Δίκη Χρυσής Αυγής: Σοκάρουν τα λόγια του δολοφόνου του Φύσσα! «Είναι μια απλή ανθρωποκτονία»!

Έγινε χαμός στο δικαστήριο!

Δίκη Χρυσής Αυγής: Σοκάρουν τα λόγια του δολοφόνου του Φύσσα! «Είναι μια απλή ανθρωποκτονία»!

Στη δίκη της Χρυσής Αυγής σοκάρουν τα λόγια του δολοφόνου του Παύλου Φύσσα! Είπε χαρακτηριστικά: «Είναι μια απλή ανθρωποκτονία»!

Ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα και στέλεχος της ναζιστικής οργάνωσης, Γιώργος Ρουπακιάς απολογήθηκε σήμερα στο δικαστήριο, με την αίθουσα να είναι γεμάτη.

Η μητέρα του αδικοχαμένου Παύλου, η Μάγδα Φύσσα, ήταν εκτός αίθουσας. Αυτό άφησε το κοινό και την πρόεδρο Μαρία Λεπενιώτη να ακούν τον δολοφόνο να αφηγείται την δικιά του εκδοχή για τα γεγονότα.

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση! Χαμός στο δικαστήριο!

Πέφτοντας σε συνεχείς αντιφάσεις, όπως με το να μη μπορεί να απαντήσει σε ποιο τυπογραφείο στο Μπουρνάζι πήγε να πάρει τρικάκια το μοιραίο απόγευμα, ο Ρουπακιάς έφτασε τελικά στο βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου.

Όπως είπε ο Ρουπακιάς, η διαδρομή του για την καφετέρια Κοράλλι ξεκίνησε όταν έμαθε ότι είχε «εγκλωβιστεί κάποιος δικός μας στο Κοράλλι».

Στη συνέχεια, ο Ρουπακιάς περιέγραψε πως ξεκίνησε η δολοφονική επίθεση:

«Ήταν όλοι με αναμμένες μηχανές. Ήταν 8-10 μηχανές και κάποιες είχαν 2 άτομα. Τους ακολούθησα με το αμάξι…Φτάσαμε στο Κοράλλι, την καφετέρια. Βλέπω τον Παύλο Φύσσα, μέχρι τότε δεν τον ήξερα, με καμία εικοσαριά άτομα.

Είχε τελειώσει ο αγώνας και δεν ξέρω αν ήταν παρέα του όλοι αυτοί ή απλώς θαμώνες . Ήταν όλοι σταματημένοι μπροστά από την καφετέρια. Όλα έγιναν πολύ γρήγορα.»

Εκεί αντιμετώπισε την οργή του πατέρα του Παύλου, ο οποίος του φώναξε «είσαι ψεύτης!».

Η συνέχεια είχε ως εξής:

«Ήταν ο Φύσσας με καμία εικοσαριά άτομα. Έκοψαν μετά οι μηχανές, έκοψα κι εγώ και κοιταχτήκαμε με τον Φύσσα και μου φώναξε: «Γ..το σπίτι σου». Ήταν μικρό το στενό, έκοψαν οι μηχανές, έκοψα κι εγώ. Δεν του απάντησα και άνοιξα την πόρτα για να κατέβω.

Εκείνη τη στιγμή έρχεται ένας της ομάδας ΔΙΑΣ και μου χτυπάει το καπό και μου λέει «έλα, έλα», σαν να μου λέει «φύγε». Έφυγα πήγα λίγο πιο κάτω και άφησα το αυτοκίνητο, αλλά ήταν το μισό απ’ έξω. Βλέπω στο αντίθετο ρεύμα της Παναγή Τσαλδάρη μια θέση. Περίμενα να περάσουν 2 αυτοκίνητα και πήγα στο αντίθετο ρεύμα για να μπω να παρκάρω.»

