Επίθεση με βιτριόλι: Έφτασε στο εφετείο η Ιωάννα - Ντυμένη στα λευκά και με καπέλο

Έπεσαν πάνω της οι κάμερες και ο κόσμος - Ζωγραφισμένο στο πρόσωπο της το άγχος

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Επίθεση με βιτριόλι: Έφτασε στο εφετείο η Ιωάννα - Ντυμένη στα λευκά και με καπέλο

Στα δικαστήρια έφτασε η Ιωάννα Παλιοσπύρου για την εκδίκαση της υπόθεσης της επίθεσης με βιτριόλι σε βάρος της από την 36χρονη, για λόγους προσωπικής εμμονής, σύμφωνα με την κατηγορούμενη. Φορώντας λευκά και την ειδική μάσκα για να προστατεύει τα μοσχεύματα στο πρόσωπο της, βγήκε από το αυτοκίνητο και οι δημοσιογράφοι με τις κάμερες έπεσαν πάνω της για μια δήλωση.

Με το που πάτησε το πόδι της εκτός αυτοκινήτου δεν υπήρχε ούτε χώρος για να περπατήσει, με τους δυο δικηγόρους της να έχουν δημιουργήσει μια ασπίδα για να την προστατεύσουν. Η δημοσιογράφος μάλιστα του ALPHA, φώναζε να κάνουν χώρο για να περάσει.

Στα μάτια της Ιωάννας ήταν ζωγραφισμένο το άγχος, ενώ έπιανε την καρδιά της μέχρι να μπει μέσα στο κτίριο. Να υπενθυμίσουμε πως λίγες ημέρες πριν την δίκη, η 35χρονη είχε αναρτήσει φωτογραφία της μέσα από το χειρουργείο.

Βίντεο με την Ιωάννα στα δικαστήρια

Το χρονικό της επίθεσης με βιτριόλι

Ήταν 20 Μαΐου του 2020, 9.30 το πρωί, όταν η Ιωάννα Παλιοσπύρου δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι από μια άλλη γυναίκα, την ώρα που πήγαινε στη δουλειά της στην Καλλιθέα.

Για περίπου τρεις εβδομάδες, οι Αρχές αναζητούσαν τη δράστιδα της επίθεσης. Οι έρευνες εστιάστηκαν στο υλικό από τις κάμερες ασφαλείας και στην άρση των τηλεφωνικών συνομιλιών.

Μέχρι που στην περιοχή του Ζωγράφου, οι αστυνομικοί προχωρούν στην προσαγωγή μίας 35χρονης, έξω από το σπίτι της. Έχουν ενδείξεις ότι η γυναίκα αυτή ενδέχεται να είναι ύποπτη. Μετά από έρευνα στο διαμέρισμά της εντοπίζονται ένα σακίδιο, ένα παντελόνι, μια καμπαρντίνα και μια περούκα, τα οποία ταυτίζονται με αυτά που φορούσε η φερόμενη δράστις όπως έχει καταγραφεί από τις κάμερες ασφαλείας.

Σήμερα η δίκη για την επίθεση με βιτριόλι

Μαζί εντοπίζεται και η τηλεκάρτα, την οποία φέρεται να χρησιμοποιήσει η φερόμενη δράστις για να υλοποιήσει το σχέδιο της, καλώντας στην εταιρία ταξί για να κλείσει ραντεβού και να μπορέσει να διαφύγει από το σημείο μετά την επίθεση.

Η προσαγωγή της 35χρονης ιδιωτικής υπάλληλου σε δικηγορικό γραφείο, μετατρέπεται σε σύλληψη, το απόγευμα της 11ης Ιουνίου. Οδηγείται στον εισαγγελέα, ο οποίος της ασκεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και απείθεια.