Επίθεση με βιτριόλι: Η αντίδραση της Ιωάννας Παλιοσπύρου στην απουσία της κατηγορούμενης από την δίκη

Δεν θα αντιμετωπίσει τελικά σήμερα την γυναίκα που της κατέστρεψε την ζωή

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Επίθεση με βιτριόλι: Η αντίδραση της Ιωάννας Παλιοσπύρου στην απουσία της κατηγορούμενης από την δίκη

Στα δικαστήρια έφτασε λίγο μετά τις 9 το πρωί της Τετάρτης (15/9) η Ιωάννα Παλιοσπύρου. Η κοπέλα που δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι πριν ενάμιση χρόνο, δεν θα δει τελικά την κοπέλα που της κατέστρεψε ολοκληρωτικά την ζωή.

«Θέλω να σταθώ απέναντι της, να με κοιτάξει στα μάτια όπως την στιγμή που μου έριξε το βιτριόλι και να μου εξηγήσει τι της έκανα» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

Η 37χρονη Έφη ωστόσο αποφάσισε να μην παρευρεθεί στην σημερινή δίκη και αντί αυτού βρέθηκε ο δικηγόρος της, Σάκης Κεχαγιόλου, προκειμένου να την υπερασπίσει.

Σύμφωνα με την Κέλλη Χεινοπώρου και το Πρωινό, η Ιωάννα Παλιοσπύρου κάθισε μέσα στην αίθουσα μαζί με την μητέρα της και όταν άκουσε την δήλωση της κατηγορουμένης ότι δεν θα παραστεί στο δικαστήριο, ήταν φανερά απογοητευμένη.

Η αντίδραση της Ιωάννας Παλιοσπύρου όταν έμαθε ότι δεν θα συναντήσει την κατηγορούμενη

Δικηγόρος κατηγορούμενης: «Ομολογεί την ενοχή της αλλά ζητά τη μετατροπή της κατηγορίας»

Η κατηγορούμενη ανέφερε πως ομολογεί την πράξη της και δηλώνει ένοχη, ωστόσο ζητά μετατροπή της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά σκουπούμενη σωματική βλάβη. Δείτε εδώ και την γραπτή δήλωσή της.

Ο δικηγόρος της, Σάκης Κεχαγιόγλου, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Εκφράζουμε την προσωπική μας συμπάθεια στο θύμα αυτής της επιθέσεως. Η προσωπική και ανθρώπινη πλευρά της υπόθεσης δεν έχει σχέση με τα νομικά. Θεωρώ υποχρέωση μου να εκφράσω στην κ. Παλιοσπύρου τη συμπάθεια μου για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται και θα βρίσκεται για πολλά χρόνια. Το τι θα πει η κατηγορούμενη για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, θα το πει στον οικείο δικονομικά χρόνο. Το παραπεμπτικό βούλευμα είναι λανθασμένο.

Ως προς τα πραγματικά περαστικά έχει ομολογήσει. Υπάρχει διαφωνία σου νομικό χαρακτηρισμό της πράξης. Παραπέμπεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ η θέση της υπερασπίσεως είναι ότι πρόκειται για μια κλασική περίπτωση βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Η νομολογία ομιλεί όλα αυτά τα χρόνια για τέτοιες περιπτώσεις. Η θέση της υπερασπίσεως είναι ότι πρέπει να μετατραπεί η κατηγορία στο κακούργημα της βαριάς σκοπουμενης σωματικής βλάβης».

Επίθεση με βιτριόλι Ιωάννα Παλιοσπύρου δηλώσει Κεχαγιόγλου