Φολέγανδρος: «Έριξες ξανά από τα βράχια την Ελένη Τοπαλούδη, δολοφόνησες ξανά την Καρολάιν»

Συγκλονίζει ο επικήδειος μίας στενής φίλης της Γαρυφαλλιάς

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Φολέγανδρος: «Έριξες ξανά από τα βράχια την Ελένη Τοπαλούδη, δολοφόνησες ξανά την Καρολάιν»

Σπαραγμός επικράτησε στην κηδεία της Γαρυφαλλιάς, που δολοφονήθηκε στη Φολέγανδρο. Η κηδεία τελέστηκε το απόγευμα της Δευτέρας, ανήμερα της ονομαστικής εορτής της άτυχης κοπέλας και «ράγισαν καρδιές» με τον επικήδειο που έβγαλε μία στενή της φίλη.

O επικήδειος της φίλης της Γαρυφαλλιάς που δολοφονήθηκε στην Φολέγανδρο

Σε κλίμα οδύνης τελέστηκε σήμερα η κηδεία της 26χρονης Γαρυφαλλιάς, που δολοφονήθηκε από τον 30χρονο φίλο της, ενώ βρίσκονταν στη Φολέγανδρο για διακοπές. Η οικογένεια, συγγενείς και φίλοι, είπαν το τελευταίο “αντίο” στη Γαρυφαλλιά ανήμερα της γιορτής της, στο Βέλο Κορινθίας, τον τόπο όπου έζησε και μεγάλωσε. Μία φίλη της 26χρονης και συνάδελφός της από το νοσοκομείο της Κορίνθου, συγκλόνισε με τον επικήδειο που εκφώνησε.

Χαρακτήρισε την Γαρυφαλλιά ως ένα “ανεκτίμητο διαμάντι” και απευθυνόμενη στον καθ’ ομολογίαν δράστη, είπε: “Δεν δολοφόνησες μόνο την Γαρυφαλλιά, δολοφόνησες την μητέρα, τον πατέρα, τα αδέρφια της. Τους έριξες όλους μαζί από τα βράχια. Έριξες ξανά από τα βράχια την Ελένη Τοπαλούδη, δολοφόνησες ξανά την Καρολάιν. Κάθε φορά που γίνεται μια γυναικοκτονία πεθαίνουν ξανά όλες οι δολοφονημένες γυναίκες από χέρια ανδρών”. Όταν ολοκλήρωσε τον επικήδειο, η φίλη της Γαρυφαλλιάς χειροκροτήθηκε από τους συγγενείς και φίλους που παρευρίσκονταν στον χώρο της εκκλησίας, σύμφωνα με τον Alpha.

«Νιώθω ότι η δικαιοσύνη αντί να είναι τυφλή είναι απλώς αργή»

Με μία ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, η Ευγενία Σαμαρά ξέσπασε για τη νέα γυναικοκτονία που έλαβε χώρα στη Φολέγανδρο, με την ηθοποιό να ξεκαθαρίζει πως υπάρχει ανάγκη για την πρόληψη αντίστοιχων εγκλημάτων.

«Δεν είναι η «κακιά στιγμή», είναι ο τρόπος που κάποιοι έχουν μάθει να λειτουργούν. Δεν έμαθαν ποτέ τι σημαίνει σεβασμός, ισότητα, ελευθερία, ενσυναίσθηση, δεν έμαθαν ότι οι πράξεις έχουν συνέπειες.

Και αυτό έγινε κάπου στα παιδικάτα τους.

Νιώθω θλίψη, θυμό, νιώθω ότι η δικαιοσύνη αντί να είναι τυφλή είναι απλώς αργή. Και στο τέλος της ημέρας, τι να την κάνω αυτή τη δικαιοσύνη όταν καταλήγω πενθούντας;

Φτάνει! Όχι άλλες ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΕΣ. Πες το, ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ! Αυτός είναι ο όρος!

Δεν προέκυψε από ανάγκη γλωσσολογικής διευκρίνισης. Καθιερώθηκε από εγκληματολόγους, ακριβώς γιατί πίσω από αυτές τις δολοφονίες σχηματίζεται και αποκρυσταλλώνεται ένα μοτίβο φόνων. Ποιος σκοτώνει μια γυναίκα και γιατί.

Έτσι φτάνουν πιο γρήγορα στη διαλεύκανση και ΒΑΣΙΚΑ στην ίδια την ΠΡΟΛΗΨΗ τέτοιων εγκλημάτων. Η γυναικοκτονία υφίσταται και δεν χρειάζεται καμία είδους πόλωση για να την μειώσει.

Έφτασε η ώρα, και άργησε, που ΟΛΟΙ μαζί οφείλουμε να κάνουμε κάτι. ΤΩΡΑ!

Έχουμε δικαιώματα που οφείλουμε να διεκδικήσουμε ΑΛΛΑ και ευθύνες που οφείλουμε να αναλάβουμε. #καμιαμόνη #femicide #endwomenabuse», έγραψε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή της.