Καζάνι που βράζει η Αθήνα σε καύσωνα με 43 βαθμούς! Πότε ξεκινά;

Θα σκάσουμε, είναι το μόνο σίγουρο!

Καζάνι που βράζει η Αθήνα σε καύσωνα με 43 βαθμούς! Πότε ξεκινά;

Καζάνι που βράζει θα θυμίζει η Αθήνα σε καύσωνα με 43 βαθμούς που έρχεται να μας τελειώσει! Πότε ξεκινά, πόσο θα διαρκέσει;

Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά θερμών αέριων μαζών από την Αφρική στην περιοχή μας, με αποτέλεσμα τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες έως το Σάββατο 03/08.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία από το Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου, οι θερμότερες ημέρες θα είναι η Παρασκευή 02/08 και το Σάββατο 03/08, όπου οι μέγιστες θερμοκρασίες στα κεντρικά ηπειρωτικά θα φτάσουν τοπικά τους 41 – 42 ⁰C.

Όμως, το κύμα ζέστης φαίνεται να είναι σύντομο, αφού από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου 03/08, αναμένεται ενίσχυση των βορείων ανέμων με συνέπεια την υποχώρηση των υψηλών θερμοκρασιών, ενώ στα βόρεια προβλέπονται τοπικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως τις θερμές ώρες του Σαββάτου 03/08.

Καζάνι που βράζει η Αθήνα σε καύσωνα με 43 βαθμούς! Πότε ξεκινά;

Οι εκτιμώμενες μέγιστες θερμοκρασίες κατά τις μεσημεριανές ώρες της Παρασκευής 02/08 θα φτάσουν τους 39 - 40 ⁰C

Καζάνι που βράζει η Αθήνα σε καύσωνα με 43 βαθμούς! Πότε ξεκινά;

Λόγω των αναμενόμενων υψηλών θερμοκρασιών, θα πρέπει να τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης, τα οποία συνοπτικά παρουσιάζονται στον παρακάτω γράφημα.

Καιρός: Ξεκινάει το τετραήμερο της κολάσεως! Ήρθε ο καύσωνας!

Ξεκινάει από σήμερα το τετραήμερο της κολάσεως για τις καιρικές συνθήκες, καθώς ήρθε ο καύσωνας!

Ένα πολύ ζεστό τετραήμερο μας περιμένει με αποκορύφωμα το Σάββατο όπου οι θερμοκρασίες θα ξεπεράσουν τους 40 βαθμούς.

Το κύμα καύσωνα ξεκινά από σήμερα, καθώς ο καιρός θα παρουσιάσει άνοδο της θερμοκρασίας, κυρίως στα ηπειρωτικά και το Ιόνιο.

Ο Αύγουστος ξεκινά καυτός, με την θερμοκρασία να φτάνει σήμερα, Πέμπτη, τους 38 βαθμούς Κελσίου σε Θεσσαλία, Στερεά και Ανατολική Πελοπόννησο. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, αλλά τις επόμενες ημέρες, θα ανέβει ακόμη περισσότερο.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του Δικτύου Ευρωπαϊκών Μετεωρολογικών Υπηρεσιών, το Σάββατο αναμένεται να φτάσει ως τους 43 βαθμούς Κελσίου, στην περιοχή της Λάρισας. Οσον αφορά την σημερινή ημέρα, εκτός της ανόδου της θερμοκρασίας, οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 και τοπικά στα πελάγη έως 6 μποφόρ.

Έκτακτο δελτίο καιρού: Ποδαρικό με προειδοποίηση για κύμα καύσωνα κάνει ο Αύγουστος!

Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα, Πέμπτη:
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 20 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο βόρειο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 22 έως 36 και κατά τόπους 37 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά της Θεσσαλίας, της κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 21 έως 37 και κατά τόπους 38 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αίθριος. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 24 έως 31 και στην Κρήτη τοπικά έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αίθριος. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 25 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. ερμοκρασία: Από 24 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, τις απογευματινές ώρες νότιοι με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου.