Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Εφαρμόζεται τώρα ο αντικαπνιστικός νόμος! Πού θα απαγορεύεται το κάπνισμα;

Καμία ανοχή!

Εφαρμόζεται τώρα ο αντικαπνιστικός νόμος! Πού θα απαγορεύεται το κάπνισμα;
ΚΟΙΝΩΝΙΑ 29.07.2019 12:28

Εφαρμόζεται τώρα ο αντικαπνιστικός νόμος, έπειτα από εγκύκλιο του υπουργού Υγείας! Πού θα απαγορεύεται, λοιπόν, το κάπνισμα;

Δεν θα υπάρξουν εξαιρέσεις και ο νόμος θα είναι άκρως αυστηρός!

Πού θα απαγορεύεται το κάπνισμα
Ι. Σε όλα τα κτίρια όπου στεγάζονται Γραφεία Δημοσίων Υπηρεσιών, Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου που εποπτεύονται και επιχορηγούνται από το Κράτος, Οργανισμοί και άλλα Ιδρύματα (Ο.Τ.Ε., Δ.Ε.Η., ΕΛ.ΤΑ. κ.λ.π).

II. Σε όλες τις μονάδες παροχής Υπηρεσιών Υγείας, όπως: Νοσοκομεία, Ιδιωτικές Κλινικές, Κέντρα Υγείας, Περιφερειακά Ιατρεία, Δημοτικά Ιατρεία, Ιδιωτικά Ιατρεία–Οδοντιατρεία, Φαρμακεία, Λοιπές μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Π.Φ.Υ.) κ.α.
III. Σε όλους τους χώρους που παρέχεται εκπαίδευση όπως: Σχολεία, Πανεπιστήμια, Τεχνολογικά Ιδρύματα, Φροντιστήρια.

IV. Στα νηπιαγωγεία, παιδικούς σταθμούς, βρεφονηπιακούς σταθμούς, παιδότοπους.

V. Σε κλειστούς χώρους διεξαγωγής αθλοπαιδιών, ομαδικών αθλημάτων και αθλητικών εκδηλώσεων.

VI. Στους κλειστούς ή στεγασμένους χώρους των χώρων παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, καθώς επίσης

Οριστικό: Τέλος το κάπνισμα σε κέντρα διασκέδασης και καζίνο!

α) σε όλους τους δημόσιους ή ιδιωτικούς χώρους, κλειστούς ή στεγασμένους, που χρησιμοποιούνται για την παροχή εργασίας, (β) στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (γ) στους παντός είδους κλειστούς χώρους αναμονής, (δ) στα αεροδρόμια, εξαιρουμένων των χώρων που ειδικά προσδιορίζονται για τους καπνιστές, (ε) στους σταθμούς μεταφορικών μέσων και επιβατικών σταθμών λιμένων, (στ) στα παντός είδους κυλικεία, (ζ) στα παντός είδους μέσα μαζικής μεταφοράς συμπεριλαμβανομένων των επιβατηγών δημόσιας χρήσης αυτοκινήτων, με μετρητή (ταξί) και αγοραίων, η) στα πάσης φύσεως αυτοκίνητα, ιδιωτικής και δημοσίας χρήσης, όταν επιβαίνουν ανήλικοι κάτω των 12 ετών.

Κόψτε άμεσα το κάπνισμα χωρίς να παχύνετε! Έξυπνα tips για να το καταφέρετε...

Η τιμή του πακέτου στα τσιγάρα και τον καπνό έφτασε στα ύψη. Η καπνοαπαγόρευση θα σε βρει να καπνίζεις έξω από ένα στέκι ενώ μέσα οι φίλοι σου θα διασκεδάζουν. Κι έτσι, πήρες την μεγάλη απόφαση να το κόψεις το σπορ. Το τελευταίο αγκάθι στην υλοποίηση της απόφασης, είναι τα κιλά που πιστεύεις πως θα πάρεις, κόβοντας το τσιγάρο. Μην ανησυχείς. Υπάρχει λύση για να κόψεις το τσιγάρο και να παραμείνεις σε φόρμα.
Αλήθεια ή μύθος; Είναι αλήθεια πως όταν κόβεις το κάπνισμα τρως περισσότερο και άρα μπορεί να βάλεις κάποια κιλά. Αυτό συμβαίνει για δύο λόγους. Πρώτα πρώτα, η νικοτίνη που περιέχει το τσιγάρο είναι παράγοντας μείωσης της όρεξης. Μόλις την χάσεις, η όρεξη σου θα ξανανοίξει. Έπειτα, το τσιγάρο αυξάνει τεχνιτά τον μεταβολισμό σου, πράγμα που σημαίνει πως όταν το διακόψεις, ο μεταβολισμός θα επιστρέψει στα κανονικά του επίπεδα. Αυτό που πρέπει να γνωρίζεις είναι πως τα κιλά που θα πάρεις δεν είναι τόσα πολλά και εξαρτάται από εσένα και το πώς θα διαχειριστείς την κατάσταση. Μπορεί να δεις μια αύξηση που φτάνει τα 4 κιλά, αλλά οι περισσότερες γυναίκες που σταματούν το κάπνισμα παίρνουν μόνο 1800 γραμμάρια κατά μέσο όρο. Έπειτα, μόνο ένας στους 10 φτάνει στα 10 παραπανίσια κιλά.

Οι χρυσοί κανόνες: το μυστικό βρίσκεται στην σωστή άσκηση και την ισορροπημένη δίαιτα.

