Φολέγανδρος: Η νέα ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια για τον 30χρονο

«Μετά το έγκλημά του, αντί να παραδοθεί και να ζητήσει συγγνώμη προσπάθησε μόνο να αποφύγει τις ποινικές συνέπειες της αποτρόπαιας πράξης του»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Φολέγανδρος: Η νέα ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια για τον 30χρονο

Το γραφείο του Αλέξη Κούγια προχώρησε σε μια επίσημη ανακοίνωση αναφορικά με τις δηλώσεις του συνηγόρου υπεράσπισης του κατηγορούμενου για την ανθρωποκτονία της 26χρονης, Γιάννη Βλάχου.

Ο γνωστός ποινικολόγος συγκεκριμένα κάνει λόγω για το αίτημα που πρόκειται να υποβάλειι στον ανακριτή Νάξου για τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης στον εντολέα του.

Η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια

«Παρακολουθούμε τόσο ο επικεφαλής του γραφείου μας κος Αλέξιος Κούγιας όσο και εμείς οι συνεργάτες του την προκλητική - ρεαλιστική προσπάθεια, χωρίς καμία συναισθηματική υποδομή, του συνηγόρου της υπερασπίσεως του 30χρονου κατηγορουμένου, που, αφού ξυλοκόπησε άγρια, εκτόξευσε στη θάλασσα την αείμνηστη Γαρυφαλλιά Ψαρράκου, την οικογένεια της οποίας εκπροσωπούμε στο ευαίσθητο βήμα υποστηρίξεως της κατηγορίας και εκείνο, το οποίο απαιτούμε, είναι τουλάχιστον από σήμερα να σταματήσει αυτή η χωρίς καμία αίσθηση ντροπής και με στοιχεία απόλυτης αδιαφορίας για την ψυχική οδύνη του πατέρα, της μητέρας και των τριών αδελφών της αειμνήστου Γαρυφαλλιάς, για την αδιανόητη και με αυτόν τον τρόπο απώλεια της ζωής της, παράνομη και αντιδεοντολογική προσπάθεια μετατροπής ενός επικίνδυνου ανθρώπου σε δήθεν θύμα μη ορθής αντιμετωπίσεως μιας δήθεν ψυχικής παθήσεώς του, η οποία πριν από το έγκλημα δεν τον απέτρεψε να σπουδάσει, δεν τον απέτρεψε να έχει μια συγκεκριμένη κοινωνιολογική προσέγγιση.

Το κυριότερο, αμέσως μετά το έγκλημά του, αντί να παραδοθεί και να ζητήσει αμέσως συγγνώμη από τους συγγενείς του θύματος για την καταστροφή της ζωής τους, που προκάλεσε, το μόνο που τον ενδιέφερε αυτόν και τους συγγενείς του και την υπεράσπισή του ήταν και είναι να προσπαθήσει με κάθε τρόπο να αποφύγει τις ποινικές συνέπειες της αποτρόπαιας πράξης του.

Το γραφείο μας θα τοποθετηθεί υπεύθυνα με Δελτίο Τύπου, μόλις έχουμε στα χέρια μας τη δικογραφία, τις επιστημονικές προσεγγίσεις και την απολογία του κατηγορουμένου».

 νέα ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια για τον 30χρονο στην Φολέγανδρο

«Σκότωσε το παιδί μου δύο φορές»

Ανείπωτος είναι ο πόνος που αισθάνεται η μητέρα της Γαρυφαλλιάς που δολοφονήθηκε από τον σύντροφό της στις διακοπές τους στη Φολέγανδρο. Η κυρία Αλέκα, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και «ράγισε καρδιές» με τα λόγια της.

Μετά τις σπαρακτικές εικόνες που κυκλοφόρησαν από την κηδεία της άτυχης κοπέλας, η μητέρα της αναφέρθηκε στον δράστη και εξήγησε πως αν ήθελε είχε την ευκαιρία να σώσει το παιδί της.

«Η δικαιοσύνη θα τα βρει όλα. Είχε μια ευκαιρία να τη σώσει όταν έπεσε στο νερό και ήταν ζωντανή. Είχε εκείνη τη στιγμή μια ευκαιρία να σώσει το παιδί μου, να πάρει τηλέφωνο την αστυνομία και να το σώσει.

Υπήρχε μια ευκαιρία να τη σώσει. Είχε και άλλη μια ευκαιρία να μην τη ρίξει μέσα, να είναι ψύχραιμος και να πει δε θα τη ρίξω. Από τη στιγμή που την έριξε και ήταν ζωντανή, το παιδί μου πνίγηκε και είχε αυτήν την ευκαιρία και δεν το έκανε. Για μένα τη σκότωσε δυο φορές», είπε χαρακτηριστικά η μητέρα της Γαρυφαλλιάς στο δελτίο του Star.