Επίθεση με βιτριόλι - γιατρός Ιωάννας: «Ήταν επικίνδυνο για την υγεία της που πήγε στη δίκη»

«Κάθε φορά που θα χειρουργείται, θα πρέπει να φορά τη μάσκα για ένα χρόνο»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Επίθεση με βιτριόλι - γιατρός Ιωάννας: «Ήταν επικίνδυνο για την υγεία της που πήγε στη δίκη»

Η Μαρία Καλοφώνου Διευθύντρια Πλαστικής Χειρουργικής Κλινικής στο Θριάσιο αλλά και γιατρός της Ιωάννας Παλιοσπύρου μίλησε στο OPEN το πρωί του Σαββάτου (18/9) και μέσα σε όλα ανέφερε πως η κίνηση της να πάει στο δικαστήριο ήταν αρκετά επικίνδυνη για την υγεία της.

«Όλοι θεράποντες ανησυχούμε. Ξέρει ότι θα έχει κόστος. Το ιδιαίτερο με περίπτωσή της, είναι το άδικο. Ήταν στοχευμένο θύμα που δέχτηκε κακία» είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως συνολικά έχει κάνει 9 επεμβάσεις στο Θριάσιο αλλά έχει πάει και στο εξωτερικό για συμβουλές.

Η Μαρία Καλοφώνου ανέφερε επίσης: «Η μάσκα φοριέται γιατί έχει σημεία που θέλουμε οι ουλές να γίνουν πιο επίπεδες. Κάθε φορά που θα χειρουργείται, θα πρέπει να τη φορά για ένα χρόνο. Δυστυχώς δεν έχουν τέλος αυτά τα πράγματα. Κάθε χειρουργείο έχει πόνο. Και όταν εκτίθεται στον ήλιο θα πονά».

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της Ιωάννας Παλιοσπύρου, κ. Ν. Αλεξανδρή είναι πολύ πιθανό η Ιωάννα να βγάλει τη μάσκα όταν αφεθεί ελεύθερη η κατηγορούμενη.Το δικαστήριο έχει δυνατότητα να κλητεύσει μάρτυρες νέους που δεν έχουν κληθεί. Εφόσον έχουμε αποδείξεις για βαθμό συμμετοχής του καθενός.

«Αν κάποιοι τη βοήθησαν, θα κληθούν να εξετασθούν. Δικαίωμα της κατηγορούμενης είναι να μην εμφανιστεί στη δίκη. Αλλά κάποια στιγμή θα υποχρεωθεί». Σε κάθε περίπτωση όσα χρόνια και αν καταδικαστεί, όπως είπε, θα είναι πολύ λιγότερα από αυτά που η Ιωάννα θα πρέπει να εγχειρίζεται.

Οι δηλώσεις της γιατρού της Ιωάννας Παλιοσπύρου

Αρνείται την εμπλοκή του με την υπόθεση ο 40χρονος

Δηλώσεις στην εκπομπή Χαμογέλα και Πάλι παραχώρησε ο δικηγόρος του 40χρονου που φέρεται πως αποτέλεσε το «μήλον της έριδος» ανάμεσα στην 36χρονη και την Ιωάννα που δέχθηκε την επίθεση με βιτριόλι.

Ο 40χρονος αρνείται κάθε εμπλοκή με την συγκεκριμένη υπόθεση και έτσι μέσω του δικηγόρου του εξήγησε πως είναι άλλος ο άνδρας για τον οποίο έγινε το έγκλημα.

«Επιθυμία του εντολέα μου είναι να μη κάνουμε καμία δήλωση, να κλείσει όσο το δυνατόν πιο σύντομα αυτή η υπόθεση και να απεμπλακεί το όνομά του. Ο εντολέας μου δεν έχει καμία σχέση με αυτή την ιστορία. Έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη, στην διαδικασία αυτή όλα θα βγουν στο φως» ανέφερε αρχικά ο δικηγόρος.

«Θα αποκαλυφθεί τι πραγματικά έχει συμβεί, ποια είναι η πραγματική αιτία και το πραγματικό πρόσωπο στην υπόθεση αυτή. Γιατί δεν αναφέρει καμία από τις δύο πλευρές την αληθινή αιτία ή την αφορμή; Δεν μπορεί να έγινε όλο αυτό χωρίς σπουδαίο λόγο. Ποιος είναι άραγε αυτός; Θα αποκαλυφθεί στην ακροαματική διαδικασία; O εντολέας μου δεν έχει λάβει κλήση να καταθέσει ως μάρτυρας. Αν αυτό συνέβαινε, δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να καταθέσει» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.