Φολέγανδρος: «Με ειρωνευόταν και με πρόσβαλλε» - Όσα υποστήριξε ο 30χρονος για την Γαρυφαλλιά

Σοκαρισμένο το πανελλήνιο με το άγριο έγκλημα

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Φολέγανδρος: «Με ειρωνευόταν και με πρόσβαλλε» - Όσα υποστήριξε ο 30χρονος για την Γαρυφαλλιά

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία στην Φολέγανδρος ύστερα από τις τελευταίες εξελίξεις από το άγριο έγκλημα με θύμα την 26χρονη Γαρυφαλλιά.

Ο 30χρονος σύντροφός της ήταν αυτός ο οποίος την έσπρωξε προς τη θάλασσα με αποτέλεσμα η ίδια να χάσει την ζωή της, σύμφωνα μετά από την απολογία του στους άνδρες του τμήματος Ανθρωποκτονιών.

Σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή φαίνεται πως η κοπέλα ήταν ακόμη ζωντανή την ώρα που έπεσε στην θάλασσα όμως η αιτία του άδικου θανάτου της ήταν ο πνιγμός. Κακώσεις βρέθηκαν και στο σώμα της, οι οποίες ήταν συμβατές με τις κακώσεις που προήλθαν από τα χτυπήματά της στα βράχια.

Δείτε παρακάτω την απολογία του 30χρονου:

«…Το τελευταίο διάστημα τσακωνόμασταν συχνά και οι καβγάδες ήταν έντονοι. Με ειρωνευόταν και με πρόσβαλλε κι αυτή ήταν η κυριότερη αιτία της έντασης μεταξύ μας. Αυτό έγινε και την ημέρα που ήμαστε μέσα στο αυτοκίνητο, προχθές. Αρχίζαμε να φωνάζουμε και να τσακωνόμαστε. Τράβηξα κατά λάθος το χειρόφρενο, έχασα τον έλεγχο του αυτοκινήτου και το αμάξι βγήκε από το δρόμο».

Ο ίδιος ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς ότι έπεσε στη θάλασσα. Όμως, ομολόγησε λίγη ώρα αργότερα ότι δεν δίστασε να την εγκαταλείψει στη θάλασσα μόλις διαπίστωσε ότι η άτυχη κοπέλα είχε χάσει τις αισθήσεις της.

Η τελευταία ανάρτηση της 26χρονης Γαρυφαλλιάς

Συγκλονισμένο είναι το πανελλήνιο με την δολοφονία της 26χρονης Γαρυφαλλιάς στην Φολέγανδρο όπου είχε ταξιδέψει με τον 30χρονο σύντροφό της διακοπές. Τα στοιχεία που βλέπουν την δημοσιότητα σοκάρουν, ειδικά μετά την ομολογία του άνδρα για το θάνατο της.

Λίγες ημέρες ταξιδέψουν στο νησί, η κοπέλα έψαχνε νησιά για να κάνουν ελεύθερο κάμπινγκ. Μάλιστα ζητούσε την βοήθεια των ακολούθων της στο Facebook μέσα από μια ανάρτηση που πραγματοποίησε.

«Παιδιά καλημέρα! Γνωρίζει κανείς παραλίες που μπορείς να στήσεις σε Φολέγανδρο και Κίμωλο; Δεν βρίσκω σχετικά posts. Ευχαριστώ πολύ, καλό καλοκαίρι», είχε γράψει χαρακτηριστικά.

Φολέγανδρος Γαρυφαλλιάς στο Facebook πριν τη δολοφονία της

Το χρονικό της υπόθεσης στην Φολέγανδρο

Υπενθυμίζεται ότι η 26χρονη Γαρυφαλλιά παραθέριζε με τον 30χρονο φίλο της από την περασμένη Τρίτη στο νησί της Φολέγανδρου κάνοντας ελεύθερο κάμπινγκ. Το απόγευμα της Παρασκευής η 26χρονη από το Βελό Κορινθίας να βρίσκεται νεκρή σε θαλάσσια περιοχή της Φολεγάνδρου, και το αυτοκίνητο του ζευγαριού να εντοπίζεται σε βραχώδη περιοχή.

Στη Φολέγανδρο βρέθηκαν άμεσα άνδρες του τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών και του Τμήματος Ασφαλείας από τη Σύρο, προκειμένου να βοηθήσουν στις έρευνες, που διεξήγαγε το Λιμενικό Σώμα.

Φολέγανδρος Τα πρώτα λόγια του συντρόφου της 26χρονης

Οι έρευνες αυτές, ήταν που οδήγησαν στο συμπέρασμα τους αστυνομικούς ότι πιθανόν να έχουν να κάνουν με εγκληματική ενέργεια. Οι αστυνομικοί εξέτασαν την περιοχή που εντοπίστηκε το όχημα των δύο ατόμων και εντόπισαν το κολιέ που φορούσε στο λαιμό της η άτυχη κοπέλα, ένα σκουλαρίκι και κηλίδες αίματος, ενώ στη συνέχεια εντός της θάλασσας βρέθηκε ένα τσαντάκι το οποίο περιείχε την ταυτότητα του 30χρονου άνδρα.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των λιμενικών και των αστυνομικών που ασχολήθηκαν με την υπόθεση, η κοπέλα πιθανόν να δολοφονήθηκε σε κάποιο σημείο της παραλίας και στη συνέχεια ο δράστης να την πέταξε στη θάλασσα.

Η έρευνα της υπόθεσης δεν σταματά με την προσαγωγή του 30χρονου, ο οποίος αναμένεται να ρίξει φως στο τι συνέβη το απόγευμα της Παρασκευής.

Οι αξιωματικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών θα πάρουν τις επόμενες ώρες το διαβιβαστικό του Λιμενικού Σώματος, καθώς και τα ντοκουμέντα από το σημείο του φονικού και θα εξετάσουν από την αρχή την υπόθεση της άτυχης Γαρυφαλλιάς.

Παράλληλα, σημαντικά στοιχεία για το θάνατο της 26χρονης κοπέλας θα δώσει και η νεκροψία – νεκροτομή που θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ώρες στην Αθήνα.