Φολέγανδρος: Νέες αποκαλύψεις που καίνε τον 30χρονο

Η «ψυχική νόσος» και ο ξυλοδαρμός

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Φολέγανδρος: Νέες αποκαλύψεις που καίνε τον 30χρονο

Νέα δεδομένα έρχονται στο φως για την υπόθεση που συγκλόνισε όχι μόνο την τοπική κοινωνία αλλά και το πανελλήνιο για τον άδικο χαμό της Γαρυφαλλιάς στην Φολέγανδρο.

Σύμφωνα με τον ALPHA ο ιατροδικαστής Ηλίας Μπογιόκας, ανέφερε πως στο πτώμα της άτυχης κοπέλας υπάρχουν τραύματα που δείχνουν, χωρίς καμία αμφιβολία, ότι ξυλοκοπήθηκε πριν πέσει στη θάλασσα.

Μάλιστα, ο ίδιος θεωρεί πως ιο μώλωπες που βρέθηκαν στο μάτι της άτυχης γυναίκας είναι από τον 30χρονο, ο οποίος της έριξε γροθιά στο πρόσωπο.

Ο ιατροδικαστής περιμένει να μελετήσει τις φωτογραφίες από το σημείο, προκειμένου να τεκμηριώσει το πώς προκλήθηκαν οι κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Θέλει να αποδείξει αν ο καθ' ομολογίαν δολοφόνος χτύπησε την άτυχη κοπέλα με τα χέρια του ή αν την έριξε πάνω στα βράχια και τη χτυπούσε πάνω στα βράχια.

Την ίδια στιγμή, ο 30χρονος ζήτησε 48ωρη προθεσμία για να απολογηθεί και το πόρισμα του ιατροδικαστή θα είναι το «κλειδί» που θα φωτίσει την υπόθεση. Ο συνήγορός του, Γιάννης Βλάχος υποστήριξε πως υπάρχει ιστορικό διάγνωσης ψυχικής ασθένειας, για την οποία ο πελάτης του ελάμβανε αγωγή, την οποία είχε πλέον διακόψει.

Μίλησε ακόμα για ψυχική νόσο που έχει εμφανιστεί εδώ και καιρό και σημείωσε πως υπάρχουν τα απαραίτητα έγγραφα και διάγνωση από ειδικούς που την αποδεικνύει, την οποία και θα προσκομίσουν στις αρμόδιες αρχές. Μένει να αποδειχθεί ότι όντως υπάρχουν αυτά τα έγγραφα και ποια είναι η διάγνωση των ειδικών.

Σύμφωνα με τον κ. Βλάχο, ο καθ’ ομολογία δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς «έχει σοβαρό ψυχικό πρόβλημα για το οποίο είχε δοθεί για πολλά χρόνια φαρμακευτική αγωγή, η οποία το τελευταίο διάστημα είχε διακοπεί αυτοβούλως από τον 30χρονο».

Δείτε παρακάτω όσα ανέφερε ο δικηγόρος του 30χρονου στον ΑΝΤ1 :

Οι δηλώσεις της μητέρας της Γαρυφαλλιάς για το φονικό στη Φολέγανδρο

Ανείπωτος είναι ο πόνος που αισθάνεται η μητέρα της Γαρυφαλλιάς που δολοφονήθηκε από τον σύντροφό της στις διακοπές τους στη Φολέγανδρο. Η κυρία Αλέκα, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και «ράγισε καρδιές» με τα λόγια της.

Μετά τις σπαρακτικές εικόνες που κυκλοφόρησαν από την κηδεία της άτυχης κοπέλας, η μητέρα της αναφέρθηκε στον δράστη και εξήγησε πως αν ήθελε είχε την ευκαιρία να σώσει το παιδί της.

«Η δικαιοσύνη θα τα βρει όλα. Είχε μια ευκαιρία να τη σώσει όταν έπεσε στο νερό και ήταν ζωντανή. Είχε εκείνη τη στιγμή μια ευκαιρία να σώσει το παιδί μου, να πάρει τηλέφωνο την αστυνομία και να το σώσει.

Υπήρχε μια ευκαιρία να τη σώσει. Είχε και άλλη μια ευκαιρία να μην τη ρίξει μέσα, να είναι ψύχραιμος και να πει δε θα τη ρίξω. Από τη στιγμή που την έριξε και ήταν ζωντανή, το παιδί μου πνίγηκε και είχε αυτήν την ευκαιρία και δεν το έκανε. Για μένα τη σκότωσε δυο φορές», είπε χαρακτηριστικά η μητέρα της Γαρυφαλλιάς στο δελτίο του Star.