής, που λόγω και των υψηλών θερμοκρασιών, σήμερα, φοβίζει κόμματα, υποψηφίους και αναλυτές.

Πάντως, το υπουργείο Εσωτερικών έχει διαμηνύσει σχετικά ότι «η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος, σύμφωνα με την εκλογική νομοθεσία είναι υποχρεωτική». Θυμίζουμε πως τα διόδια είναι ανοιχτά σήμερα!