1. Αύξησε τα υγρά: όταν πεινάσεις, πιες νερό. Κατανάλωσε τουλάχιστον ενάμιση λίτρο καθημερινά. Έτσι, μειώνεις το αίσθημα πείνας και καταπολεμάς την δυσκοιλιότητα από την οποία υποφέρουν αρκετοί πρώην καπνιστές.

2. Καταπολέμησε τη λιγούρα: αν δεις πως η πείνα αυξάνεται μεταξύ των γευμάτων, πρόσθεσε ένα υγιεινό σνακ στη διατροφή σου, δύο ή τρεις ώρες μετά το τελευταίο προγραμματισμένο γεύμα που είχες. Δοκίμασε κάτι υγιεινό και νόστιμο όπως είναι τα αποξηραμένα φρούτα, ένα χαμηλών λιπαρών κράκερ ή μια μπάρα δημητριακών.

3. Απόφυγε τις μεγάλες μερίδες φαγητού: μάσησε την τροφή αργά και μην δοκιμάζεις τις μεγάλες μερίδες φαγητού, όπως έκανες ούσα καπνίστρια. Αν μετά το φαγητό έκανες ένα τσιγάρο, δοκίμασε να εγκαταλείπεις το τραπέζι αμέσως. Βούρτσισε τα δόντια ή βγάλε το σκύλο βόλτα.

4. Βρες ένα χόμπι: δοκίμασε να απ ασχολείσαι με δημιουργικές δραστηριότητες που θα σε κρατούν (εσένα και τα χέρια σου) απασχολημένη. Τι λες για λίγο τένις ή κέντημα; Το κομπολογάκι, θα πρότεινα να το αποφύγεις. Είπαμε να κόψεις το τσιγάρο, όχι να γίνεις νταλικέρης του καφενέ!

5. Ασκήσου λίγο παραπάνω: διάλεξε μια δραστηριότητα που να σου ταιριάζει. Το περπάτημα είναι ένας εύκολος και ανέξοδος τρόπος δραστηριοποίησης. Το ίδιο ισχύει και για το κολύμπι, το ποδήλατο και το τρέξιμο που αυξάνουν γρήγορα το μεταβολισμό. Έτισ αποκτάς καλή υγεία και την γονιμότητα.

6. Δώσε χρόνο στον εαυτό σου: ο οργανισμός χρειάζεται χρόνο για να καθαρίσει από την νικοτίνη. Μόλις περάσεις το πρώτο στάδιο της αποτοξίνωσης από το τσιγάρο, μην επαναπαυτείς. Βρίσκεσαι στο πιο κρίσιμο σημείο. Συνέχισε να ασκείσαι κα να προσέχει αυτά που τρως τουλάχιστον για τους πρώτους πέντε μήνες, μετά τη διακοπή του καπνίσματος. Ζυγίσου μια φορά την εβδομάδα και όχι καθημερινά. Αν πιστεύεις πως χρειάζεται να χάσεις κιλά, μην αρχίσεις την αυστηρή δίαιτα, αμέσως μόλις κόψεις το τσιγάρο. Δώσε χρόνο στον οργανισμό σου να συνηθίσει τις αλλαγές.

7. Νους υγιής: αν αντιμετωπίσεις κάποια επαγγελματική αποτυχία ή ερωτική απογοήτευση, αρνήσου να καπνίσεις ένα πακέτο ή να φας ένα μπολ παγωτό. Αν πρέπει να πνίξεις τον πόνο σου, πιες ένα ποτηράκι κρασί. Κάνει καλό στην καρδιά, επουλώνει τον ψυχικό πόνο και έχει μόνο 80- 85 θερμίδες/ανά ποτήρι. Προσοχή στις υπερβολές!

Μικρές συμβουλές για να αντιμετωπίσεις την ανάγκη για τσιγάρο ή φαγητό

1.Βούρτσισε τα δόντια σου συχνότερα.

2. Μάσησε μια τσίχλα κανέλας ή νικοτίνης.

3. Πιες ένα ποτήρι παγωμένο νερό.

4. Πάρε βαθιές ανάσες.

5. Πήγαινε σε χώρους που απαγορεύεται το κάπνισμα. Προτίμησε το σινεμά, το θέατρο, το μουσείο. Αν χρειαστεί, μετακόμισε στην Αμερική που οι καπνιστές αισθάνονται σαν πρόσφυγες.

6. Τηλεφώνησε σε ένα φίλο.

7. Απομάκρυνε από το περιβάλλον σου τους καπνιστές.

Διαβάστε ακόμα στο youweekly.gr:

Καλοκαίρι και εγκυμοσύνη- Όλα όσα πρέπει να προσέξετε

Μήπως ο τρόπος ζωής σας φταίει για τον πονοκέφαλο;

Καρκίνος στο στομάχι: Αν έχετε αυτά τα συμπτώματα τρέξτε αμέσως στον γιατρό!

Τα καλύτερα μας σήμερα:

Ανατριχιαστικό! Σε ποιον δρόμο θέλουν να δώσουν το όνομα του Παντελή Παντελίδη

Σοκ! Ματέο Παντζόπουλος: Πώς ήταν ο σύντροφος της Ελένης Μενεγάκη πριν την γνωρίσει; Σπάνιες φωτογραφίες!

Έκπληξη! Το αναπάντεχο δώρο που έλαβε η Σκορδά λίγο πριν το φινάλε του Πρωινού

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Μακελειό με πυροβολισμούς! Τουλάχιστον τρεις νεκροί! (Βίντεο)

Φρίκη! Γνωστή beauty blogger βρέθηκε αποκεφαλισμένη σε βαλίτσα!

Διαβάστε περισσότερα κοινωνικά θέματα στο Youweekly.gr!

Share