Φονικό στα Γλυκά Νερά: Ανατροπή μεγατόνων στο έγκλημα

Σε αδιέξοδο οι αστυνομικές αρχές

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Φονικό στα Γλυκά Νερά: Ανατροπή μεγατόνων στο έγκλημα

"Σημαντικές εξελίξεις ακόμη & ανατροπές ενδέχεται να προκύψουν στο έγκλημα στα Γλυκά Νερά, πιθανόν & τα επόμενα 24ωρα, όπως είπε μιλώντας στο Mega ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Τα Νέα» και «Το Βήμα» Βασίλης Λαμπρόπουλος.

«Παρά την επισταμένη έρευνα των αστυνομικών δεν φαίνεται να έχουν βρεθεί στοιχεία από κάμερες και κινητά ή άλλα μέσα, που να δείχνουν την άφιξη, την εισβολή και την αναγνώριση των τριών τουλάχιστον κουκουλοφόρων, όπως έχει περιγραφεί από τον 32χρονο πιλότο» σημείωσε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, τονίζοντας ότι τα ευρήματα από τη μεζονέτα που έμενε το ζευγάρι είναι λιγοστά.

Νέα δεδομένα με το φονικό στα Γλυκά Νερά

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega φτωχά είναι και τα ευρήματα DNA. «Η Αστυνομία εξακολουθεί να αναζητά στοιχεία στο χώρο των ποινικών, όμως κατά τη διάρκεια της έρευνας έχει ληφθεί κατάθεση από ιδιώτη που δίνει και άλλες διαστάσεις στο δραματικό συμβάν» πρόσθεσε ο αστυνομικός συντάκτης. Παράλληλα, αρκετά είναι τα ερωτήματα που καλούνται να απαντήσουν οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση, όπως γιατί οι δράστες έπνιξαν την 20χρονη στη σοφίτα της μεζονέτας πιέζοντας το κεφάλι της για 7- 8 λεπτά, όταν έπειτα από 1-2 λεπτά πίεσης θα μπορούσε να έχει λιποθυμήσει και να μην αντιδρά, ενώ αυτό που επίσης εξετάζουν είναι ότι το θύμα - αν και σύμφωνα με τις πληροφορίες - αντιστάθηκε στους κακοποιούς δεν φέρει καμία αμυχή ή σημάδι πάλης.

Επίσης οι αστυνομικοί διατυπώνουν το ερώτημα γιατί οι δράστες έδεσαν με σκοινί και μονωτική ταινία τον 32χρονο πιλότο και μόνο με τα ρούχα της την 20χρονη μητέρα, καθώς και για ποιο λόγο επέλεξαν να αφαιρέσουν τις κάρτες μνήμης από τις κάμερες που είχε στο σπίτι το ζευγάρι αντί να τις ξηλώσουν και να τις πάρουν μαζί τους."

Τέλος, ένας Γεωργιανός που είχε συλληφθεί ως ύποπτος, δεν φαίνεται πλέον να εμπλέκεται ως ύποπτος για τη δολοφονία από την Αστυνομία. Θα διωχθεί όμως για ληστείες που εκκρεμούν εις βάρος του και πού για αυτές είχε προσπαθήσει να διαφύγει παράνομα από τη χώρα.

«Δύσκολο να σκότωσαν την 20χρονη καταλάθος»

Ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Ν. Α. Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, μίλησε για τα δύο περιστατικά που σόκαραν την ελληνική κοινωνία στην εκπομπή Μεσάνυχτα με την Ελεονώρα Μελέτη.

Συγκεκριμένα, σχολίασε το φονικό στα Γλυκά Νερά που συγκλόνισε το πανελλήνιο, ακόμη και τα ξένα μέσα, αλλά και την εν ψυχρώ δολοφονία του επιτυχημένου δημοσιογράφου, Γιώργου Καραϊβάζ.

«Το έγκλημα στα Γλυκά Νερά έχει ευαισθητοποιήσει πολύ κόσμο, γιατί ο απλός πολίτης ταυτίζεται με τη φιλήσυχη οικογένεια που ξαφνικά, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, τρεις εγκληματίες σκληροί, μπαίνουν στο σπίτι και αφαιρούν τη ζωή από μια 20χρονη μητέρα με αυτό τον τρόπο. Προφανώς τη στραγγάλισαν. Όλα τα περιστατικά, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, δείχνουν ότι είναι σκληροί.

Μπαίνουν και κρεμάνε το κατοικίδιο της οικογένειας, συνεχίζουν και απειλούν τον σύζυγο και την 20χρονη, εκβιάζοντας ότι θα κάνουν κακό στο 11 μηνών κοριτσάκι και κάτω από αυτές τις πιέσεις, η οικογένεια τους λέει για τα χρήματα και παρόλα αυτά δεν σταματάνε. Σαν αποτέλεσμα να σκοτώσουν τη σύζυγο».

«Θα σας μιλήσω υποθετικά, μπορεί να σκότωσαν την άτυχη κοπέλα γιατί αντέδρασε. Η κοπέλα ήταν γνώστης του μποξ, στα social έκανε αναρτήσεις με τους τίτλους της, οπότε ίσως αντέδρασε λειτουργώντας με το μητρικό ένστικτο, γιατί αν μια μάνα δει να την απειλούν για το παιδί της, εννοείται ότι θα αντιδράσει. Άλλος λόγος είναι ότι μπορεί να άρχισε να φωνάζει, να ήθελαν να της κλείσουν το στόμα και να υπερέβησαν της βίας. Δύσκολο όμως είναι να τη σκότωσαν καταλάθος, γιατί μπορείς να καταλάβεις όταν ένας άνθρωπος βρίσκεται στο σημείο να φύγει απ΄τη ζωή.

Ένας άλλος λόγος είναι ότι μπορεί κατά τη διάρκεια της πάλης που έγινε εκεί προφανώς να αποκαλύφθηκε κάποιος. Η μητέρα, το μωρό ή ο σύζυγος να έβγαλαν την κουκούλα και να είδαν τα χαρακτηριστικά των προσώπων, οπότε υπέθεσαν ότι μπορεί να μιλήσει η γυναίκα και να της αφαίρεσαν γι αυτόν τον λόγο τη ζωή. Σας είπα όμως κάνουμε υποθέσεις γιατί το Ανθρωποκτονιών δεν δίνει πολλές πληροφορίες και καλά κάνει, γιατί τις πληροφορίες τις ακούν και οι δράστες, οπότε μπορεί να καλυφθούν».

Η ΕΛ.ΑΣ αποφάσισε την επικήρυξη των δραστών. «Συμβαίνει αυτό και νομίζω ότι ήταν σωστό από την πολιτική ηγεσία γιατί το συγκεκριμένο έγκλημα έχει ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη. Όλος ο κόσμος θέλει να συλληφθούν αυτά τα ανθρωπόμορφα κτήνη».