Θρήνος! Πέθανε κορυφαίος δημοσιογράφος

Πένθος στον δημοσιογραφικό κόσμο

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Θρήνος! Πέθανε κορυφαίος δημοσιογράφος

Θρήνος στον δημοσιογραφικό κόσμο με την είδηση του χαμού του κορυφαίου δημοσιογράφου και συγγραφέα Ζαν Ντανιέλ.

Ειδικότερα ο Ζαν Ντανιέλ πέθανε την Τετάρτη 919/2) σε ηλικία 99 ετών. Να σημειωθεί ότι ήταν ιδρυτής του Nouvel Observateur, με το μέσο να γράφει χαρακτηριστικά για τον χαμό του:

«Ο Obs έμαθε με απέραντη θλίψη τον θάνατο του ιδρυτή και αρθρογράφου Ζαν Ντανιέλ. Πέθανε το βράδυ της Τετάρτης σε ηλικία 99 ετών έπειτα από μία ζωή γεμάτη πάθος, δέσμευση και δημιουργία. Πέθανε ο επιφανέστερος γάλλος δημοσιογράφος. Υπήρξε ταυτόχρονα παρατηρητής, πρωταγωνιστής και συνείδηση του κόσμου. Η σύνταξη του Obs επιθυμεί να του εκφράσει τον βαθύ θαυμασμό της, την ειλικρινή ευγνωμομοσύνη της και την πιστή μνήμη της…».

Ζαν Ντανίελ δημοσιογράφος πέθανε

Θλίψη επικρατεί ωστόσο και για τον θάνατο γνωστού ηθοποιού που έφυγε επίσης από την ζωή.

Θρήνος! Πέθανε Έλληνας δημοσιογράφος

Θρήνος επικρατεί με την είδηση πως πέθανε γνωστός Έλληνας δημοσιογράφος σε ηλικία 73 ετών. Στο πένθος βυθίστηκε ο χώρος της ενημέρωσης με τα δυσάρεστα νέα για τον άνθρωπο που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για πολλούς!

Ο λόγος για τον Κλέαρχο Τσαουσίδη, που ήταν και στέλεχος της Αριστεράς και ιδιαίτερα αγαπητός στη Θεσσαλονίκη!

Από το 1990 ως το 1996 διετέλεσε Γενικός Γραμματέας της ΕΣΗΕΜ-Θ. Εργάστηκε σε πολλά μέσα της πόλης αλλά και πανελλαδικής εμβέλειας. Τα τελευταία χρόνια αρθρογραφούσε στην εφημερίδα «Αυγή». Στέλεχος της Αριστεράς και ιδιαίτερα αγαπητός στη Θεσσαλονίκη.

Κλέαρχος Τσαουσίδης πέθανε

Άρχισε να εργάζεται το 1969 στην εφημερίδα "ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ". Στη συνέχεια εργάστηκε στις εφημερίδες "ΕΓΝΑΤΙΑ" (1981), "ΝΕΑ" (Γραφείο Θεσ/νίκης 1982-88). Την περίοδο Αύγουστος 1988 - Ιούλιος 1989, διετέλεσε διευθυντής Ραδιοφωνίας της ΕΡΤ στη Θεσσαλονίκη. Στη συνέχεια εργάστηκε στο "Mega Channel" (γραφείο Θεσ/νίκης) και το 1991 επανήλθε στα "ΝΕΑ". Το 1993 οργάνωσε και διεύθυνε ως το 1995, το ραδιοσταθμό ΖΗΤΑ, ενώ υπήρξε εισηγητής σε δημοσιογραφικά σεμινάρια που οργάνωσαν η IFJ (Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων) και η Παγκόσμια Οργάνωση Δημοσιογράφων στη Βουδαπέστη, Σόφια, Βουκουρέστι, Κοπεγχάγη, Λιουμπλιάνα, Ζάγκρεμπ. Δημοσιογραφικές αποστολές: Βουλγαρία, FYROM, Ρουμανία, Αλβανία, Γιουγκοσλαβία, Κροατία, Σλοβενία, Ουγγαρία, Κύπρος, Σοβιετική Ένωση (τότε), Λευκορωσία, Φιλανδία, Γερμανία, Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Ισπανία, Σκοτία, ΗΠΑ.

Εκτός από αυτόν ωστόσο, πρόσφατα υπήρξε ακόμα μια σημαντική απώλεια στον χώρο της δημοσιογραφίας, με θάνατο που συγκλόνισε.