«Μόλις άφησα το αυτοκίνητο βλέπω στο δρόμο τον Φύσσα με 3-4 άτομα ακόμα. Είναι 2-3 μέτρα πιο πίσω του τα άτομα. Είναι μια παρέα. Φωνές άκουγα αλλά δεν ξέρω από που. Διασταυρώθηκαν τα βλέμματα μας. Είχαμε απόσταση 4 μέτρα. Έγιναν όλα σε δευτερόλεπτα. Μάλλον με θυμήθηκε και μου λέει «τι είναι ρε;» κι έρχεται κατά πάνω μου. Ανοίγω την πόρτα του αυτοκινήτου, τράβηξα χειρόφρενο και τράβηξα ένα πτυσσομενο μαχαίρι που είχα..»

«Π: Μισό λεπτό. Γιατί πήρατε μαχαίρι; Ήσασταν στο αμάξι..

Κ: Τι να έκανα; Να έκλεινα τις ασφάλειες; Είχα ανοιχτά παράθυρα.

Π: Σήμερα αυτό θα κάνατε;

Κ: Ε, τι θα έκανα;

Π: Είχατε την ευχέρεια να φύγετε. Όπου σας βγάλει ο δρόμος

Κ: Πως να φύγω; Είχε κίνηση.»
Δυστυχώς όμως, η συνέχεια είναι γνωστή σε όλους:

«Στο αυτοκίνητο είχα ένα μαχαίρι. Και άνοιξα την πόρτα. Αν δεν είχα το μαχαίρι θα άνοιγα να φύγω πεζός. Θα ήταν η τελευταία λύση γιατί θα με έφταναν. Είχα το μαχαίρι. Βγαίνω έξω, κάνω ένα βήμα στο πεζοδρόμιο κι αρχίζει ο Φύσσα να με χτυπάει με γροθιές στο κεφάλι. Κρατώντας το μαχαίρι έκανα τα χέρια μου προς τα πάνω για να προστατευθώ.

Ήταν πιο ψηλός από εμένα. Τα σήκωσα για να προστατέψω το κεφάλι μου. Του έριξα με το μαχαίρι στα πόδια για να κάνει πίσω. Όπως πήγα για τη δεύτερη είχε σκύψει και τον πέτυχα στην καρδιά.»

«Π: Ο Ιατροδικαστής βρήκε σε εσάς χτυπήματα; Έχετε δει την έκθεση;

Κ: Έχω μαλακό τριχωτό κεφαλής και μου βρήκε κάποιες εκδορές. Στην έκθεση δεν αναφέρεται τίποτα.

[…]Κ: Ούτε να τον τραυματίσω ήθελα.

Π: Βρέθηκαν χτυπήματα στον θώρακα και στην καρδιά

Κ: Όταν σε βαράει ο άλλος κι είσαι σκυμμένος, πάνω στην ταραχή και την τρέλα δεν καταλαβαίνεις. Την ώρα που τρως ξύλο…

Π: Ναι που ξύλο βέβαια δεν προκύπτει.»
Το χειρότερο όμως, το φύλαγε για το τέλος. Όπως είπε ο χρυσαυγίτης δολοφόνος «μια απλή ανθρωποκτονία την έκαναν θέμα» (!!!):

Κ: Έχει γίνει μια απλή ανθρωποκτονία και… το πήγαν πολιτικά και το έκαναν…

Π: Δεν μπορείτε ΠΟΤΕ να λέτε απλή άνθρωποκτονία.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο κατηγορούμενος ακόμη και τώρα προσπαθεί να καλύψει την Χρυσή Αυγή, παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως «υποστηρικτή» της:

«Ημουν υποστηρικτής της Χρυσής Αυγής. Το καλοκαίρι του 2012 πήγα για πρώτη φορά στην τοπική της Νίκαιας. Δεν με πήγε κάποιος, διάβασα στο ίντερνετ και πήγα με τη σύζυγό μου. Στην αρχή πηγαίναμε αραιά και μετά πιο τακτικά.

«Στην αρχή βοηθούσα όποτε μου ζητήσουν, αν και στη συνέχεια έγινα κάτι σαν βοηθός του Τσακανίκα, επειδή έμενε μακριά στη Γλυφάδα και δούλευε ο άνθρωπος. Όποτε καθόμουν εγώ στο πόδι του. Οι αρμοδιότητες ήταν να πουλάμε κουπόνια για οικονομική ενίσχυση που έδινε ο Πατέλης, η πώληση ρούχων της Χρυσής Αυγής και είχα πάει και κάποιες φορές στη Μεσογείων να φέρω πράγματα.»

