Ιωάννα Παλιοσπύρου: «Έδειξε πόσο δειλή είναι» - Η πρώτη δήλωση έξω από το εφετείο

Δεν έδωσε το παρών η 36χρονη κατηγορούμενη

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Ιωάννα Παλιοσπύρου: «Έδειξε πόσο δειλή είναι» - Η πρώτη δήλωση έξω από το εφετείο

Μεταφέρθηκε για τις 30 Σεπτεμβρίου η δίκη για την επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου από την 36χρονη Έφη, που έγινε πριν από ενάμιση χρόνο στην περιοχή της Καλλιθέας. Μάλιστα, η κατηγορούμενη, αποφάσισε να μην παρευρεθεί στο δικαστήριο και αντί αυτού βρέθηκε ο δικηγόρος της, Σάκης Κεχαγιόλου, προκειμένου να την υπερασπίσει.

Σύμφωνα με την Κέλλη Χεινοπώρου και το Πρωινό, η Ιωάννα κάθισε μέσα στην αίθουσα μαζί με την μητέρα της και όταν άκουσε την δήλωση της κατηγορουμένης ότι δεν θα παραστεί στο δικαστήριο, ήταν φανερά απογοητευμένη.

Η πρώτη δήλωση της Παλιοσπύρου έξω από το δικαστήριο

Με το άκουσμα πως η 36χρονη δεν θα παρευρεθεί, αλλά και πως η δίκη πήρε παράσταση για τις 30 του Σεπτέμβρη, η Ιωάννα Παλιοσπύρου αναχώρησε από το εφετείο. Ωστόσο, θέλησε κατά την έξοδο της να κάνει δηλώσεις στις κάμερες.

«Για ακόμα μια φορά αυτή που προσπάθησε να με σκοτώσει απέδειξε πόσο ψυχρή και πόσο δειλή είναι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Βίντεο με την δήλωση της Ιωάννας Παλιοσπύρου

Το χρονικό της επίθεσης με βιτριόλι

Ήταν 20 Μαΐου του 2020, 9.30 το πρωί, όταν η Ιωάννα Παλιοσπύρου δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι από μια άλλη γυναίκα, την ώρα που πήγαινε στη δουλειά της στην Καλλιθέα.

Για περίπου τρεις εβδομάδες, οι Αρχές αναζητούσαν τη δράστιδα της επίθεσης. Οι έρευνες εστιάστηκαν στο υλικό από τις κάμερες ασφαλείας και στην άρση των τηλεφωνικών συνομιλιών.

Μέχρι που στην περιοχή του Ζωγράφου, οι αστυνομικοί προχωρούν στην προσαγωγή μίας 35χρονης, έξω από το σπίτι της. Έχουν ενδείξεις ότι η γυναίκα αυτή ενδέχεται να είναι ύποπτη. Μετά από έρευνα στο διαμέρισμά της εντοπίζονται ένα σακίδιο, ένα παντελόνι, μια καμπαρντίνα και μια περούκα, τα οποία ταυτίζονται με αυτά που φορούσε η φερόμενη δράστις όπως έχει καταγραφεί από τις κάμερες ασφαλείας.

Σήμερα η δίκη για την επίθεση με βιτριόλι

Μαζί εντοπίζεται και η τηλεκάρτα, την οποία φέρεται να χρησιμοποιήσει η φερόμενη δράστις για να υλοποιήσει το σχέδιο της, καλώντας στην εταιρία ταξί για να κλείσει ραντεβού και να μπορέσει να διαφύγει από το σημείο μετά την επίθεση.

Η προσαγωγή της 35χρονης ιδιωτικής υπάλληλου σε δικηγορικό γραφείο, μετατρέπεται σε σύλληψη, το απόγευμα της 11ης Ιουνίου. Οδηγείται στον εισαγγελέα, ο οποίος της ασκεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και απείθεια.