Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Πένθος: Έφυγε από τη ζωή ο εκδότης Κυριάκος Παπαδόπουλος

Η δημόσια ανακοίνωση

Πένθος: Έφυγε από τη ζωή ο εκδότης Κυριάκος Παπαδόπουλος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ 27.02.2020 16:15
Αρθρογράφος: Youweekly Team
YOUWEEKLY TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Από την ζωή έφυγε ο εκδότης, Κυριάκος Παπαδόπουλος, όπως ανακοίνωσε ο εκδοτικός του οίκος, το απόγευμα της 25ης Φεβρουαρίου σε ηλικία 88 ετών και επικρατεί ασύλληπτο πένθος στην οικογένεια του. Ήταν ιδρυτής των ομώνυμων εκδόσεων.

Επιπλέον, ο εκδοτικός οίκος αναφέρει πως «Μέσα στα πρώτα δέκα χρόνια τα «Βιβλία Παιδικά Παπαδόπουλος» έγιναν συνώνυμο του ποιοτικού παιδικού βιβλίου, με τίτλους που παρέμειναν ενεργοί στον κατάλογο του εκδοτικού οίκου για περισσότερο από πενήντα χρόνια, όπως οι «Ιστορίες με τη Λιλίκα» και «Τόξο» που ανανεωμένες εξακολουθούν να εκδίδονται ακόμα και σήμερα.

Η κηδεία του θα τελεστεί σήμερα στις 15:00 στο Κοιμητήριο Νέας Ερυθραίας. Σήμερα τα γραφεία και το βιβλιοπωλείο της εταιρείας θα παραμείνουν κλειστά, ενώ η οικογένεια παρακαλεί όσους επιθυμούν –αντί στεφάνων– να πραγματοποιήσουν δωρεές στo Χατζηπατέρειο Κέντρο Αποκατάστασης Σπαστικών Παιδιών.

Θρήνος επικράτησε και στον δημοσιογραφικό κόσμο πριν από λίγες ημέρες, με την είδηση του χαμού του κορυφαίου δημοσιογράφου και συγγραφέα Ζαν Ντανιέλ.

Η ανακοίνωση του εκδοτικού οίκου για τον θάνατο του εκδότη Κυριάκου Παπαδόπουλου

Με βαθύτατη θλίψη θα θέλαμε να ενημερώσουμε φίλους, συνεργάτες και τους αναγνώστες μας, πως το απόγευμα της 25ης Φεβρουαρίου 2020 έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 88 ετών, ο ιδρυτής των Εκδόσεων Παπαδόπουλος, Κυριάκος Ι. Παπαδόπουλος.

Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, γεννηθείς το 1931, ανήκε στην τρίτη γενιά βιβλιοπωλών της οικογένειας του όταν αποφάσισε, μαζί με τον πατέρα του, να πάνε το βιβλιοπωλείο τους ένα βήμα παραπέρα, προχωρώντας στην έκδοση βιβλίων το 1953. Μέσα στα πρώτα δέκα χρόνια τα «Βιβλία Παιδικά Παπαδοπούλου» έγιναν συνώνυμο του ποιοτικού παιδικού βιβλίου, με τίτλους που παρέμειναν ενεργοί στον κατάλογο του εκδοτικού οίκου για περισσότερο από πενήντα χρόνια, όπως οι «Ιστορίες με τη Λιλίκα» και «Τόξο» που ανανεωμένες εξακολουθούν να εκδίδονται ακόμα και σήμερα.

Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος συνδύαζε το αδιαπραγμάτευτο ήθος και την πνευματική καλλιέργεια με τολμηρό επιχειρηματικό πνεύμα, όμως η αληθινή κινητήρια δύναμη πίσω από την ακάματη δραστηριότητά του στάθηκε πάντοτε η πραγματική αγάπη του για το βιβλίο. Υπήρξε πάντα ένας ήπιος, ευγενής και δίκαιος άνθρωπος, που και σαν εργοδότης ήταν μια πατρική φιγούρα που πάντα αφουγκραζόταν τις ανάγκες κάθε εργαζόμενου και σε έκανε να νιώθεις πολύτιμος και μοναδικός. Σαν τέτοιο θα θυμόμαστε πάντα τον «κύριο Κυριάκο», όλοι εμείς στον εκδοτικό οίκο.

Με σεβασμό στην παρακαταθήκη του, τα παιδιά του Γιάννης και Χριστίνα, αλλά και όλη μαζί η οικογένεια των Εκδόσεων Παπαδόπουλος, θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε πιστά το όραμά του, προσπαθώντας να εκδίδουμε τα «ωραιότερα βιβλία», όπως και ο ίδιος αγαπούσε να λέει.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Θρήνος: Πέθανε γνωστός Έλληνας δημοσιογράφος!

Πένθος στο ελληνικό μπάσκετ με τον "χαμό" Λαρισαίου γυμναστή

Share