Βέβαια εκτός από το ότι συμμετείχε σε τάγμα εφόδου, είχε πάει μέχρι και σε μια κατασκήνωση στην Ηλεία όπου υπήρχαν όπλα:

«Είχα πάει στη κατασκήνωση στη Νέδα. Κάποια στιγμή ανακάλυψα τα όπλα και ρώτησα τον Πατέλη «τι είναι αυτά εδώ πέρα», μου είπε ότι τα «έφερε ένας συναγωνιστής», αλλά ήταν με πλαστικές σφαίρες. Και δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ, παρά μόνο για να φωτογραφηθούμε. Ο Πατέλης έριξε μια στον αέρα για να φωτογραφηθεί.»

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση! Όλα όσα ειπώθηκαν στο δικαστήριο!

Ραγδαίες εξελίξεις στη δίκη της Χρυσής Αυγής! Όλα όσα ειπώθηκαν στο δικαστήριο για την υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα!

Τα μέλη της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα με τον κατηγορούμενο ως άμεσο συνεργό στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα έκαναν απλές δράσεις, όπως αθλοπαιδιές και αρχαιοελληνικές τελετές.

Συγκεκριμένα, εκδρομές, διανομές τροφίμων, αθλοπαιδιές, ιδεολογικές συζητήσεις, αρχαιοελληνικές τελετές με δάδες και ανάγνωση του όρκου των Σαλαμινομάχων. Αυτά περιελάμβανε η συμμετοχή του Ιωάννη Καζαντζόγλου στις δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα με την απολογία του στη δίκη για την εγκληματική οργάνωση.

Ο κατηγορούμενος ως άμεσος συνεργός του Γιώργου Ρουπακιά στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα βρέθηκε στο βήμα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων απολογούμενος, σε πρώτη φάση, για τη δράση της εγκληματική οργάνωσης.

Τι κατέθεσε ο Ιωάννης Καζαντζόγλου στη δίκη της Χρυσής Αυγής
Απαντώντας σε ερωτήσεις της προέδρου, ο Ιωάννης Καζαντζόγλου είπε πως μπήκε στην Χρυσή Αυγή από το 2011 και ότι από τον Ιούλιο του 2013 είχε την ευθύνη για την πολιτική δράση στην Τοπική της Νίκαιας, με υπεύθυνο τον συγκατηγορούμενό του Γιώργο Πατέλη, τον οποίο ήξερε από μικρή ηλικία.

Ο κατηγορούμενος ρωτήθηκε για όλα όσα περιλαμβάνονται στο υλικό της δικογραφίας, όπως για τα επεισόδια στον Μελιγαλά το 2012, τα οποία χαρακτήρισε ως φραστικό επεισόδιο. Επίσης, δεν μπορούσε να θυμηθεί τίποτα για τις αιματηρές επιθέσεις στο ΠΑΜΕ και στον κοινωνικό χώρο «Συνεργείο».

Το μέλος της Χρυσής Αυγής, που φέρεται ως συνοδηγός στο όχημα του Γ. Ρουπακιά τη νύχτα της δολοφονίας του Π. Φύσσα, ανέφερε πως μετά τη θέση που του έδωσαν στην Τοπική της Νίκαιας, τον έβαλαν να εργαστεί στην υποδοχή στα κεντρικά της Χρυσής Αυγής, θέση για την οποία είχε μισθό και ασφάλιση. Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων επρόκειτο να βρεθεί σήμερα για την απολογία του ο Γιώργος Δήμου, ωστόσο, σύμφωνα με το γραμματέα του δικαστηρίου, στάθηκε αδύνατον να επικοινωνήσουν τόσο με τον ίδιο όσο και με τον συνήγορό του.

Σε δύο σκέλη η απολογία του Ιωάννη Καζαντζόγλου στη δίκη της Χρυσής Αυγής
Η διαδικασία ξεκίνησε με την απολογία του Ιωάννη Καζαντζόγλου, η οποία χωρίστηκε σε δύο σκέλη. Αρχικά, η πρόεδρος, Μαρία Λεπενιώτη, ρώτησε σχετικά με τις υπόλοιπες υποθέσεις, στις οποίες εμπλέκεται ο Καζαντζόγλου ώστε να απολογηθεί στο τέλος για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Αναφερόμενος στο θέμα των στολών που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της Χρυσής Αυγής ο Καζαντζόγλου είπε πως η ενδυμασία δεν ήταν συγκεκριμένη: «Είχε ξεκινήσει για να υπάρχει μια ομοιομορφία γιατί άρεσε και πούλαγε. Είπαμε να το σταματήσουμε, αλλά μας πρόλαβαν κάποια γεγονότα... ».

Για την κατασκήνωση στον ποταμό Νέδα ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως ήταν μία εκδρομή που οργάνωσε ο πυρηνάρχης της Νίκαιας, Γ. Πατέλης, και περιελάμβανε αναρρίχηση, κάποια ιδεολογική επικαιρότητα και όπλα paintball, αεροβόλα στην ουσία, τα οποία «δεν τα χρησιμοποιήσαμε γιατί είχαν μπαταρίες».

Σύμφωνα με τον Καζαντζόγλου, έγιναν και διαδικασίες τελετουργικού, όπου ο Γ. Τσακανίκας (κατηγορούμενος) διάβασε τον όρκο των Σαλαμινομάχων. «Ανάψαμε δύο δάδες και μερικά κεριά σαν τους αρχαίους Έλληνες. Μία αντιγραφή αρχαίας τελετουργίας ήταν» είπε. Αναφορικά με τις φωτογραφίες στον Νέδα, όπου ο κατηγορούμενος με άλλα άτομα στέκονται μπροστά από μία σημαία των SS και την ελληνική, κρατώντας όπλα, ο ίδιος σημείωσε ότι ήταν για «χλευασμό».

Πρόεδρος: Πού βρήκατε τη σημαία;
Κατηγορούμενος: Έφτασε ένα δέμα στα γραφεία της Νίκαιας και μέσα είχε ένα σημείωμα με περιφρονητικό περιεχόμενο. «Να το δείξετε στον πυρηνάρχη σας να σας πει ποιοι είστε» έγραφε... Εμείς τη σηκώσαμε χλευαστικά στην κατασκήνωση και φωτογραφηθηκαμε. Ήταν σε ενα συρτάρι τόσο καιρό.

Πρόεδρος: Γιατί το πήρατε μαζί σας στην εκδρομή και μάλιστα να βγάλετε φωτογραφίες;
Κατηγορούμενος: Ήταν για χλευασμό προς αυτόν που το έκανε. Είπαμε να βρούμε ποιος είναι για να του στείλουμε τη φωτογραφία, αλλά ποτέ δεν τον βρήκαμε.

Για την επίθεση κατά του χώρου «Συνεργείο», κατά την οποία άλλος κατηγορούμενος εμφανίζεται να έχει καλέσει τον Ιω. Καζαντζόγλου ώστε να μεσολαβήσει ο βουλευτής Λαγός για συλληφθέντα, είπε: «Κάποιος με είχε πάρει τηλέφωνο, δεν θυμάμαι ποιος, ότι τον είχαν συλλάβει να ειδοποιήσω κάποιον...

Πρόεδρος: Ποιον;
Κατηγορούμενος: Δεν θυμάμαι... νομίζω τον Λαγό... Δεν έκατσα να ασχοληθώ. Δεν έκανα τίποτα... το άφησα πίσω.

Πρόεδρος: Σας θεωρούσαν από τα πλέον υπεύθυνα άτομα στον χώρο. Δεν ήσασταν τυχαίος. Σας καλούσαν, σας ενημέρωναν ακόμα και για το αν θα έρθουν σε συγκεντρώσεις. Σας θεωρούσαν από τα πιο βασικά άτομα στον χώρο.
Κατηγορούμενος: Θα μπορούσαν να καλέσουν τον οποιονδήποτε. Το κινητό μου ήταν αναρτημένο στα γραφεία.

Πηγή: iefimerida.gr