Εξελίξεις με την επίθεση με βιτριόλι - Για πρώτη φορά πρόσωπο με πρόσωπο η Ιωάννα με την Έφη

Αύριο ξεκινά η δίκη

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Εξελίξεις με την επίθεση με βιτριόλι - Για πρώτη φορά πρόσωπο με πρόσωπο η Ιωάννα με την Έφη

Μια ημέρα έμεινε μέχρι την πολύκροτη δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας κατά την οποία η 37χρονη κατηγορούμενη θα κληθεί μπροστά σε δικαστές και στην Ι Ιωάννα Παλιοσπύρου να απολογηθεί για το κακό που προκάλεσε στο θύμα.

Στόχος των δικαστών είναι η δική να ξεκινήσει κανονικά αύριο 15/9 και να ολοκληρωθεί πριν η Έφη κλείσει τον 18ο μήνα προφυλάκισης της, ώστε να μην μείνε ούτε μια ημέρα εκτός φυλακής, ειδικά μετά το ηχητικό ντοκουμέντο που είδε το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα που εκδόθηκε από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας η κατηγορούμενη θα δικαστεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και όχι για βαριά σκοπούμενη βλάβη, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα και τα στοιχεία της δικογραφίας η 37χρονη είχε σκοπό να σκοτώσει την Ιωάννα.

Εξελίξεις με την δίκη για την επίθεση με βιτριόλι

Για τον λόγο αυτό στο δικαστήριο έχουν κληθεί να καταθέσουν οι βασικότεροι από τους 35 συνολικά μάρτυρες, όπως είναι οι γιατροί της Ιωάννας και οι αστυνομικοί που ανέλαβαν τις έρευνες, προκειμένου να περιγράψουν όλο το φάσμα της επίθεσης με το βιτριόλι, την κατάσταση της Ιωάννας που έδωσε σκληρή μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, τα σοβαρά τραύματα και τα 9 χειρουργεία που έχει κάνει μέχρι ώρας καθώς υπολείπονται κι άλλα πολλά, αλλά και τα σχέδια της βιτριολίστριας αμέσως μετά την επίθεση καθώς υπάρχουν υποψίες πως είχε βάλει στόχο κι άλλα πρόσωπα.

«Η Ιωάννα θέλει να παραστεί στο δικαστήριο και να...»

Σοκ είχε προκαλέσει πριν από ενάμιση χρόνο η είδηση πως η Ιωάννα Παλιοσπύρου είχε δεχθεί επίθεση με βιτριόλι. Η κατάσταση της υγείας της ήταν αρκετά κρίσιμη καθώς θεωρήθηκε μια από τις πιο αποτρόπαιες πράξεις που έχουν γίνει στην Ελλάδα.

Ο Απόστολος Λύτρας ο οποίος είναι δικηγόρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου, μίλησε σήμερα στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» και μέσα σε όλα αναφέρθηκε για την δίκη που πρόκειται να ξεκινήσει στις 15 Σεπτεμβρίου.

Ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά: «Η Ιωάννα βρίσκεται σε μία άτυπη φυλακή και θα συνεχίσει να βρίσκεται, γιατί όλο το καλοκαίρι η Ιωάννα δεν μπορούσε να βγει από το σπίτι της. Ο ήλιος και η ζέστη προκαλούν πόνο στα τραύματά της».

Και συνέχισε: «Έχει δικαίωμα υπεράσπισης ο κάθε άνθρωπος και είμαι υπέρμαχος του τεκμήριου της αθωότητας... Η Ιωάννα είναι ένα γενναίο παιδί και έχει εισπράξει μεγάλη αγάπη από τον κόσμο.

Ο λόγος για τον οποίο προκύπτει ότι έγινε αυτό, μπήκαμε στη θέση της. Θα μπορούσε να είχε συμβεί σε εμάς, την κόρη μας, σε ένα δικό μας πρόσωπο».